Чумата

• 44 882
  • 531
  •   1
Отговори
# 285
Simple SmileЗа моя шеф по-скоро бих казала, че е щедър, а не кавалер, защото като се засечем, а ние винаги сме смесена група и поне 4-5 човека винаги плаща сметката, по командировки също

# 286
Simple SmileЗа моя шеф по-скоро бих казала, че е щедър, а не кавалер, защото като се засечем, а ние винаги сме смесена група и поне 4-5 човека винаги плаща сметката, по командировки също
И аз познавам подобен шеф. Освен това , той и в компании е така- отива и оправя сметката със сервитьора , тихомълком. И после няма хър-мър.Любопитствала съм защо го прави. Неговият отговор беше , че плащането на цялата сметка , на всички ,  е и символ на власт. Rolling Eyes
А по темата - познавам две семейства , които са си много сговорни , в които мъжът си дава цялата заплата на жената. В първия случай, става дума за малки доходи. Във втория- семейството работи заедно , заедно пътуват , заедно се прибират , все са си двамката. Жената купува на мъжа скъпи цигари , тя пуши значително по-евтини. С всичко е задоволен , де.
Но тя му купува. В къщи се грижи за разпределянето на финансите , пазаруване , обучение и курсове на децата. На втория, ми се струва , че му е доста удобно така. Поне изглежда доста добре и спокоен. Не съм се интересувала дали , ако ходи някъде , му спира парите. Въпрос на организация в семейството е всичкото. Не  е чак толкова скандално. Поне от личните ми наблюдения.
Героят с чумата , щом се оплаква , да променя модела. Много лесно се решават нещата- променя си банковата сметка , по която му постъпва заплатата и толкоз. Ако чумата е чума , наистина.

# 287
Всъщност има мъже, на които опитите им да почерпят са толкова преко сили, толкова много си личи как го правят, защото някой им е казал, че така е редно, а всъщност толкова не им се иска, че с цялото си същество те карат да се чувстваш неудобно, че изобщо си приел поканата. Случвало ми се е от времето, когато бях свободен електрон, някой много да държи да ме почерпи, но да се окаже, че той щял да пие само водица и да започне да ми дава тон аз какво трябва да си поръчам, за да не се почувства господинът прецакан. Ами то и без това се оказва мъчение въпросния обяд или вечеря по този начин, така че с такива пинтии предпочитам или изобщо да не сядам, или да си платя сметката и поне да пия и ям каквото си реша, без някой през това време наум да изчислява колко лева ще му коства компанията ми.

# 288
Сериозните ми връзки, истински връзки са били с момичета/жени, които си имат кариера и поприще, от сходни на моето социално равнище са били като произход (аз не съм от особено богато семейство) и са имали собствен доход, достатъчно висок, че да не им пука за сметката, но по-нисък от моя.

Ако мисълта ти наистина тече в тази посока, значи си безнадеждно зле, но пък много добре обяснява защо толкова много обичаш жени с пари, просто си страшна скръндза и всичките приказки за равноправието между мъжете и жените ги говориш, колкото да замажеш, че си стиснат. За цял живот не си почерпил нито едно момиче, което е срамота, защото дори шестокласниците с джобните си пари успяват да почерпят съученичка в лавката, при това без да проучват предварително колко е богато семейството ѝ. Знаеш ли колко е грозно да те преценяват по дрехите и аксесоарите и да решат, че щом имаш пари, значи сама ще си плащаш? Това е възможно най-противното поведение от мъж към жена.
Как не разбираш, че въпросът е в отношението на мъжа, а не в парите му, на жените не им пука за сметката, всяка жена, отивайки на среща, има пари да плати и да си повика такси, това е едно от правилата за безопасност, но ако мъжът реши да се прояви като кавалер - да плати сметката и да поръча такси, може да му позволи да го направи. Но пък винаги ни пука за отношението, прочети внимателно постовете на кукумицинка, защото ти е обяснила всичко много ясно.

# 289
...
 И аз познавам подобен шеф. Освен това , той и в компании е така- отива и оправя сметката със сервитьора , тихомълком. И после няма хър-мър.Любопитствала съм защо го прави. Неговият отговор беше , че плащането на цялата сметка , на всички ,  е и символ на власт. Rolling Eyes
...
и аз познавах един такъв, който се правеше на много готин, но беше кофти.

# 290
прочети внимателно постовете на кукумицинка, защото ти е обяснила всичко много ясно.
Ще прочета пак обясненията, мерси много!

Цитат на: tays
той и в компании е така- отива и оправя сметката със сервитьора , тихомълком. И после няма хър-мър. Любопитствала съм защо го прави. Неговият отговор беше , че плащането на цялата сметка , на всички,  е и символ на власт.
Абсолютно! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 291
Това за шефа , който черпи имах такъв. Ако сме в командировка , всеки си плаща консумацията, случвало се е да каже предварително,"хайде да черпя обяд", казваме благодаря и тогава той си плаща сметката, просто и ясно:stuck_out_tongue_winking_eye:
 Напоследък ме дразнят някои от моите познати и приятели.Тези хора и мъже , и жени с удоволствие приемат да ги почерпиш, обаче те никога, ама никога нямат повод да почерпят.Преди по не обръщах внимание, напоследък забелязах.

# 292
  • София
прочети внимателно постовете на кукумицинка, защото ти е обяснила всичко много ясно.
Ще прочета пак обясненията, мерси много!

Цитат на: tays
той и в компании е така- отива и оправя сметката със сервитьора , тихомълком. И после няма хър-мър. Любопитствала съм защо го прави. Неговият отговор беше , че плащането на цялата сметка , на всички,  е и символ на власт.
Абсолютно! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Да, ако си шеф, който плаща сметката на цял банкет! Mr. Green
А, ако платиш сметката на среща с дама, си кавалер и показваш уважение.
А, ако се стиснеш и си платиш само твоята част, си просто дзифтар, на когото липсва правилния бащин пример в първите 7 години.

# 293
Така, дефинирахме ли вече различните видове чуми? Ревнивата чума, стиснатата чума, чумата – домашен насилник. Други има ли?
Гледам, паралелно върви и преброяване на мъжете циции, ама те май си заслужават отделна тема.

# 294
  • София
Ами жените си искаме еманципацията, но кавалерството да си остане.
Дайте да изберем кое е по-зле - мъж-циция или щедър с подмолни намерения  Mr. Green
На мен също ми е странно как бг-татко е намирал такива добре платени млади жени, но признавам, че не съм наясно с доходите и възможностите, особено в някои сфери.
На един шеф дъщеря му е на 25 и взимала към 2,5К, а татко й е осигурил собствено жилище.  Laughing Дай Боже всекиму, ама не дава...

# 295
Човек сам си поставя граници на желанията. Дали да избира по-малкото зло или най-доброто за себе си. Можем да поставим въпроса и така: Кое е по-добре - пестелив (хайде да не казваме стиснат) мъж с добри намерения или щедър мъж с добри обноски?

# 296
  • MI
А не може ли да има пестелив мъж с добри обноски, който не се препотява при мисълта да не се мине случайно ако почерпи някого с нещо? Пестелив е положително качество, скъперник - лошо. Като гледам тук сме на ниво класически скъперник. И ММ е доказано спестовен, но в самото начало на връзката ни не помня да ми е позволил да платя сметка и сега не ми прави проблеми що съм си купила чанта например. Ясно е че щом съм го избрала такъв и аз не съм по необмислените покупки, но ако тръгне да ми брои някой хапките или обувките бих го убила с един удар. Smiling Imp  А ако в началото не бе се показал като джентълмен и не ми бе показал по всякакви начини че има намерение да се грижи за мен и че ще мога да разчитам на него, въобще нямаше да се стигне до сериозна връзка. Не защото не мога да си платя сама вечерята или защото не мога да се грижа сама за себе си, а защото в дребните жестове и постъпки се вижда характера на един човек. Включително това дали е скъперник. А щом не е бил скъперник преди, не виждам защо трябва да изисквам да стане такъв само защото се е оженил за мен. Не ми пречи, че с приятелите си се редуват кой да плати сметката или че е почерпил някой колега, щом така е преценил. 

# 297
Всичко може. И двата типа могат да бъдат крайно положителни. Всъщност не са два типа, а безброй различни хора. Но е разбираемо защо не пестеливите, а наистина стиснатите мъже биха се успокоявали с това, че щедрите непременно са злонамерени и подмолни.
А, има и друг един безценен коз на цицията: идеята, че който е готов да прави жестове и подаръци, вероятно е слаб сваляч и за да му се получи, трябва да даде материално изражение на мераците си. Няма да цитирам дословно изказване на бивш колега от преди мнооого години, когато разбра, че телефонът, който използвам е подарък от мое бивше гадже,.... че е меко казано нецензурно. Но беше от типа на: Гледай го пък тоя балък. Значи подаръци правил, раздавал се, и пак го зарязали. А аз както никак не се напъвам пред жена си - ей я на - още си седи при мен. Сигурно оня е много зле в леглото, за разлика от мен.

# 298
  • MI
Скрит текст:
Всичко може. И двата типа могат да бъдат крайно положителни. Всъщност не са два типа, а безброй различни хора.
Но е разбираемо защо не пестеливите, а наистина стиснатите мъже биха се успокоявали с това, че щедрите непременно са злонамерени и подмолни.
А, има и друг един безценен коз на цицията: идеята, че който е готов да прави жестове и подаръци, вероятно е слаб сваляч и за да му се получи, трябва да даде материално изражение на мераците си.
Скрит текст:
Няма да цитирам дословно изказване на бивш колега от преди мнооого години, когато разбра, че телефонът, който използвам е подарък от мое бивше гадже,.... че е меко казано нецензурно. Но беше от типа на: Гледай го пък тоя балък. Значи подаръци правил, раздавал се, и пак го зарязали. А аз както никак не се напъвам пред жена си - ей я на - още си седи при мен. Сигурно оня е много зле в леглото, за разлика от мен.
Това е много вярно. Само че не осъзнават колко жалко изглеждат отстрани. А най-смешното е че от много стискане човек обикновено плаща тройно повече. За мен лично новото от темата бе оправданието от мъж че не плаща сметки на жени ни-ко-га защото е .... феминист. Flushed

# 299
  • град-държава
А ако в началото не бе се показал като джентълмен и не ми бе показал по всякакви начини че има намерение да се грижи за мен и че ще мога да разчитам на него, въобще нямаше да се стигне до сериозна връзка. Не защото не мога да си платя сама вечерята или защото не мога да се грижа сама за себе си..
+1
Стиснатият човек е стиснат не само на пари. Недависимо от пола, аз и в първите си постове го казах - не харесвам стиснати. Живяла съм със стисната съквартирантка, ако тръгна да разказвам отиде.. Родителите ми имат семеен приятел, който е някакъв патологично грозен случай. Публично е унижавал бившата си приятелка, защото му се свиди и т.н. Отблъскват ме и това е.

Общи условия

Активация на акаунт