Чумата

• 44 900
  • 531
  •   1
Отговори
# 195
  • MI
Ла сомбра, както има мъже насилници, така има и такива жени. Обичайно не бият физически мъжете си (макар че и такива случаи има), а упражняват психически тормоз. Съответно и мъжете им не смеят да гъкнат, както не смеят и малтретираните жени. Веднъж като ти втълпят че си едно голямо нищо без половинката ти... На въопросния "прост" съпруг тази моя позната му стъпи от самото начало на врата, накара го да си прекъсне образованието че да няма много шансове за мърдане после и да я слуша - нали не й трябвало умен мъж. Тя нейното си го завърши. Сега, защо е бил толкова прост че да я послуша, не знам. Но има и такива семейства за съжаление.

# 196
А ние ще спасяваме света , и мъжете ... хохохо .
Аз ви зарязвам да жалите и се захващам с коледни подаръци планировка Simple Smile

# 197
  • София
Точно това се зачудих и се засилих да питам. Защо автоматично се прие, че въпросната колежка е непременно млада и красива стръвница, която може да прилапа Милото и да сложи край на иначе здравото семейство?
Всички мъже ли работят сред фотомодели? Не може ли въпросната колежка да е грозна, дебела, стара? Ако е очукана от живота тьотка, която едва изхранва трите си деца и често дори не обядва, защото не може да си го позволи? Да платиш обяда на такава женкарство ли е, разсипничество или благотворителност?  Thinking
Защото практиката показва, че мъжете сравнително рядко черпят жена, която не намират за привлекателна, освен за РД. Не че непременно я свалят сериозно, но ...някак сърцето повече се отпуска за колежки набор  -10 и надолу. Мистерия някаква  Joy
Вече 17 години гледам ходене на обед в стола - привлекателни колежки обядват с по 5-6 мъже, а останалите колежки - ходят по женски. Мъже и жени сме горе-долу поравно

# 198
На мен ми е чудно, ако някой в семейството е поставен в такова унизително положение, без да има причина - не е комарджия, не е наркоман, няма извънбрачни връзки или скъпоструващи хобита, които ощетяват цялото семейство - защо не се съпротивлява по някакъв начин на другия, който му обира парите и му отпуска джобни като на ученик? Защо човек би се примирил с подобно положение и би стигнал дотам, да иска пари назаем от външни хора, вместо да си уреди отношенията с другия в семейството, който налага тормоза?

Навик. Инертност. Нежелание за влизане в конфликт. Имаме съседка - истерична скандалджийка с пронизителен глас, като се развихри, овиква мъжа си в продължение на часове. А той е толкова смачкан, че дори физически ходи прегърбен, гледа надолу и говори тихо. Не знам какъв е бил като млад и как се развивали отношенията им, но този човек повече от 30 години нищо не е "уредил", значи, както казах и в предишен пост, това положение го устройва по някакъв перверзен начин.

Подобен случай имаме и в родата, само без изтеричните крясъци и издевателствата. Жената дава луди пари за дрехи, грим, облекла, конти се постоянно, винаги е нагримирана и с прическа, докато мъжът ѝ ходи като просяк. Много са смешни като застанат един до друг - тя лъщи отвсякъде, той - като Гаврош. Странно нещо са хорските взаимоотношения.

# 199
Е не е ли срамно? Освен че е срамно, е и обидно. И не става дума за редовно черпене на колежки, ами ей тъй, добро ти е настроението, хубав е денят, решаваш да почерпиш. Не че ако ходиш без пукната пара ще ти е добро настроението...
Smiley Срамно е, нали това казвам – срамно е мъж да е в подобно състояние. И е срамно, че е позволил да изпадне в тази ситуация. Няма да се повтарям, вече писах по-напред за самоуважението. Та в тази връзка – чумосването е двустранно – коя читава и обичлива съпруга ще третира мъжа си като идиот и ще го "праща" на работа с джобни – сякаш е дете в първи клас. Това от своя страна е показателно и за отношенията в подобни връзки. И от друга страна – кой прав, здрав, мислещ мъж ще позволи жена му да му взема всичките пари и да му дава "дажби" като на домашен любимец. Това са отправните точки. Всичко останало са догадки.Simple Smile

# 200
  • град-държава
Не познавам мъже на джобни, за моята лоша среда такъв вариант е в сферата на фантазиите. 😆
А героят на темата е по-скоро муфтаджия с нелепи обяснения, отколкото жертва на чумата и непрестанния 'и тормоз.

# 201
  • MI
Пак ли дойдохме на любимото ми Ющом аз не съм виждал, значи не съществува"? Grinning А и това не говори за качеството на кръга, а за големината му. Не е нужно да са ти приятели, може да са съседи, далечни роднини, колеги или бивши такива, приятели на приятели.

# 202
  • София
Има жени, които по липса на друга реализация, държат на всяка цена да командорят вкъщи и да разпределят семейния бюджет.
В интерес на истината - аз също не съм съгласна с някои разходи на мъжа си и при удобен случай - му напомням. Но чак да си дава парите на мен или аз на него - не сме го докарали и едва ли ще стане някога, дори не може да се каже, че имаме точно общ бюджет, по-скоро общи разходи.
Приказката за чумата може и да е действаща манипулация - представяш се като жертва и ти се дава това, което в нормална ситуация биха ти отказали. Вечерта заедно със жена си се смеете на балъците, които се връзват и черпят.
В началото на брака ни свекър ми казваше за жена си "тя е умният човек вкъщи" и не бих се учудила, ако й е давал изцяло заплатата си.
Баща ми не поради липса на пари винаги е бил немарлив откъм дрехи. А майка ми си е имала достатъчно своя работа, та да следи скъсано ли му е нещо или не или (пази Боже) да го глади. Сигурно е била недостатъчно грижлива в очите на някои жени, които дават на мъжа си дори чистото бельо след баня и му го купуват.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 14:55 от Cuckoo

# 203
Ама моля ви се, това не е чума, а нормална здравомислеща жена, която се грижи за мъжа си.  

# 204
  • град-държава
Ами, каквото повикало, такова се обадило. 😉
Нямам  този навик, да се интересувам от семейните отношения на хората, особено съседи, познати и съвсем непознати. Каквото си споделяме с най-близките това е и такъв пример нямам, а колко ми е широк кръга си е лично моя работа. Ключовото  в случая е да удовлетворява участващите в същия.
Със сигурност хора и истории има всякакви, аз тук споделям от точката на една ревнива чума с лош социален и най-вече  изключително ограничен кръг от невъзпитани и с не джентълменско поведение, хора. 😆

# 205
  • MI
Понякога и без да искаш информация я получаваш, включително от най-малко очаквания източник, дори от самия човек който не ти е близък. Защото на него това му е повод за гордост или пък голям комплекс и си го обясняа сам без да го питаш. Та така с любопитството. Стига да познаваш достатъчно хора от различни градове, професии и възрасти и изведнъж се оказва че малко неща могат да те учудят. Но пък форумът винаги успява в това отношение да поднесе нещо неочаквано, признавам. Joy

А такова заемане на отбранителна позиция не е много хубаво, Vermilion`. За теб, не за другите. Не всяко написано нещо е с цел да засегне лично теб. Rolling Eyes Аз лично от твоите постве разбрах едно - че явно си малко по-ревнива, отколкото на мен би ми понесло. Е, и?!

# 206
... Аз лично от твоите постве разбрах едно - че явно си малко по-ревнива, отколкото на мен би ми понесло. Е, и?!
е, и ще си пие кафето с мен, а не с теб хихихи . Simple Smile

# 207
  • MI
... Аз лично от твоите постве разбрах едно - че явно си малко по-ревнива, отколкото на мен би ми понесло. Е, и?!
е, и ще си пие кафето с мен, а не с теб хихихи . Simple Smile
Ми аз по жени никога не съм си падала, к'во ми пука че била ревнива някоя. Да му мислят мъжете. Grinning

# 208
  • град-държава
Бе не знам колко съм ревнива с мъж, който работи в две държави с изгледи да се увеличат и дори не е на джобни(!?), да му се не види.😂
А кристалните топки в тази тема наистина са в повече. 😉

# 209
  • Куциндрел
Този Чумов защо не си отделя от заплатата фонд "И аз съм човек" ?
У дома никой на никого не си дава заплатата. Разходите се поемат по сложна семейна формула.  Joy Joy Joy
Нямам против другия да почерпи колежка или колега обяд, питие и т.н. стига това да не се отрази зле на семейния бюджет.

Нели, аз ще пия с теб кафе. Flutter Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт