Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 652
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 1 095
Скрит текст:
И все пак тук всеки дава съвети предимно от личния си опит,така че няма какво да оплюваме мнението на този или онзи,като nofelet-явно неговата стратегия си е добра за тях с жена му,за достатъчно дълго време.Какво ще е след още 10-20 години,никой не знае и при тях и при всички други.Аз например,
ако не бях дала толкова "свобода" в комбинация с липса на близост вкъщи,
Скрит текст:
моя нямаше да хареса толкова приятелството на една "шефрантия"(извинявам се,ама мн и ходи тая дума).Идеята е че в живота човек трябва да ИСКА да познава нуждите на близките си хора и да мисли за тях(,това го казвам за себе си,никого не уча)
Има и друго-ако тогава го бях спряла да контактува с оная,тя нямаше да бъде "така добра" да ми каже за влюбването на мъжлето ми.Така разбрах достатъчно рано и направих промени,преди закъсненията,незнайните излизания и дълбоката самозабрава.Не мога да съм сигурна,но очевидно в началото му беше доста по- трудно да ми обръща нужното внимание.Мн ми се иска да вярвам,че има и добри сценарии,но тук такива няма,дано това не е така и глобално🤔
Мисля, че абсолютно всеки при тези условия би се възползвал от прекалената свобода, за да търси близост навън, щом у дома я няма.Това е 100%-ва "гаранция" за кръшкане.
Подкрепям, макар, че аз бих сложил ударението върху липсата на близост у дома.

# 1 096
Скрит текст:
И все пак тук всеки дава съвети предимно от личния си опит,така че няма какво да оплюваме мнението на този или онзи,като nofelet-явно неговата стратегия си е добра за тях с жена му,за достатъчно дълго време.Какво ще е след още 10-20 години,никой не знае и при тях и при всички други.Аз например,
ако не бях дала толкова "свобода" в комбинация с липса на близост вкъщи,
Скрит текст:
моя нямаше да хареса толкова приятелството на една "шефрантия"(извинявам се,ама мн и ходи тая дума).Идеята е че в живота човек трябва да ИСКА да познава нуждите на близките си хора и да мисли за тях(,това го казвам за себе си,никого не уча)
Има и друго-ако тогава го бях спряла да контактува с оная,тя нямаше да бъде "така добра" да ми каже за влюбването на мъжлето ми.Така разбрах достатъчно рано и направих промени,преди закъсненията,незнайните излизания и дълбоката самозабрава.Не мога да съм сигурна,но очевидно в началото му беше доста по- трудно да ми обръща нужното внимание.Мн ми се иска да вярвам,че има и добри сценарии,но тук такива няма,дано това не е така и глобално🤔
Мисля, че абсолютно всеки при тези условия би се възползвал от прекалената свобода, за да търси близост навън, щом у дома я няма.Това е 100%-ва "гаранция" за кръшкане.
Подкрепям, макар, че аз бих сложил ударението върху липсата на близост у дома.

И аз, и аз.

# 1 097
В какво се изразява "липса на близост у дома"

# 1 098
В няколко пъти секс годишно, което за здрави хора е нездравословно.

# 1 099

По-скоро липсата на комуникация! Ако на някой му липсва нещо в една връзка, е редно да седне с половинката си и да говорят. Проблемите в една връзка трябва да се обсъждат и решават, а не да се търси "решението" навън! Това са глупави оправдания и всяване на вина у единия, за да се прикрие липсата на отговорност, морал и съвест у другия!

# 1 100

По-скоро липсата на комуникация! Ако на някой му липсва нещо в една връзка, е редно да седне с половинката си и да говорят. Проблемите в една връзка трябва да се обсъждат и решават, а не да се търси "решението" навън! Това са глупави оправдания и всяване на вина у единия, за да се прикрие липсата на отговорност, морал и съвест у другия!

И ако другият не предприеме нищо след разговора, тогава какво? Или пък ако проблемът е очевиден? Все се сещам за това момиче, останало изненадано от факта, че 4-5 пъти секс годишно при млада двойка е проблем. Трябвало мъжът да си каже, че сексът му е важен.

# 1 101

И ако другият не предприеме нищо след разговора, тогава какво? Или пък ако проблемът е очевиден? Все се сещам за това момиче, останало изненадано от факта, че 4-5 пъти секс годишно при млада двойка е проблем. Трябвало мъжът да си каже, че сексът му е важен.

Интересното е, че всеки си мисли, че другия може да му чете мислите! Всеки има правото да има мнение кое е правилно и кое не е. Ако за единия секс три пъти на ден е нормално, за другия може да не е. "Очевадното" за единия партньор, много често е невидимо за другия. Именно за това е нужна комуникацията, а не всеки да очаква, че другия знае какво мисли, иска и мувства. Именно високите очаквания са причина за много ровалвни връзки. Ако имаме по-малко очаквания от другия и го приемем за различен от нас, с различни потребности, възгледи и мечти, можеби ще ни е по-лесно да се разбираме!

# 1 102
В тяхния случай очевидно са се разминали в комуникацията покрай всичко останало. Ние с едно дете видяхме доста зор сами в чужбина, а на тяхно място с три ми е много трудно да си го представя, особено ако са като нашето. Мисля, че и това вече е достатъчно обсъждано с комуникацията през цялото време за поддържане на доверието, за изясняване на позиции и решаване на проблеми. Много недоразумения биха могли да се избегнат, ако разговорите за всички дори на пръв поглед незначителни неща са своевременни. Но пък трябва да има воля за това и от двете страни.

# 1 103
Така е! Комуникацията е лесна, когато има желание за справяне с проблема! Но ако ти е все тая, по-лесно, по-сладко и по-бързо става търсенето на "решение" навън!

# 1 104
Всички изневери, довели до разбиване на семейство, са плод на дълго прикривани и премълчавани дълбоки проблеми във връзката. Което с времето е довело до отчуждаване, загуба на доверие и разкъсване на тъканта на цялото. Имало е широко затворени очи от един, ако не и от двамата.

Оттам нататък "щрак" (или "туп) е само последният звук, който се чува. Но нещата винаги имат дълбоко и далечно във времето обяснение, по което най-често не е работено. Предимно заради егоизъм и чакане отсрещната страна сама да се сети, че нещо не е наред....

Това е като хвърлянето на чувал брашно от 10-ия етаж. Това, че накрая чуваш "туп", не значи, че чувалът не е летял цели 10 етажа, докато стигне до това "туп".

Теорията за "щрак" и "туп" е абсолютно несъстоятелна. Нещата се скофтват много бавно и в ретроспекция винаги се разбира и до кой етап са можели да бъдат спасени. Но за това трябват действия. Давещият се никога не се спасява случайно. Най-малкото е викал за помощ.

# 1 105
Допреди да се запише на  танци всичко си беше ОК.Аз самота го накара да отиде за да се разсее от всичко което ни се беше страхотно на главата последната година - загубихме всичките си спестявания, получихме ножове в гърба от много близки приятели,от всичко това той се разболя и 4 месеца обикалям по болници. След лечението го накара да ходи на танци защото е танцува 13 години и знаех че това ще му помогне да излезе от дупката.Не мислех че после аз ще съм в нея когато той излезе оттам.

Дотогава  не сме имали проблеми в къщи.Вечер в 20 часа сме на масата и всеки си разказва деня.Почивните бях наши.Секса беше..поне два пъти седмично.Веднъж в месеца си организираме само наш уикенд...без децата.Така 22 години.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 17:35 от bubanka

# 1 106
Дотогава  не сме имали проблеми в къщи.Вечер в 20 часа сме на масата и всеки си разказва деня.Почивните бях наши.Секса беше..поне два пъти седмично.Веднъж в месеца си организираме само наш уикенд...без децата.Така 22 години.

Поснало му е от това еднообразие на човека! 😌Не стига, че трябва да им запълваме времето 24/7, ами и да ги разнообразяваме, за да не им омръзне...😬

# 1 107
# 1 108
Кой както си разглези питомника. Всичко обаче трябва да е взаимно и пропорционално разпределено в даването и получаването. Големите разминавания едва ли ще бъдат оценени, но ако един ден получаването намалее разглезения може да потърси липсата му другаде.

# 1 109
Изневярата те прави още по-силен, калява те и спира да ти пука за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт