Цистит - лечение без антибиотици - 4 тема

• 103 970
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Венчо,писали сме заедно.Тъкмо смятах да пиша за някакви вагинални лактобацили.

# 106
Стерилната урина пуснах след като бяха минали 16 дни от антибиотика. Нефролът ми каза след 2 седмици и аз така направих. Пих повече от месец Уринал и след това ми го смениха с фитолизин. От 2 седмици пия мечо грозде,но болката в корема ниско долу си остана. След уриниране още по силно се усеща. Гинеколожката ми беше изписала фосфомицин през 10 дни за 3 месеца, но след него още по зле ми беше корема направо страшно парене. Изпих само 2 прахчета фосфомицин и се отказах. Тези дни отново мисля да пусна стерилна урина.

# 107
Забравих да кажа, че пия пробиотик от месеци, вагинално не съм слагала. Изписха ми гел вагинално да слагам Гинофит се казва, но подобрение няма.

# 108
  • София
Leiny , опитай се да не се отчайваш, уроинфекциите бавно минават дори и бактерията да е изчезнала, особено, ако локалния имунитет е слаб. Аз сега съм си взела Имунобор уро да пробвам и с него как ще бъде.

# 109
Венчо,добър е,но за ефект поне 6мес.иска пиене.И с чая на Ламбрев добре се съчетава.

# 110
  • София
Мерси, sun sea, ще ги съчетая Simple Smile

# 111
За нищо.Успех!

# 112
Може ли да дам за изследване урина докато приемам билкови лекарства? Вие през колко време давате стерилна урина, за да следите дали има бактерии?

# 113
  • Варна
Билковите лекарства не влияят на резултата. Само че, за да се изолират бактерии е хубаво е първа сутрешна, знаеш Simple Smile Поне на мен не са ми оказвали влияние.
Аз преди се стараех да давам всеки месец.

# 114
Аз също си мислих след 1 месец да пускам отново стерилна урина, но нефрологът ми беше казал да чакам поне 2 месеца. Може да изчакам още малко и тогава ще пусна.

# 115
  • Димитровград
Здравейте момичета! На мен днес ми е 14-ти ден от приема на зефацет! Гълтах го с големи надежди, тъй като още след първия прием паренето и ходенето до тоалетна през 5 минути почти отшумяха. След седмица някъде обаче се появиха доста силни болки в левия проблемен бъбрек, които отшумяха след няколко дни. След това един ден пак се появи паренето в мехура, на другия ден почти изчезна! От няколко дни имам тъпи болки в бъбрека, а днес пак ходене до тоалетната през 2 минути. Направо съм пред лудване, след толкова дни антибиотик се оказва, че още не съм излекувана ( поне временно)! В четвъртък съм на нефролог, ама не вярвам, че нещо съществено ще се случи! Sun sea, сега не мога да дойда при твоята нефроложка в Пловдив, понеже имам и др.здравословни проблеми и нямам сили да издържа пътуване. Мислех си, дали да си купя нитроксолин мип за продължение, ( имам го в антибиограмата ),но така и така имам едно последно хапче зефацет за утре и май ще изчакам да мине прегледа в четвъртък. Също така пия Уростим, Цитровит 500, Пробиен, чай мечо грозде и до вчера Неоренал СР. Момичета, понякога само мисълта, че ви има ми дава кураж и сили да не полудея! Благодаря ви!

# 116
  • Димитровград
Момичета, аз съм пред нервна криза! Идвам си от нефроложката, която пак нищо не видя! Казах и, че имам силни болки в бъбреците, честото уриниране и всичко останало и на ехографа нищо не видя! Такива оплаквания като мойте имало когато бъбрека задържал урина, а в мойте нямало такова нещо. Пусна ми две стерилни урини и каза 10 дни да не пия антибиотик и да се изследвам. Когато и казах, че съм в цикъл и дали това ще има значение за ехографията ми отговори, че то можело да имам разни болки от самия цикъл, направо ще се гръмна! Накрая и казах, че съм отчаяна, понеже все имам оплаквания, а нищо не се открива и тя ми вика да не била висока кръвната захар, тогава имало оплаквания от парене и често уриниране! Да обаче не ми е висока, наскоро правих профил и ми е най-нормална! Не ми пусна никакви кръвни изследвания, нито миналия път, нито сега! А в обикновените урини винаги имам левкоцити, еритроцити и понякога белтък! Носих и няколко такива урини правени периодично, но това не се коментира изобщо!! Според вас, дали да си пусна и една ПКК! Много се уморих и отчаях вече! Благодаря, че ме изслушахте, или по-точно изчетохте!

# 117
Здравей! Разбирам те чудесно и съчувствам, защото от месеци съм с тези болки и дискомфорт при уриниране. Миналата година изпих толкова антибиотици без резултат. Моят съвет е, ако урината излезе чиста и си като мен постоянно с левкоцити да започнеш прием на хранителни добавки, чайове. Аз така крепя положението от месеци, въпреки, АЕ незнам колко дълго могат да се пият. Отиди гинеколог да пусне изследване за Уреаплазма и микробиология. И само не се отчайвай! Аз на моменти съм изпадала и в нервни кризи, но това няма да помогне. Кураж и дано съм била полезна. Аз нямам белтък в урината, но винаги имам 4-5 левкоцита, кристали, еп. Клетки.

# 118
  • Димитровград
Благодаря ти много Norasummer, от нерви и бързане да пиша, забравих да кажа, че и док.това каза да пия червените боровинки и неоренала, само, че не знам дали има смисъл, понеже миналото лято пих с месеци и нищо! Другото, което ме изнервя и напряга е, че сигурно и близките ми ме мислят вече за луда, понеже постоянно се оплаква и като отида на лекар,съответно след това ме питат какво е станало и аз като кажа, че нищо не са открили, те само си замълчават, но си представям вече какво мислят, сигурно, че не съм добре с главата! Sad

# 119
Буболина,бъбреци не болят само при хидронефроза,а и от инфекция.Последната ми криза е от преди 10дена,при напълно стерилна урина(на фуролин съм),с хидронефроза 1ст.,но повод за болката се оказа инфекция,причинена от зъб.(,но ехографски имаше белези на възпаление).Грипът също удря в бъбреците.При цикъл също може да усещаш урологично неразположение.

Общи условия

Активация на акаунт