Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 789
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 450
Изневярата е много субективно понятие. За мен изневяра е, ако разбера, че ММ излиза на кафе с някоя жена и крие от мен, ако си пише в интернет с някоя жена, която аз не познавам, ако го засека да вози някоя жена, която не познавам в колата си, а да не говорим за целувки, прегръдки или секс. За други пък дори еднократния секс не е изневяра, защото е нещо моментно
На кафе с друга жена и крие от теб, се пише с нея в нета - и това е също изневяра /така го мисля и аз/!

# 451
  • София
Учудвате ме много с тези въпроси. Как искате някой да разбере какво желаете или не желаете да се случва, ако не го споделите и обсъдите с партньора си. Той едва ли може да чете мислите ви, а и едва ли ще е абсолютно на същото мнение като вас. След обсъждане приемате правила достатъчно приемливи и за двамата и се опитвате да ги спазвате. Доверие се създава и поддържа с непрекъснати разговори не само по съществуващи, но и по възможни бъдещи проблеми. Очевидни неща са.

Вече не се учудвам, разбрах къде им е проблема на мамите с проблеми- не говорят.
Заповядват, изискват от другия, тропат по масата, за да си наложат искането.
Докато тръпката е силна помежду им, сдобряванията под юргана вършат работа.
Да, ама скандалите са най- сигурния начин тя да се изпари за 3 години, а след 5 да няма и помен от " голямата любов".

# 452
absurT, защо да е тропане по масата - тази тема не е от сорта кой ще мие чиниите или ще прибира детето. Аз  още в началото някак си казвам кои граници не бих преминала и човека или се съгласява с тях или да си ходи още тогава и да не се залъгваме взаимно. Смятам,че е справедливо всеки от партньорите да си заяви какво не би преглътнал и е въпрос на достойнство другия, след като го знае и се съгласява, след време да няма разминавания. Вярвам, че човек може да сгреши, но за лъжата прошка няма....и в отвъдното!!!

# 453
  • Сф
Изневярата е много субективно понятие. За мен изневяра е, ако разбера, че ММ излиза на кафе с някоя жена и крие от мен, ако си пише в интернет с някоя жена, която аз не познавам, ако го засека да вози някоя жена, която не познавам в колата си, а да не говорим за целувки, прегръдки или секс. За други пък дори еднократния секс не е изневяра, защото е нещо моментно
Това е много крайно, аз например съм си писала със стар приятел от компанията ни чат пат, не се познаваме с жена му.Бъзици разни, поздрави с песни, спомени, бяхме много весела компания:). После се събрахме един път, оказа се че жена му е дъщеря на колежка на мм. Също се е случвало да се возя на кола на познат, колега и със сигурност жена му не ме познава.Нито аз познавам всички бивши и настоящи познати на мм, нито той. А един човек реши ли да кръшка не може да го спреш.Едва ли това са точните знаци.
Внимавайте с параноята.
П.п. Виждам се с един познат преди време по работа.Дъра бъра, тел.му не спря да звъни, стана му неудобно направо.Беше неловко.Вика, жена ми си е въобразила, че и изневерявам.И аз нали съм любопитна, а и се познаваме от 20 години, питам " Защо?" Ами, казва, един път не съм си затворил нещо тел, бил съм по транспорта нещо и на нея и се счували пъшкания ли какво ли, направо е откачила нещо.Никакъв повод няма.Обясних и, ама ето какво прави..Викам си, леле, дано и аз не откача така някой ден...Видяхме се след известно време, каза че заради тия паранои вероятно е направила груба грешка в работата си и са я уволнили, че и пари имаше да дава-беше забравила да осчетоводи и подаде в срок фирма, която и е възложена.Направо зяпнах.( аз съм в близка сфера). Сега не знам как са, но човека се беше изприщил от неверни обвинения.
Та си представям някой как може да се вкара във филм от нищо.
Лейди Касиопея винаги ми е звучала разумно, надявам се с тоя пост има предвид по- сериозни доводи и регулярно такова поведение на половина, защото иначе е нелепо и налудничево:) от мухата да се прави слон.Или пък дригия вариант е да те е треснала критическата ! Joy

# 454
Темата е за взаимопомощ при изневяра. Но тук се напълни с хора, които доволно обясняват на участниците да не стават излишно параноици, как сами са си виновни, понеже не са обсъдили в първия брачен ден изневерите и други пълни безсмислици.

Чудя се с кой акъл ги пишете тези неща - смятате, че са забавни и интересни? Или се радвате, че не ви е идвало до главата, но пък разни кукувици - жени на ваши познати, са посмели да си въобразят нещо само защото вие безобидно сте се посмели с мъжа им и вие трябва да ги осмеете. Пък тук в темата сигурно са същите и трябва да ги предупредите да не изкрейзят. Толкова е гадно, че чак не мога да повярвам на очите си, честно.

# 455
  • София
Това е много крайно, аз например съм си писала със стар приятел от компанията ни чат пат, не се познаваме с жена му.Бъзици разни, поздрави с песни, спомени, бяхме много весела компания:). После се събрахме един път, оказа се че жена му е дъщеря на колежка на мм. Също се е случвало да се возя на кола на познат, колега и със сигурност жена му не ме познава.Нито аз познавам всички бивши и настоящи познати на мм, нито той. А един човек реши ли да кръшка не може да го спреш.Едва ли това са точните знаци.
Внимавайте с параноята.
П.п. Виждам се с един познат преди време по работа.Дъра бъра, тел.му не спря да звъни, стана му неудобно направо.Беше неловко.Вика, жена ми си е въобразила, че и изневерявам.И аз нали съм любопитна, а и се познаваме от 20 години, питам " Защо?" Ами, казва, един път не съм си затворил нещо тел, бил съм по транспорта нещо и на нея и се счували пъшкания ли какво ли, направо е откачила нещо.Никакъв повод няма.Обясних и, ама ето какво прави..Викам си, леле, дано и аз не откача така някой ден...Видяхме се след известно време, каза че заради тия паранои вероятно е направила груба грешка в работата си и са я уволнили, че и пари имаше да дава-беше забравила да осчетоводи и подаде в срок фирма, която и е възложена.Направо зяпнах.( аз съм в близка сфера). Сега не знам как са, но човека се беше изприщил от неверни обвинения.
Та си представям някой как може да се вкара във филм от нищо.
Лейди Касиопея винаги ми е звучала разумно, надявам се с тоя пост има предвид по- сериозни доводи и регулярно такова поведение на половина, защото иначе е нелепо и налудничево:) от мухата да се прави слон.Или пък дригия вариант е да те е треснала критическата ! Joy

Благодаря за комплимента Hug
Това не са правила създадени от мен. Това са правила, които двамата с ММ сме уточнили и спазваме. Ще дам пример в скрит пост, за да не натоварвам всички

Скрит текст:
Веднъж, когато ходех на работа качих в колата си един колега, за да го закарам до една Метро станция. ММ разбра и ми обясни, че не му е приятно. Колата ми не е такси, за да развозвам разни мъже. Съгласих се - щом не му е приятно не бих искала да го карам да се чувства некомфортно.
Година по-късно с ММ трябваше да излезем на едно събиране вечерта, но едно от децата се разбора и аз си останах вкъщи. Когато се прибра ММ веднага ми каза, че един от неговите приятели го е помолил, като си тръгва да закара доведената му дъщеря до тях /20 годишна, красива, интелигентна дама/. Това се случва в 23.00 ч. Закарал я е до тях и си говорили по пътя за колата му, колко харчела, какви коне била, много й харесвала, как искала и тя да си купи хубава кола и т.н. Оставил я е и се прибрал вкъщи. Ами честно си признавам стана ми много неприятно. Не само, защото вози някакво младо, красиво момиче в колата си, но и че това се случва късно вечерта.
Аз съм разведена и с БНД съм играла филма с пълното доверие по отношение на млади момичета, които обичат да обръщат специално внимание на женени мъже. И това доверие ми изигла много лоша шега, защото в крайна сметка се оказа, че нещата рядко са толкова невинни, колкото се представят. Вярвам на ММ, знам че ме обича, че се чувства добре и държи на семейството си, НО винаги може да се появи някое младо, красиво и умно момиче, което да му завърти главата. Същото може да се случи и с мен. Затова и двамата сме поставили такива условия, които спазваме и така осигуряваме комфорта на половинката си Simple Smile

# 456
  • Сф
Темата е за споделяне на опит, виж първи пост , и евентуалните поуки, които някой потърпевш в момента, може да извлече .Ако всеки напише, изневериха ми и си тръгнах, това от каква полза е на четящия? Живота е пъстър.Някои които са го преживели, но са дали шанс , пишат като анонимни разбира се.
А и не всяка изневяра се знае или е повод за разпад на брака.
Интересно пък, къде са тия жени, които изневеряват на мъжете си- на живо ги има - ама тук една не съм видяла да има Simple Smile
За мен, мъжете са си мъже също, слагам ги под общ знаменател- могат да се подхлъзнат.В моя брак, не съм хващала или поне не знам да е имало трети човек. Като цяло ме вълнува темата, случвало ми се е преди.На едната връзка много държах и си я запазих, но при разговорите лъсна голямото различие в преоритетите.Така че беше в процес на приключване така или иначе.Не веднага, но приключи.
Сега не мисля че ще ми се случи, на години сме вече с партньора ми , но не само това.Мисля, че когато се запознахме и двамата бяхме с опит, къде успешен, къде не и затова се получава.По принцип съм на мнение, че вторите пъти почти винаги е по успешна една връзка, че хората са по прецизни в избора и т.н.
Не се подигравам на никого, как ти хрумна? Просто внимавам да не изпадам в крайности. Освен това съм станала по хладнокръвна. Ако се случи на тоя етап ще му мисля .Колкото и да се разбираш предварително, не става.Не знаеш какво ще ти поднесе съдбата.Според мен много зависи колко е отговорен е мъжа.Това, с наличието на деца, много добре се вижда!
П.п.Поста ми е към Бианка
П.п.Лейди , моя не е ревнив, ние сме се разбрали има ли 3 ти се казва и се приключва.Мм често работи с жени, налага се и да го придружават понякога, имаше и една която направо си се предлагаше, но той я резна.Особено в работата си, не допуска да се мине границата
Много държи на работата си.Нямам притеснения.

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 11:03 от PureLove

# 457
Има много логика в това което казваш Лейди,  защото понякога уж невинни разговори не излизат толкова невинни.

# 458
  • София
Има много логика в това което казваш Лейди,  защото понякога уж невинни разговори не излизат толкова невинни.

Именно. Аз не бих обвинила едно младо момиче за това - виновния ще е мъжа, който има семейство и би трябвало, ако има проблеми вкъщи да се опита да ги оправи. Ако не - развод и после да си се радва на свободата. Щом аз давам всичко за семейството ни изисквам същото и от половинката ми. Иначе нещата няма как да се получат. Проблеми в едно семейство винаги има - въпроса е как се решават /заедно или всеки се справя сам/

# 459
Аз не виждам никаква взаимопомощ в това жените да бъдат предупредени да не параноясват Simple Smile Мисля, че много повече жени търпят и се правят, че не значт за забежките на мъжа си, отколкото са тези, които само си въобразяват Wink

Аз с първия си мъж не съм водила разговори на тема изневери. Били сме много млади, голяма любов уж, а и ревнивия реално беше той Simple Smile После след 15 години и двамата сме били различни хора, но това го виждаш като се случи чак. Аз ревнива никога не съм била и ако не бяха огромните червени лампи да ми светнат в очите, никога нямаше да се усетя.

# 460
  • София

Добре, де, ще избегнеш досег с евентуалната заплаха, като не я качиш в колата си.
Но, ако ти е толкова слаб ангела,че да кривнеш от правия път, ще намериш къде да го направиш- в кафето, "при ксерокса", на обяд и т. н.
Стига да искаш, намираш начин.
От друга страна, някак не мога да си представя до такава степен да си дишаме във вратовете.......

# 461
Аз на никой не дишам във врата. Вече знам, че ако има нещо, то рано или късно ще ми извади очите.

# 462
  • София
Така е, ако вече си изпатила, без специално да се напъваш, усещаш като има нещо нередно.
Затова си мисля, че да се създава кодекс на ограниченията при контактуване, е допълнително и излишно натоварване.

# 463
Дишането във врата е съвсем друго. Преживяла съм го и наистина не е приятно. Но самоусещането да не правиш неща които няма да са приятни на другия е съвсем различно нещо.

# 464
Така да ме накарате да се замисля значи... аз май съм глупава.

Така де, моя приятел няма кола, за да развозва хора, но е преподавател в университет с ХХХХ студентки все около 20те. Не обръща на никой/никоя по-специално внимание, но си знам, че рано или късно ще има дипломантки, може би докторантки по-нататък. Сигурно някои ще са красиви и умни. Аз се надявам, че като попринцип си в такава среда спираш да се впечатляваш толкова, защото виждаш всякакви девойки постоянно, но като ви чета все повече се замислям.

Общи условия

Активация на акаунт