Избор на сушилня - Тема 9

• 115 406
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • Ловеч
Забелязах, че моята като я пусна на отложен старт, върти от време на време дрехите, както след приключване цикъла на сушене с цел предотвратяване на намачкването.

Това е много добре! Каква марка е?

# 481
Забелязах, че моята като я пусна на отложен старт, върти от време на време дрехите, както след приключване цикъла на сушене с цел предотвратяване на намачкването.

И моята го прави този номер - уърлпулл.

# 482

Беко.

# 483
  • Русе
И аз съм с Беко, така си прави.

# 484
  • в 1001-та нощ
Само добри думи чувам за Беко тук - впечатлявам се Simple Smile Явно добре ги правят Simple Smile

# 485
Ами аз съм доволна. За цената си и за качеството, което предлагат, имат сполучливи уреди и сме купили доста неща на марката.

# 486
  • Русе
Точно това е за тях, много добро съотношение цена - качество. А и от техници това чувам нееднократно.

# 487
  • в 1001-та нощ
Направи ми впечатление, че Хувър са с 5г. гаранция. А тук май не са масови. Някой дали ползва? Тази загледах -
 с клас на конд. еф-ст А: http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-HOOVER-DX-H9A2TCEX-S/p/681204

# 488
  • Sofia
Знам, че темата е за сушилни, но ... много спешно ми трябва пералня със сушилня, цвят инокс.  Имате ли наблюдения , да ми препоръчате нещо, защото Кандито ми умира. 

# 489
  • Sofia
Направи ми впечатление, че Хувър са с 5г. гаранция. А тук май не са масови. Някой дали ползва? Тази загледах -
 с клас на конд. еф-ст А: http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-HOOVER-DX-H9A2TCEX-S/p/681204

Не са много познати в България, но ако бюджета е до 1000лв в момента има доста сушилни на добри марки до тази граница:

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-t7-dbe38w
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wth-85201-by
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-electrolux-ew7h438b

Която и да избереш ще ти върши перфектна работа.

# 490
  • в 1001-та нощ
Благодаря ти Simple Smile Загледах Хувър, защото видях 5г. гаранция. После ми направи впечатление, че е с клас на конд. ефективност А и за 9 кг пране. Честно казано - не мога да преценя между нея и примерно предложените от теб - с какво те са по-добри. Не се заяждам - споделям, че се затруднявам в преценката - гледам килограмите и ефективността ... и потъвам в параметри до толкова, че накрая всичко ми изглежда еднакво Sad

# 491
  • Sofia
Благодаря ти Simple Smile Загледах Хувър, защото видях 5г. гаранция. После ми направи впечатление, че е с клас на конд. ефективност А и за 9 кг пране. Честно казано - не мога да преценя между нея и примерно предложените от теб - с какво те са по-добри. Не се заяждам - споделям, че се затруднявам в преценката - гледам килограмите и ефективността ... и потъвам в параметри до толкова, че накрая всичко ми изглежда еднакво Sad

В случая нека се върнем малко по-назад, за да са съветите адекватни за това, което си търсите.
1. Колко кг е пералнята ви и колко кг реално ползвате? - това е важно за да се изберат прабилните кг за сушилня. естествено колкото повече кг толкова по-добре, но това в случай, че я ползвате за съответните килограми
2. Кое е важно за вас - просто да суши всеки ден дрехи или държите на специфични програми? Ако има такова изискване разбира се.
3. Какъв е бюджета?
4. Имате ли изискване за продължителност на програмите?

Признавам не познавам посочената марка, но в други форуми коментират, че е среден клас от рода на Индезит.
Аз бих проверила имат ли добър сервиз след като са по-малко позната марка и дали имат често срещани дефекти. Дългата гаранция е хубаво нещо, но още по-хубаво е да не се налага да се ползва! Каквото и да изберее - успех и се надявам да ви е новият добър помощник в дома.

# 492
  • Стара Загора

Аз съм с Хувър от скоро, но втора употреба. Като гледам са почти идентични с показаната. За два месеца ползване нямам никакви оплаквания. Марката е английска до колкото разбрах.

# 493
  • в 1001-та нощ
Момичета, благодаря Ви Simple Smile

Днес ходихме до един Технополис - да видим какво ще ни омаят консултантите Simple Smile За Беко - казаха, че са им официален вносител от 15-16 г. и постоянно обновяват продуктовата си гама, за да отговарят на евр. изисквания и стандарти. За Сименс - разбрах, че се сливат с Бош и затова се "оттеглят от пазара". За Хувър - американска фирма, която е произвеждала прахосмукачки, след това се обединяват с Кенди и разширяват портфолиото, правят и сушилни и т.н.

За нашият избор - аз искам тази http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTY887W6/p/683921 . ОК съм да си я платя изцяло аз, и да се занимавам с нея, ако се наложи ремонт. Според ММ е пълна лудост да се дават повече от 1000 лв за сушилня (даже беше определил 500 лв в началото) и понеже има познат, който вкарва 2-ра употреба ... иска да вземем такава. С 1000 довода как новите се разваляли, изтичал фреона, пълненето не се поддържало от гаранцията... Еднакво добре сушали старите и новите и (с термопомпа и без) и всичко друго било маркетингов трик как да се продава новото. Сега, аз няма да купувам сушилня всяка година и да си експериментирам  - с тази така, с онази иначе - искам да взема нещо добро в момента, което предполагам ще ми служи 10 години. Пералнята ни е 10-годишна Сименс - работи си още. Зардо моето желание да взема Боша - започна да се съгласява на всяка друга - само да е по-евтина, каквато и да е Laughing Днес хареса едно Беко за 799 лв, което с удължена гаранция до 5г + 91 лв - ще стане около 900 лв. Колко му била симпатична, какъв хубав дисплей имала ... (дрън-дрън та пляс) ясно ми е, че за парите напъва за нея.

Аз съм останала с впечатление, че за доброто сушене без мачкане и т.н. е важно как се пуска въздуха, с каква температура, коментирали сме за обдухването с влага и т.н. Затова не поставям всички сушилни с пермопомпа под един знаменател. Той ще настоява да е за около 1000 лв Аз не съм сноб да се тръшкам за марката Бош или Сименс, но искам да взема нещо добро за тези пари.

В отговор на другите въпроси - семейство от 2 възрастни и 2 деца. Пера всеки ден, рядко пропускам, а понякога се струпват 2-3 перални на ден (чаршафи, завивки, хавлии), пералнята ни е за 5 кг пране. При сушенето предполагам, че ще ползвам програма микс. Представям си, че като се прибера от работа ще пускам пералнята, като приключи - прехвърлям в сушилнята и преди да сме легнали - вадя и прибирам или оставям да доизпръхнат.

# 494
Нямам търпение да я вземете и да му подадеш изсушена в сушилня хавлия да се изкъпе  Wink. Каква разлика има!
Лично аз не ползвам микс програмата. Пробвах, но предпочитам да си разделя на две прането, ако трябва и да суша по материи- например, отделно хавлии, отделно блузи и синтетични. Общото време за сушене се намалява, а прането е като изгладено.

Общи условия

Активация на акаунт