Цистит - лечение без антибиотици - 4 тема

• 105 500
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
Не само на едно изследване е излизала резистентност. Но това беше преди 2-3 г., от тогава при криза без да давам стерилна пия монурал и се оправям.
Не се учудвай, че бързо ти е излязъл резултата. Когато е отрицателен излиза на другия ден. Трите дена са нужни когато се прави антибиотограмата защото трябва да се види дали се е развила колонията при съответното лекарство, тогава се бави. Аз си знам, не ми ли излезе резултата до другия ден значи е положителен.
Сега ако дам и в друга лаб., първо съм на АБ и едва ли ще се хване, второ как ще знам после кой от двата резултата е верният?

# 421
  • Варна
А нали знаете, че Монурала се пие вечер, за да може да действа цяла вечер и уж да изтрепе бактерията? С това пиене по всяко време риска бактерията да стане резистентна към него е голям....

# 422
Да, знам, вечер го пия. Снощи изпих второто прахче и така ми се иска и тоя път да ми свърши работа...а не да почвам после зинат, както ми изписа доктора в случай, че продължат нещата. Другото странно е че щом изследването показа чувствителност към всичко няма логика монурала да не действа. Мисля, че активното в-во е фосфомицин, а на антибиограмата показва чувствителност към него.

# 423
  • Варна
Не искам да те отчайвам и дано не се получи така при теб...
Имала съм случаи, в които съм пила Монурал (чувствителен в антибиограмата), но е нямало особено голям ефект....

# 424
Ужас. Това може да важи тогава за всичко от антибиограмата. И сега се чудя да чакам ли още два дни или да почвам тоя зинат. не съм в остро състояние в момента, но не като да нямам никакви усещания по-различни от нормалното. Това преди никога не се е случвало след монурала. Той когато действа действа веднага и тотално отрязва кризата. И много го харесвах щото се пиеше само веднъж или два пъти. Макар, че във форума имаше момичета на които им беше предписван по схема многократно.

# 425
  • Варна
Да предписван ни е по схема от лекар за нашия случай. Вярно, че повечето схеми са стандартни, но все пак шега не бива с каквито и да е лекарства.

Аз бих пуснала в друга лаборатория изследване.

Щом е Е.коли пробвай с Цистостоп рапид и чай от царевична коса.

# 426
  • София

Не се учудвай, че бързо ти е излязъл резултата. Когато е отрицателен излиза на другия ден. Трите дена са нужни когато се прави антибиотограмата защото трябва да се види дали се е развила колонията при съответното лекарство, тогава се бави. Аз си знам, не ми ли излезе резултата до другия ден значи е положителен.

Винаги съм мислила, че им трябват три дни да се види растежа, а и съм чакала резултати по толкова, независимо дали са били положителни или отрицателни. Thinking

# 427
Пия цистостоп, но хроно. Непрекъснато. Когато кризата е налице просто нищо от билковите не я стопира.
И аз смятам  дам нова стерилна в 2 лаборатории едновременно, но трябва да е след като мине действието на АБ. В момента е подтисната инфекцията и едва ли ще даде + резултат.
А каква е вашата схема за монурал?

# 428
 И на мен ми е излизала резистентност и то към гадния псевдономас,но след аб се смени щама съответно и резистентността.Та тя не е константна величина при сменящи се съставки на аб,свойства на мо,имунитет..Дори само пиенето на Монурала е достатъчно да направи колите резистентно към монурала,но чувствително към друго.
Моята схема на Монурала беше -1-та седмица-понеделник,сряда,петък,после 1 месец всеки понеделник и минах с месеци на Фуролин.През това време пиех и цистостоп рапид и фитолизин.
А за резистентност при бактериите има илач,подобен на фуролин,поръчва се от Германия.

# 429
Как се казва немският илач? на мен ми се е случвало при резистентност на почти всичко, следващият път бактерията да е чувствителна на много неща. Просто е друг щам на това животно.

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 23:22 от Лоритта

# 430
Затова стерилната урина е задължителна. И направо откачам като ми почне криза в петък следобяда. Иначе си знам урока - почне ли криза веднага стерилна, купила съм си контейнерчета в готовност.
Нещо ми е изчезнал последния пост. Питах sun sea докато беше на Монурала по схемата симптоми имаше ли? Кога изчезнаха? веданага или постепенно. Защото не мога да преценя в момента действа ли монурала или не. Нямам някакви остри симптоми, нито болки, но все пак има нещичко дето не е съвсем ок и не знам дали това означава че не действа или просто трябва малко повече време.

# 431
pandorina ,от години живея в болки от цикатрикси,цистити от дете,трудно уриниране,с джаджи по себе си...та с 2 думи,на болки не се впечатлявам,но ми беше и след цялата схема поне половин година спокойно.Цялата гимнастика беше заради вечните бактерии.
Trimethoprim е немския препарат.

# 432
Какви точно цикатриси? На пикочен мехур, след секцио, други интервенции?

# 433
След множество операции уро-генитална система.

# 434
Ох, ужас!

Общи условия

Активация на акаунт