Чумата

• 44 788
  • 531
  •   1
Отговори
# 435
  • MI
Оффф, пак налазиха потребителите от мъжки пол да размахват пръстче поучително. За хиляди левове насъбрани ще ми разправяш като купиш и изплатиш жилище, евентуално и второ (за допълнителен доход в случай на нужда), нямаш никакви заеми за нищо и чак след това може да си говорим че не успяваш да си харчиш заплатата. До този момент бюджетът е много важен. Без помощ от мама и тати, това не се брои. Така че хайде малко надолу гребена петлите тук, ако обичате. Grin А кой управлява този бюджет е второстепенен въпрос, ако го прави съзнателно и добре, в полза на двамата. И щом е взето от двамата решението и не е наложено еднолично.

# 436
Как е мъжкият аналог на "чума", някой знае ли? Чум?
Сори, ама не можем да се мерим с вас жените....Smiling Imp

# 437
  • MI
Коремният тиф не е убил по-малко хора от чумата, ако гледаме цялата човешка история. Да мисля ли и за други примери или този стига?

# 438
А, не съм казал, че не можем да бъдем вредни. Но нямаме вашия размах. И тиф и грип ...
Но епидемия с цивилизационно-историческо значение си остава само чумата. Даже холерата с туберкулозата отстъпват срамежливо встрани. Stuck Out Tongue
В продължение на темата от кой род са напастите - тъща и свекърва си имат мъжки аналози, но емоционалният заряд на същите, бледнее нещо Grinning

Така е, като мислите само негативно. Вяра, надежда, любов, сила, смелост и т.н.

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 12:39 от Ezhko

# 439
Де се бутате тогава? Simple Smile
Няма угодия, ей. Като му вземала парите – била чума. Като си давала парите – пак била чума. Най са ми любими дървените философи дето всичко им е ясно в живота – кой какъв е, какво трябва да прави или не трябва да прави. Simple Smile

На мен зимата "дребните" битови разходи без храната и кредитите са ми около 700-800 лв. И всичките онлайн ги плащам. Проблем? Леля и баба ще викаш на чинка си.
Ако и в живота се държите (господинът по-горе) така с жените, не е учудващо колко мъже, жертва на битови побои има напоследък.Smile

Ежко, жените сме стихии, само емоциите ни могат да ви отнесат главите. Но никой не ви кара да се бутате, както споменах по-горе. Stuck Out Tongue

# 440
евентуално и второ (за допълнителен доход в случай на нужда), нямаш никакви заеми за нищо и чак след това може да си говорим че не успяваш да си харчиш заплатата.
Не става само с втори, трябват 3-4 в случай на нужда Simple Smile Все пак жена и деца, не е като да си сам.

Какче basila, 700-800лв, ти в резиденция трябва да живееш и грееш Simple Smile Тъй кат почнете да ми се изхвърляте Simple Smile

# 441
Де се бутате тогава? Simple Smile
...
Ежко, жените сме стихии, само емоциите ни могат да ви отнесат главите. Но никой не ви кара да се бутате, както споменах по-горе. Stuck Out Tongue
Смеем ли да се бутаме? Ама напастите, затова се казват напасти, защото те нападат. И те отнасят. Като стихии. С главите барабар. Мхм. Мда. Stuck Out Tongue

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 13:11 от Ezhko

# 442
  • MI
Не става само с втори, трябват 3-4 в случай на нужда Simple Smile Все пак жена и деца, не е като да си сам.
Ето, затова не се изхвърляй с хилядарките. Като осигурите задружно всичко това, тогава ела поучавай че не бил нужен бюджета. Аз предпочитам да изплатим предсрочно жилището пред това да се гъзареем пред познати и непознати.

Останала е чумата, защото наведнъж е взела много хора. Иначе коремният тиф мирно и кротко си е убил пак милиони. И антраксът е от мъжки пол. Всъщност е лесно обяснимо защо повечето бедствия, болести и т.н. са от женски пол. Просто дълго време учените са били само мъже. Както и поетите. А жените винаги са били основния източник и на вдъхновение, и на мъка за мъжете. Wink

Ежко, има и такива случаи - на мъже, жертви на домашен тормоз. Включително на побои. Просто там стигмата е още по-голяма, затова се чува по-малко.

# 443

Ежко, има и такива случаи - на мъже, жертви на домашен тормоз. Включително на побои. Просто там стигмата е още по-голяма, затова се чува по-малко.

Знам Нели, но това вече не са мъже....
Има и жени кечистки, щангистки и боксьорки. Но това вече не са жени...

# 444
  • София - Рим и обратно

А това издребняване с месечните сметки... смях, голямото ви постижение, плащате месечни сметки по електронен път... събрали се лелите и бабите, да се хвалят, че могат да плащат по елкетронен път. Уау Simple Smile

Пийте си хапчетата, бе хора.

# 445
DonJon, топлим се на ток в къща (чак резиденция не е), но това не е важно. Исках да илюстрирам, че за някои "дребните битови разходи" не са чак тъй дребни, независимо кой в двойката ги плаща или и двамата. И как си разпределят парите, няма абсолютно никакво значение, стига да се справят и да си живеят мирно и спокойно.

Понеже ти влезе директно с бутоните и заклейми кой какво що, колко му бил акъла. Ако аз вляза в мъжки форум и изтръскам "много сте зле всички мъже, как може жените да ви се качват на главите", дали няма да бъда засипана с псувни. Не знам, само си размишлявам. Simple Smile

Ежко, ти сега оплакваш ли се? Някои са си ок като гледам покрай мен.People Couple

# 446
  • MI
Знам Нели, но това вече не са мъже....
Има и жени кечистки, щангистки и боксьорки. Но това вече не са жени...
По тази логика и жените, жертва на домашен тормоз не са вече жени, защото насилието не е вродено нито на мъжете, нито на жените - винаги е девиация. На мен пък ми е жал за тях, както и за жените в същата ситуация.

# 447
Кака basila, на тази къща да вземе да и сложите едно подово отопление на газово котле, ако имате изкрадена мрежа във вашето населено място и да си сложите топлоизолация, туковиж си оправите сметките. А може и едно парно на пелети. Та дори и с термо помпи няма да имате сметки от 700-800лв. Ама то акъл малко трябва и инвестиции, които един ден да ви се възвърнат.

# 448
Ако аз вляза в мъжки форум и изтръскам "много сте зле всички мъже, как може жените да ви се качват на главите", дали няма да бъда засипана с псувни. Не знам, само си размишлявам. Simple Smile

Ежко, ти сега оплакваш ли се? Някои са си ок като гледам покрай мен.People Couple

Смеем ли да се оплачем с благоверния ти? Stuck Out Tongue
Надали ще те псуват. Ще те попитат изненадано "Че къде ги чакаш да се качат?" Stuck Out Tongue

По тази логика и жените, жертва на домашен тормоз не са вече жени, защото насилието не е вродено нито на мъжете, нито на жените - винаги е девиация. На мен пък ми е жал за тях, както и за жените в същата ситуация.
Насилието е вродено и на едните и на другите, но в различна степен. Неща като физическа сила, тестостерон и т.н. Цивилизационния слой е доста тънък, защото еволюционно е много млад. Едно от нещата, които мъжете научават в казармата...
По която причина и различните роли, при повечето бозайници, възприети после и от цивилизацията. И оттам, различното възприемане на бит мъж и бита жена...

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 16:16 от Ezhko

# 449
  • MI
Скрит текст:
Насилието е вродено и на едните и на другите, но в различна степен. Неща като физическа сила, тестостерон и т.н. Цивилизационния слой е доста тънък, защото еволюционно е много млад. Едно от нещата, които мъжете научават в казармата...
По която причина и различните роли приети от цивилизацията. И оттам, различното възприемане на бит мъж и бита жена...
Не, агресивността е вродена в различна степен, а не насилието. Можеш да изразиш по различен начин агресията - спорт, амбиция, дори изкуство. Насилието е винаги девиация. И всъщност от много време не се гледа с добро око из Европа на домашното насилие, въпреки че насилниците рядко са били наказвани. Вероятно благодарение на християнството, но може и по-стари корени да има. А твоят пост е потвърждение за наличието на много силна стигма.

Общи условия

Активация на акаунт