Избор на сушилня - Тема 9

• 115 368
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
A.l.e.n.a, сушилнята си е задължително (поне за мен) присъствие в дома, особено пък при вас, както сте и с две деца.
За един ден успявам да пусна две перални и съответно две сушилни - ако ги подкарам от сутринта. Пера всичко на 60 * и продължителността на програмата е около  1:30 - 1:40 ч. После прехвърлям в сушилнята и понеже избирам функция на max изсушаване и нежно сушене - продължителността на цикъла е около три часа. Предпочитам веднага да вадя дрехите след приключване на програмата.
Мисълта ми е, че ако пусна пералнята около 15:00 ч, ще имам удоволствието да сгъна около 20:30 ч.
Не знам твоят работен ден кога приключва и с каква продължителност са ти програмите на пералнята, и дали искаш веднага да вадиш готовото пране... мисълта ми е, че не се случват бързо нещата.

# 496
  • Ловеч
Алена, аз пера на програми около 1.30мин, после суша масово дрехите на микс, хавлии на хавлии, но средната продължителност на най-използваните ми програми е около 2 часа.
Може да си пуснеш и пералня на отложен старт да изпере, докато си на работа и като се прибереш да ги прехвърлиш директно в сушилнята. 😊
Аз съм със Siemens.

# 497
  • в 1001-та нощ
Благодаря за съветите и за подкрепата Simple Smile И аз нямам търпение. Толкова чета за мекотата, с която излизат Simple Smile Сега са едни твърди и дървени Sad

Обичайно пускам пералнята  на 40 градуса с удължено изплакване - 1час и 22 минути. Хавлиите пускам на 60 градуса и от време на време прекарвам дрехите на децата и мъжа ми на 60 градуса. Прибирам се след 18ч до към 19ч. Затова си мисля веднага да пускам пералнята (отложеният старт е отлична идея Simple Smile ), с каквото се е събрало - докато се занимавам с вечеря, домашни, къпане на децата и т.н. После да се сушат. Сега пускам пералнята след 22ч и простирам сед 23ч, когато няма никой в дневната. Сутрин ставам първа и проветрявам, за да няма миризма на препарати. Нали цялата тази хмия не е много ОК ... И на другия ден, като се прибера от работа - първо оправям сушилката и гладя, за да на се пречка.

Естествено, спалното бельо и хавлиите - изпълват една пералня и ще се сушат отделно, а дрехите от деня - мислех на микс, но ще видим как ще се случва - ще се допитвам и тук, вероятно Simple Smile То още не знам какъв уред ще вземем.

# 498
  • Велико Търново
Алена, моята сушилня е същата, но за 8 кг. А и моята пералня е 5 кг, тъй като ми е на 13 години. Отначало и аз сушах на микс, но излизаха леко влажни и доизсушавах за още 30 мин. Сега суша на екстра сухо всичко и нямам проблем с материите. В зависимост от количеството отиват 2,30 - 3,00 ч. Дори днес на един цикъл на такова сушене сложихме уред, който да ни засече консумираната електроенергия - излезе 0.15 лв., което напълно ме устройва. Simple Smile

# 499
  • в 1001-та нощ
dannyny, Бош-а ли имаш? Че преди това и за Хувър питах?

Според консултанта - класът на конд. ефективност показва колко сухи може да изкара дрехите. Аз мислех, че е колко ефективно суши.

# 500
  • Велико Търново
dannyny, Бош-а ли имаш? Че преди това и за Хувър питах?

Според консултанта - класът на конд. ефективност показва колко сухи може да изкара дрехите. Аз мислех, че е колко ефективно суши.
Да Боша. Вчера писах в темата какъв й е модела.

# 501
  • Sofia
Също Миеле виждам че има на подобна цена:

http://libragroup.org/Miele/miele_shop/sushilni/600-sushilna-mie … 30-wp-active.html

# 502
В крайна сметка реших , че е най-добре да взема сушилня със самопочистващ се филтър , тиха , клас А++ или три плюса и за 8-9 кг.
Но сега пък друго помислих , предвид че идва пролет и лято дали не е най-удачно да я взема септември например , за да не тече гаранцията напразно .

# 503
  • Sofia
В крайна сметка реших , че е най-добре да взема сушилня със самопочистващ се филтър , тиха , клас А++ или три плюса и за 8-9 кг.
Но сега пък друго помислих , предвид че идва пролет и лято дали не е най-удачно да я взема септември например , за да не тече гаранцията напразно .

Веднъж като свикнете ще я полвате и през лятото. Спомням си, че ние първоначално се колебаехме дали да си купим сушилня, т.е знаехме, че е удобно, но обзавеждахме ново жилище и се събират много разходи. В крайна сметка убедих съпруга ми и взехме сушилня около 900лв - това беше максимума за момента предвид разходите по довършване на апартамента. В момента това е любимия уред на съпруга ми и мисля, че му е доста приятно колко по-удобно е, а след първото сушене беше в шок от количеството мъхчета във филтъра.

# 504
  • Ловеч
Аз също си мислех, че ще я използвам само студените месеци, но толкова ми е лесно и удобно с нея, че и лятото я ползвах редовно.
Всичко зависи от големината на домакинството и количеството пране, което имате😊

# 505
Аз съм обратно на повечето пишещи тук, не ми е пристрастяващо да ползвам сушилня, удобно ми е просто, когато времето навън не е приятно.
Нашата сушилня я взехме, малко преди да се роди детето, зимно бебе и бях с нагласата, че ще я ползвам зимата и през дъждовни дни.
2 години и половина по - късно си държа на мнението.

Когато стане април, май месец и слънцето се покаже с кеф си простирам на слънчевата тераса и така цяло лято, хич не ми липсва сушилнята да ми бръмчи, докато суши.
Дрехите си изсъхват за 2 часа в горещите дни, та докато пусна втора пералня за деня и тя приключи, аз вече сгъвам прането от простора.

# 506
  • Варна
Здравейте,нареждам се в редицата за нова сушилня,но вече с термо помпа. Тъй като гледам избора голям и всяка си има както + така и - реших да попитам за насоки.
Към момента съм си харесал whirlpool HSCX 90420 - в предните теми се беше коментирал модела,но питането ми е тъй като модела е на над 3 години вече и не мисля,че все още би бил актуален поправете ме ако греша.Бихте ли ми препоръчали друга ?
Гледам БОШ и сиеменс ги има из магазините с по 5 години гаранция което не е маловажен факт.Не държа на тези две марки,но все пак това е уред който е добре да бъде с дълга гаранция. Освен на термо помпата ,държа и да не променя температурата и влагата в помещението и разбира се да е тихичка.Старата е купувана далечната 2008-9 и определено е тегаво докато работи...
Гледам и че има някакви вносове на 2ра употреба при тези уреди има ли го още момента с разликата в качеството за Бг и "белите страни" .Там цените са доста надолу ,но и гаранцията е намалена...И не знам до колко би било основано да се гледат...

# 507
Към момента съм си харесал whirlpool HSCX 90420 - в предните теми се беше коментирал модела,но питането ми е тъй като модела е на над 3 години вече и не мисля,че все още би бил актуален поправете ме ако греша.Бихте ли ми препоръчали друга ?
Такава си взех преди месец близо. Не съм гледала откога е модела, а че имаше всички екстри, но в избора ми натежа отделният филтър, който е отдолу, че иначе ми се вижда трудно чистенето на другите модели.

# 508
  • в 1001-та нощ
Гаранцията може да се удължи с още 3 години и това струва около 100 лв.

Аз сега предлагам на ММ това АЕГ - гравитира около психологическата му бариера за цена http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-AEG-T8DBG48S/p/687476

Както и оглежам този Електролукс http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-ELECTROLUX-EW9H378S/p/688335

Това Беко също го загледах, но няма описание за технологиите за защита на тъканите и т.н. Нямам съмнение, че ще суши добре и няма да мачка, по-скоро ме интересува грижата за тъканта http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-8506-GXB1/p/680627

Забелязах, че има и Грундиг с 5г гаранция - тук марката не е сред много популярните http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-GRUNDIG-GTN-38250-HGP/p/683905

Но относно гаранцията - каквато и сушилня да вземем - ще я удължим до 5г Simple Smile

# 509
  • Sofia
Electrolux-a има някаква система CicloneCare - какво точно е това? В коментарите пише, че е безшумна, ако е така си заслужава инвестицията.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 20:48 от vaflichka

Общи условия

Активация на акаунт