Избор на сушилня - Тема 9

• 114 903
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Моля тези , които са ползвали кърпичките за сушилня на Swirl, да кажат сухи ли са или мокри, поръчах по интернет, дойдоха сухи, тия които купувам от ДМ са си мокри кърпички.

# 151
  • в 1001-та нощ
Имаме напредък у дома Simple Smile ММ прие идеята за сушилня, разбира се съпроводено с тръшкане, бесотии и т.н. но ... хвана рулетката и започна да оглежда за място.

Предложи и на терасата. Аз бях крайно против, защото не е остъклена, но четох в темата, към която има линк на 1 страница за избора между отделни уреди и комбиниран, че papi6 ползва сушилнята си на терасата. Притеснявам се - да не се развали от големите температурни амплитуди - зимата студ, лятото пек. А и разходът на ток ще се покачи вероятно, ако е навън. Няма да топли в стаята, но няма и да шуми. Мисля го още.

Също на дневен ред стои и избора на сушилня. Отклоних предложението му за втора употреба. От новите - нямам никаква идея как да избера, като не съм имала. От темата съм запомнила, че Бош и Сименс (дано не обърках марките) не сушат вълна и съм до тук. Чета, че има доволни от БЕКО. Ще се радвам на конкрети насоки. Ако мислите, че старите теми са актуални - да се връщам да ги чета?

# 152
  • София
На неостъклена тераса няма как да оцелее машината. Под +5градуса тя е неефективна и не е желателно да стои на по-ниски градуси - това и в упътването го пише, а ако е неостъклена терасата не виждам как ще работи дори и през деня на -15/-18 градуса - то всичкия конденз ще се заледи преди да е стигнал контейнера, а електрониката ще се предаде, айде да не казвам на дни ама... месец най-много. Знам че има хора си ги държат на остъклени тераси, даже ги увиват с одеала да се топлели /то така или иначе отзад и отпред трябва да е открита при работа, нз само отстрани каква файда има ама както и да е/. Дори и тези които все пак издържат се амортизират много по-бързо, заради атмосферните условия. За мен това е неоправдано да се хвърлят едни 1000лв. на терасата и да се чака кога ще се "изпарят" /т.е. кога ще се развали уреда/. С това стоене на терасата и гаранцията не важи, т.к. се води неправилно експлоатиран. Това си е мое мнение. Потърсете вариант за някоя стая, килер, коридор - според мен. За марка - аз съм с АЕГ - суши си вълна и съм много доволна от нея.

# 153
  • Сливен
Ако може я сложете върху пералнята.И аз съм с АЕГ,от последните модели на 68S завършва, доволна към.

# 154
  • в 1001-та нощ
Благодаря Ви, момичета Simple Smile Вчера бях толкво актерична, че няма да е на терасата, че сега се радвам, че няма да запея друга песен Simple Smile

Нямаме възможност да е върху пералнята, за съжаление. Той предложи да е в коридора, като с преработи шкафчето за обувки. За мен не е най-доброто място и предпочитам в дневната, но пък щом са шумни - склонна съм на компромис.

# 155
  • ГОре на черешата...
Е просто няма как уред, пълен с електроника,  да стои на неостъклена тераса. Аз и на остъклена не бих рискувала, стига да нямам едни 1000 лв излишни...
Кърпичките да леко влажни, но в никакъв случай мокри.

# 156
Кое е по досадно- чистене на кондензатора с прахосмукачка или изхвърляне на водата от контейнерчето?
Разбирам от прочетеното, че тези които са със самопочистващ се кондензатор пък не могат да се свържат към канала, а тези които могат пък не са със самопочистващ кондензатор

# 157
  • на Мелмак
Аз имам Сименс със самопочистващ се филтър, който може да се свърже с канала. Не знам къде сте прочели обратното?

# 158
  • София
Кое е по досадно- чистене на кондензатора с прахосмукачка или изхвърляне на водата от контейнерчето?
Разбирам от прочетеното, че тези които са със самопочистващ се кондензатор пък не могат да се свържат към канала, а тези които могат пък не са със самопочистващ кондензатор
Свързването към канал няма общо със самопочистващ се филтър. Всички съвременни машини могат както да се свържат към канал, така и да не се свързват и да се ползва контейнера за вода. Отделно има със и без самопочистващ се филтър - тези без трябва на няколко пускания да се почиства с прахосмукачка - за 1 мин. работа /бр. на тези няколко пускания зависи от това колко мъхчета пускат дрехите и одеалата и колко често се ползва машината/. Тези които имат самопочистващ филтър трябва на определен период от време /май беше около 1-3г., пак много зависи от модела и дрехите/ да се носи на сервиз за обслужване - т.е. почистване, което не може да се извърши в домашни условия и е необходимо да се разглоби машината.

# 159
  • София
Тъкмо се бях навила за AEG T8DEC68S и мъжът ми изскочи с още 3 предложения: SIEMENS WT 45H200BY,  ELECTROLUX EW9H378S и MIELE TDB 130 WP ECO. Тотално се обърках...  Miele-то ми се струвс подозрително евтина, а другите са ми еднакви. Дайте съвет, моля!

# 160
  • София
Тъкмо се бях навила за AEG T8DEC68S и мъжът ми изскочи с още 3 предложения: SIEMENS WT 45H200BY,  ELECTROLUX EW9H378S и MIELE TDB 130 WP ECO. Тотално се обърках...  Miele-то ми се струвс подозрително евтина, а другите са ми еднакви. Дайте съвет, моля!
Огледай коя какви функции има. Виж ти какви дрехи имаш, съответно какви функции искаш от машината. Сименса и миелето примерно нямат за сушене на вълна, а само освежаване. Виж в коя посока им се отварят вратите и дали ще ти е удобно, може ли да се обръща отварянето на другата посока, ако първоначалното не ти е удобно. Миелето е за 7 кг., което означава по-малък барабан = по-малко място за дрехите /не бъркай това, че няма да се събират дрехите от пералнята, а че вероятността да се мачкат е по-голяма/.

# 161
  • в 1001-та нощ
Момичета, класът кондензационна ефективност - в какви граници се движи и с какви характеристки е? Все клас В срещам?

# 162
  • Бургас
От месец съм със сушилня бош http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTW85551BY/p/683895  и съм мн доволна  Simple Smile та въпросният кондензационен клас ми казаха в магазина ,че не е фатално ако е В клас.По важно е да гледаш киловатите ! Нашата е  167 kw или 176 kw не помня точно, и няма особена разлика в тока от предния месец .

# 163
  • в 1001-та нощ
Намерих инфо, че е от A до G. Simple Smile

Ето един линк с информация за избора http://www.energbg.com/susilni-mashini-etiket/

# 164
  • София
Аз имам Сименс със самопочистващ се филтър, който може да се свърже с канала. Не знам къде сте прочели обратното?
кой модел имаш?
И аз умувам още върху този въпрос. В един Технополис продавачката ми обясняваше на мен, че тръбата отивала вместо горе в контейнера във канала и тогава всъщност няма вода с която да се мие кондензатора.... ние гледахме в упътването ама не можахме да се ориентираме как се движи водата. Видяхме обаче че маркучетата май са две- второто се монтира допълнително, и пише че в контейнерчето остава вода.

Общи условия

Активация на акаунт