Чумата

• 44 835
  • 531
  •   1
Отговори
# 210
  • MI
Аз казвам какво впечатление остави в мен, или нямам право и на менение вече? Една от най-ревнивите ми приятелки три години живя далеч от мъжа си, така че никакъв критерий не е това. Пак си беше откачено ревнива, плашещо чак.

Цеце, с най-голямо удоволствие. Hug Със сладкиш при това.

# 211
  • Куциндрел
Цеце, с най-голямо удоволствие. Hug Със сладкиш при това.
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

То не се знае на ревнивата жена мъжа кого и къде черпи.  Laughing

# 212
...

Нели, аз ще пия с теб кафе. Flutter Mr. Green

и аз пък няма да ревнувам! да не би да си падам по жени. ама/ха Simple Smile

# 213
  • град-държава
Важното е не на теб кое как ти се струва, а хората да са си Ок един с друг, госпожа. Като не са, пътища и други хора по тях - много. 😉
Няма нужда да се тормозят, бият, съскат и ограничават, налагат неприемливи модели/правила/поведения/каквотосихаресате, както за единия, така  и за другия. Такава е моята семпла философия, що се отнася до взаимоотношенията между хората, такива каквито ме засягат и искам да бъдат.
Не ме интересува другите как живеят и не си правя изводи от безпредметни предположения и впечатление.
Коментираме си по темата и от моя страна така стоят нещата.

# 214
  • Куциндрел
...

Не дей да се намества м/у мен и Нели.  Twisted Evil

# 215
...

Не дей да се намества м/у мен и Нели.  Twisted Evil

ама ще ви прибера и на двете джобните щом ме мобнахте така злобно! и аъ искам сладки към кафето. и сладолед!

# 216
Аз пък едно не разбирам. Какъв е тоя зор да се изкарат много жени ларж, широко скроени, неревнуващи, мъжът им джентълмен, който черпи наляво и надясно познати, приятели, колежки, в това число, както разбрахме и дебели, грозни, възрастни и бедни. Щото те перфектните мъже са и благотворители, освен всичко друго.
А те пък (дамите) от своя страна толкова освободени от клишета и балкански предразсъдъци, щедро приемащи мъжки жестове на кавалерство под формата на черпене.

Не става въпрос за ревност, а за отношение. И всеки от нас има такова, ако нямаш лично отношение към половинката си защо изобщо си с нея. Като не ми пука изобщо какви ги върши половинът, какво е отношението му към мен, близки, познати и непознати, какъв ми е смисъла да съм с него тогава. Ще си живея като ергенка и ще си прелитам по приятелски с този и онзи на почерпки. :>

# 217
  • град-държава
Не е добра тази работа най-лична на един  мъж да е жена му. Ако не го може с всички и с нея не бива/не може. 😂

# 218
На една от първите ми работи имаше доста такива мъже с джобни, особено сред общите работници и останалите съвсем нископлатени длъжности. Заплатата им близка до минималната - ако харчат по 10 лева дневно за цигари и обяд, значи да си харчат цялата заплата само, за да ходят на работа и някой друг да им е плаща храната вкъщи, тока, отоплението, водата, разходите по децата и пр. Общо-взето или се обядваше на места, където обядът струва 2 лева, или се прибираха хората у тях си да обядват, или си носеха. Кафетата също бяха под отчет. Тези, които обичаха да си харчат заплата за пиене, цигари и черпни, жените им ги напуснаха, защото вероятно са преценили, че ще им е по-изгодно да не издържат и мъж. Баща ми уж си даваше заплата на майка ми, но накрая на месеца се оказваше, че цялата си я е измъкнал във вид на джобни, че и отгоре на заплатата.

# 219
  • София
basila, една почерпка, дори от харесващ те мъж, не е равносилна на изневяра.
И ако си говорим честно - това, че си с един мъж не означава, че автоматично нямаш очи за други. Най-малко - не знаеш какво ще ти поднесе животът.

Писах, че не вярвам мъжът да черпи непривелкателна за него колежка, той първо няма да я покани. Конкретно за ММ - ако науча, ще изкоментирам иронично или ще се заям, че може да ги похарчи за децата си, защото колежката си има мъж. Но тъй като не научавам, си живея в блажено неведение.

# 220
  • MI
Цеце, то тръгне ли някой да изневерява, пардон, черпи, не мож го спря. Grinning Бандиера, носи сладоледа и ще пием трите направо кафе - със сладкиш и сладолед. Така де, като е гарга, да е рошава.

Скрит текст:
Важното е не на теб кое как ти се струва, а хората да са си Ок един с друг, госпожа. Като не са, пътища и други хора по тях - много. 😉
Няма нужда да се тормозят, бият, съскат и ограничават, налагат неприемливи модели/правила/поведения/каквотосихаресате, както за единия, така  и за другия. Такава е моята семпла философия, що се отнася до взаимоотношенията между хората, такива каквито ме засягат и искам да бъдат.
Не ме интересува другите как живеят и не си правя изводи от безпредметни предположения и впечатление.
Коментираме си по темата и от моя страна така стоят нещата.
Скрит текст:
Че аз точно къде казах нещо различно, госпожо? Joy Единственото, което казах е, че на база на разбиранията и реакциите на хората си правя моите изводи. Не съм длъжна всичко да ми харесва, нали така? Което не значи, че оставям остналите да живеят както им харесва. Дори тази с "простия" мъж. Може да си кажа веднъж-два пъти мнението, пък който разбрал, разбрал.

Базила, сериозно ли? Според теб едно приятелско кафе или редуване кой ще плати сметката занчи, че нямаш отношение към половинката ти? Че ако отношението се изразява само в това дали ми плаща сметката като излезем, направо го отпиши. И значи ли че като се бракуваш вече нямаш право на приятли?!

# 221
  • Куциндрел
Цеце, то тръгне ли някой да изневерява, пардон, черпи, не мож го спря. Grinning Бандиера, носи сладоледа и ще пием трите направо кафе - със сладкиш и сладолед. Така де, като е гарга, да е рошава.

Само да не ми пипа джобните, че тя ще плаща сметката накрая.  Laughing Mr. Green

newsm78
Явно аз съм широко скроена и неревнуваща... ба ли га?!?

# 222
Значи, аз съм живяла с подобен човек преди време.
Скрит текст:
Самият той съвсем небрежен по отношение на облекло. Ако не му купиш или не го завреш насила в някой магазин, няма да се сети да се премени.
На работа пък ходеше директно с работните дрехи. На въпросите ми: Защо? Все пак на работа ходеше обикновено пеша и минаваше половината град - отговаряше - "Ами то там и без това няма баня. Какъв е смисълът да си обличам новите хубави дрехи, след като и без това на края на деня ще ги облека на некъпано тяло?" Кафе не пиеше, цигари не пушеше. Най-много да си вземе някоя закуска за 2 лева и толкова да са му били разходите на ден. Дребни пари си  заделяше, но наистина дребни, колкото да не умре от глад. Но пък не съм ги държала под ключ. Винаги когато иска, е можел да взима от тях. Такъв, крайно пестелив си беше, което даже и за мен беше прекалено. Колежки да черпи, абсолютно изключвам като възможност и не защото бих имала против. Той просто не е по черпните този човек. И мен не е черпил никога, и приятелите си -също. Такъв си е бил и преди да се запознае с мен, такъв си остана и след като се разделихме. От това, което е говорил за мен, не знам колегите му дали са ме смятали за чума, но никак няма да се учудя и да съм минавала за Цербер, защото сигурно едва ли са допускали, че причината той да не си отпуска душата си е в самия него, разбиранията му за приятно, полезно, скъпо итн. Особено пък за облеклото му сигурно са цъкали възмутено с език: "Ауу, как е могла да го пусне (милият) в този вид?! Тя натокана, облЯкана и гримирана, нафъскана с парфюм. А той, клетият като гаврош, с омазаните дрехи се прибира умирисан на пот." Лично за мен беше непосилна задача да променя тези му черти. Сега вече не знам настоящата му съпруга как ги приема и иска ли и съумява ли да му създаде различен от този имидж.

Една разлика виждам обаче, че изобщо не си представям да е крънкал някого за пари, камо ли за такива удоволствия като цигари. По-скоро би гладувал, ако е забравил да си вземе пари, отколкото да ходи да се обяснява.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 15:57 от Анонимен

# 223
  • град-държава
От изказване на мнение до заключения в резултат на предположения, с които се оценяват качествата на даден човек има съществена разлика,  nelig. 😉

# 224
Базила, сериозно ли? Според теб едно приятелско кафе или редуване кой ще плати сметката занчи, че нямаш отношение към половинката ти? Че ако отношението се изразява само в това дали ми плаща сметката като излезем, направо го отпиши. И значи ли че като се бракуваш вече нямаш право на приятли?!
Сериозно ли така го разбра?! Smiley
То вярно, че днес нямам работа, ама ме мързи да пиша вече.
Какви торти, за вас диети няма ли? След 14 ч. никакви прости въглехидрати.Nerd
Ако ще ме черпи някой, но държа да е "колега", то иде вече време за вино. Кафета, торти – проза. Innocent

Общи условия

Активация на акаунт