Чумата

• 44 916
  • 531
  •   1
Отговори
# 360
О, това с материалистката е коронен номер на скръндзите. Нищо, че от желание да минат тънко във всеки един момент, самите те се превръщат материалисти. Защото всяка втора дума се оказва "пари".

# 361
  • София - Рим и обратно
Ами това може да е до човека Как` Сийка. Може двамата да искат така. Да си имат други приоритети от цигари и мазни банички.
И аз в повечето случаи ходя и без центове в джоба, но не зашото ме малтретират в къщи . Първо мразя да разнасям монетки в джоба, мразя да се занимавам да опазвам чанта ... Та си ходя ей така .
Ей такива са ми особено досадни. Ходят си ей така и очакват хората около тях да ги обслужат с "дребни" ако нещо им потрябва. Имам една такава позната - като се озовем някъде, все няма пари в нея, все си била сменила чантата или излязла без чанта и няма пукнат лев. Е, много ми е досадна с това "безгрижие". А иначе е с доста претенции и възможности.

# 362
Ами това може да е до човека Как` Сийка. Може двамата да искат така. Да си имат други приоритети от цигари и мазни банички.
И аз в повечето случаи ходя и без центове в джоба, но не зашото ме малтретират в къщи . Първо мразя да разнасям монетки в джоба, мразя да се занимавам да опазвам чанта ... Та си ходя ей така .
Ей такива са ми особено досадни. Ходят си ей така и очакват хората около тях да ги обслужат с "дребни" ако нещо им потрябва. Имам една такава позната - като се озовем някъде, все няма пари в нея, все си била сменила чантата или излязла без чанта и няма пукнат лев. Е, много ми е досадна с това "безгрижие". А иначе е с доста претенции и възможности.
Оле, оле, оле ... как се припозна ?
С една ми ти разлика, че не обичам да ме черпят . А като се озовем някъде или имам пари или нямам. И или си взимам нещо или не. А и ако знам , че ще се озова някъде си взимам или пари или картата. В ежедневието не ми трябват, докато не мина с колата през магазина. Тогава си имам карта както казах.
Гледаш ли колко съм пестелива и организирана?

# 363
  • София
'Кафе с мед', случва се човек да е разсеян, но разликата е в подхода. Когато аз нямам дребни пари, казвам "Дай 10 лв., връщам ти ги след час" и си записвам на лепящо листче. Плащам с тях, взимам си рестото и после направо връщам десетарката. Надявам се хората да отбелязват, че не ги муфтя дори за дребни суми. Виж, ако помоля за цигара - не предлагам да я платя, все пак е 20-25 стотинки.

# 364
Как` Сийка в едно семейство става въпрос за много административна работа. Следене състояние по сметки, редовни плащания, калкулация на разходи, покупки на какво ли не ... ами една жена ако ходи на работа, занимава се с децата и напазарува в супермаркета и е достатъчен ангажимент.
Администрация и финанси е отделна задача и се поема от единия.

Много е тенденциозно представянето на тази съвкупност от решения като някаква досадна бумащина, докато реално това е реализацията на плановете и целите на едно семейство - от това зависи как ще им изглежда ежедневието, каква ще е почивката, кога и в какво ще може да се инвестира. Как е възможно единият съпруг да остане трайно встрани от цялата тази тематика и въпреки това да има адекватно мнение по всички тези въпроси? Не разбирам. 

# 365
...

Много е тенденциозно представянето на тази съвкупност от решения като някаква досадна бумащина, докато реално това е реализацията на плановете и целите на едно семейство - от това зависи как ще им изглежда ежедневието, каква ще е почивката, кога и в какво ще може да се инвестира. Как е възможно единият съпруг да остане трайно встрани от цялата тази тематика и въпреки това да има адекватно мнение по всички тези въпроси? Не разбирам. 

как остава трайно в страни ?  като не ходят ръка за ръка да плащат заедно сметките ? Всеки слага собствен умисъл и тълкува между редовете.

# 366
А по колко начина може да се тълкува изречението:

Цитат
?

Аз даже си мислех, че това изречение поне съм разбрала, пък то - ядец. Grinning

# 367
  • София
Чак пък голямата задача да следиш някои финансови потоци. Нали не става дума за борсова търговия или падеж на някои ценни книжа, а за ежемесечни плащания. Една жена трябва да разбира и от това.
Мъжът също ходи на работа, пазарува и се занимава с децата, поне мъжът на ССФ е такъв. Тогава, какво ще стане ако и той реши, че е достатъчно ангажиран?
У нас аз плащам сметките онлайн от години, защото ММ хабер си няма. И понякога го бъзикам, че е такъв динозавър, та доскоро нямаше дебитна карта.

# 368
У нас също всеки има достъп до сметките на другия и се плаща всичко заедно. Дори не мога да си представя да нямам аз никакви пари или той да няма.

# 369
А по колко начина може да се тълкува изречението:

Цитат
?

Аз даже си мислех, че това изречение поне съм разбрала, пък то - ядец. Grinning

Ами буквално, разбира се. Няма нищо общо с планировка и проучване ...
Чак пък голямата задача да следиш някои финансови потоци. 

и защо трябва да го вършат двамата поотделно ?  Докато раъберат , че всеки си е мислил, че другия го е свършил и е останало на самотек ?

# 370
...
У нас аз плащам сметките онлайн от години, защото ММ хабер си няма. И понякога го бъзикам, че е такъв динозавър, та доскоро нямаше дебитна карта.
Ами ето ти на защо! Защото на единия му се занимава с едни неща, на другия с други. Айде да му кажеш заедно да залепяте лапки на клавиатурата или няма да го правиш пък ... Да не помисли че ССФ то му е мръднала пак ?

# 371
  • София
Ами ето ти на защо! Защото на единия му се занимава с едни неща, на другия с други. Айде да му кажеш заедно да залепяте лапки на клавиатурата или няма да го правиш пък ... Да не помисли че ССФ то му е мръднала пак ?
Ако му кажа - ще тръгне заедно с бабите по опашки или в краен случай ще ходи в Изипей, отколкото да седне да се научи. Или ще черпи от извора на мъдрост - колегите.  Аз съм отворена към света и да научавам нови неща дори на моята възраст, докато той не съвсем.

# 372
...Ако му кажа - ще тръгне заедно с бабите по опашки или в краен случай ще ходи в Изипей, отколкото да седне да се научи. Или ще черпи от извора на мъдрост - колегите.  Аз съм отворена към света и да научавам нови неща дори на моята възраст, докато той не съвсем.
Ей не е човек тВа бе. Smiling Imp

# 373
Вкъщи плащам онлайн всичко от сметката , от която сме се разбрали да платим.Като бивш банков служител това е делегирано на мен.Никой не притежава картата на другия, в он лайн банкирането има пароли.Всеки си държи своята карта в себе си, която естествено се ползва.Потресена съм от такива като мъжа на Гугъл, държи и картата и разпределя ли , разпределя.И към мама и тате дето не работят и чакат да им се даде, извинявам се, че го споменавам, ама се потресох!И нещеш ли след няколко поста Гугъл с гордост споменава, че дала картата си на партньора си.

# 374
Ми и аз бях така като млада булка, все не разбирах от банки и банкиране, ха мъжът ми да помогне аз да не си моря главата и накрая си тръгнах от брака без пари. Та се надявам Гугълчето да не е в подобно положение да й разпределят парите и да не може да си държи своето.

Сега действаме с трета отделна карта за бюджета с уговорката всеки да я пълни пропорционално на възможностите. Към една сметка 2 пластики за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт