Чумата

• 44 882
  • 531
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Скрит текст:
...Да разбирам ли, че само ти не си схванала, че тук не визираме семейното посещение на заведение, барабар с децата? newsm78
То и ти май не си схванала, че не приказваме за вечеря на свещи , а за колеги в обедната почивка.
 щот след работа следва марш при чумата ...

Приказваме за плащане на сметката при среща на маса между мъж и жена, които не са в семейни отношения, нито са в интимни такива.
Но и не са колеги, които всеки ден ходят да обядват заедно с другите.

# 331
Това с парите на общо място ме връща в едни по-предишни времена, когато заплатите се изплащаха кеш, а не по банков път.  Grinning
Днес повечето хора получават заплатите си по сметка (освен ако не са в сивата или черната икономика, разбира се). Не ми се струва много практично да се тегли цялата заплата, за да се държи вкъщи, когато парите може да си стоят в банката и да се харчат при нужда.

# 332
...Приказваме за плащане на сметката при среща на маса между мъж и жена, които не са в семейни отношения, нито са в интимни такива.
Но и не са колеги, които всеки ден ходят да обядват заедно с другите.
явно всеки си приказва за каквото му хрумне .
А оригиналния въпрос беше как ще реагирате ако мъжа ви почерпи спонтанно колежка, просто и плати сметката . За обяд мисля, но не съм 100% сигурна вече , че беше сред условията.

# 333
Това с парите на общо място ме връща в едни по-предишни времена, когато заплатите се изплащаха кеш, а не по банков път.  Grinning
Днес повечето хора получават заплатите си по сметка (освен ако не са в сивата или черната икономика, разбира се). Не ми се струва много практично да се тегли цялата заплата, за да се държи вкъщи, когато парите може да си стоят в банката и да се харчат при нужда.
Моята карта е в портмонето на МП. Grinning Ама наистина така е по-добре. Като цяло разпределя финансите много по-добре от мен. 

# 334
Оригиналният въпрос не беше ли какви са тия чуми, които принуждават мъжете си да искат 10 лева назаем от колегите, за да си купят цигари?

# 335
за почерпките ...

# 336

Не е за почерпки, погледни...

# 337

Моята карта е в портмонето на МП. Grinning Ама наистина така е по-добре. Като цяло разпределя финансите много по-добре от мен. 

Добре??? Това е наивност, граничеща с ... да не казвам какво. Може да доведе до много лоши последствия. Едно за вашия мъж, съпруг или не дай си боже само приятел - хванат ли го че ползва карта с чуждо име - може и до съд да се стигне. Друго за вас - банката има право да ви блокира сметката, а ако разбере, че доброволно сте му я дала - да я затвори на момента. И както това на секундата се регистрира в кредитното ви досие, никоя друга банка няма да ви даде повече кредит.
Ако толкова държите на обща сметка, омъжете се и си отворете семейна, с 2-те имена.

# 338
  • София
Оригиналният въпрос не беше ли какви са тия чуми, които принуждават мъжете си да искат 10 лева назаем от колегите, за да си купят цигари?
Ако са виновни някакви чуми, вероятно са техните майки, които са ги възпитали да нямат достойнство. Вече как и защо човека няма пари за цигари, това не е важно. Важно е, че занимава всички с този въпрос, а това е простотия. Цигарите не са като въздуха и водата за всяко живо същество, като няма пари, няма да пуши. Пушач съм, но ако съм затруднена материално това ще е първото перо, което ще орежа. Но много хора предпочитат просто да пушат от нечии цигари. Защото нямат, а другите имат. Те също дали имат и как имат, не е важно. Това е върла, върла простотия.

# 339
  • Куциндрел
Не бих си оставила дебитната или кредитната карта в нечий чужд джоб за дълго. Понякога си давам картата другия да изтегли пари, че мен ме мързи или съм възпрепятствана да изляза. Но никога няма да дам за постоянно картата си на друг. Равносилно е да се прибера и да си оставя цялата заплата вкъщи и после да се моля за джобни.  Laughing

За бгтатко стана явно, че е леко смотан, ама леко.  Joy

# 340
  • MI
Хайде да не преувеличаваме сега, още малко в затвора ще ги вкарат и двамата за тази карта. Rolling Eyes Не вярвам да ходи да плаща с картата, най-вероятно я ползва само за теглене на банкомат и на Гугъл спестяванията, ако има такива, надали са точно там. И аз моята карта си я държа при мен, въпреки че сме женени, но не защото ме е страх че ММ ще ми прибере парите и няма да ми дава или защото има риск да ни арестуват, а просто защото по-често пазарувам аз, с изключение на тежките неща. Така че стига сте плашили момичето.

# 341
  • Пловдив
Цитат на: Lyam
Едно за вашия мъж, съпруг или не дай си боже само приятел - хванат ли го че ползва карта с чуждо име - може и до съд да се стигне. Друго за вас - банката има право да ви блокира сметката, а ако разбере, че доброволно сте му я дала - да я затвори на момента. И както това на секундата се регистрира в кредитното ви досие, никоя друга банка няма да ви даде повече кредит.
Да! И до живот и двамата ще бъдат отлъчени от банковата система и няма да имат право на банкови карти.
Като ги пишете тези щуротии, вярвате ли си? Понеже не ми прозвуча като шега.  Embarassed

# 342
А с каква цел си държи картата в мъжа си?

# 343
Болна работа, да си даваш картата на друг...

п.с. мислех че МП е Моята Половинка

# 344
А с каква цел си държи картата в мъжа си?

Целта е ясна, въпросът е чия е била идеята.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт