Дългото чакане след трансфер - Тема 65

• 102 882
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • София
мда, лекарите мародери и касапи  ooooh!

# 406
След множеството прочетени коментари и личното ми посещение в няколко клиники ... За мен са такива. Не мога да понасям арогантното отношение тип Господ. Като питаш нещо как си позволявам да питам, когато не знаеш нещо присмех как не знаеш.
И особено историите за последствията от стимулациите. Тези деца не само трябва да ги родим ами и отгледаме, не го забравяйте.

# 407
  • София
най-вече от прочетени коментари.
в чужбина изобщо нямат последици от стимулации сякаш.
там всичко е идеално.
как изобщо си вярвате ви се чудя.

# 408
Стигнал ли си до инвитро се борите да запазите бременността. Да.
 Но до 12 г.с действа естественият подбор. Аз направих всичко възможно и задържах бебе, което не знаех, че е болно, та после в 16 г.с трябваше преждевременно да го раждам. Не казвам, че всички случаи са такива, но... От много, четене разбрах, че Природата е създала перфектен начин за селекция.

# 409
  • София
Не случайно давам пример със себе си. Сама си открих Инсулинова резистентност. Тя има отношение към невъзможността за забременяване.Както и сама се изследвах за вродени тромбофилии и се радвам, че го направих, защото терапията ми от 0,6 Клексан ми осигури спокойна откъм кръвоток бременност. Не искам да си мисля какво можеше да се случи ако не бях се изследвала. Нямам претенции да знам неща на лекарско ниво, но за мен си, това което научих през годините ми стига. Сега за този 6 по ред и първи успешен опит, моя Доктор се съгласи за всички стъпки с мен, въпреки че беше на противоположно мнение. И резултата го очаквам всеки миг. Та при мен информираността свърши отлична работа. Разбира се всяка една от нас има пълното право да прави нещата както ги чувства. Важен е крайния резултат.

# 410
Да, една от причините за незабременяване е високият инсулин, и кръвна захар.
Това спирало деленето на ембриончето по някакъв начин.

Другата много популярна, но пренебрегвана причина е ниският прогестерон или високият пролактин - тези два хормона са като скачени съдове.

# 411
Стигнал ли си до инвитро се борите да запазите бременността. Да.
 Но до 12 г.с действа естественият подбор.
Има много случаи с отлепен плоден сак и кървене в ранна бременност. Тук, в Бг, се включва прогестеронов препарат и в много случаи бременностите оцеляват. Това е ясно за всички.
В чужбина много често това включване на прогестерон го няма. Аз на това не му викам естествен подбор, а усилие от страна на лекарите да запазят бременността.

# 412
Не случайно давам пример със себе си. Сама си открих Инсулинова резистентност. Тя има отношение към невъзможността за забременяване.Както и сама се изследвах за вродени тромбофилии и се радвам, че го направих, защото терапията ми от 0,6 Клексан ми осигури спокойна откъм кръвоток бременност. Не искам да си мисля какво можеше да се случи ако не бях се изследвала. Нямам претенции да знам неща на лекарско ниво, но за мен си, това което научих през годините ми стига. Сега за този 6 по ред и първи успешен опит, моя Доктор се съгласи за всички стъпки с мен, въпреки че беше на противоположно мнение. И резултата го очаквам всеки миг. Та при мен информираността свърши отлична работа. Разбира се всяка една от нас има пълното право да прави нещата както ги чувства. Важен е крайния резултат.

eldorado_f напълно съм съгласна с теб. И аз имам 4 пълни нули, докато не коригирахме инсулиновата резистентност и прогестерона. Ембрионите ни бяха добри - всички трансфери на 5 ден с хубави бластоцисти. И не съм съгласна, че са нужни само хубави ембриони за да има успех.
  Нашите лекари не са лошо подготвени, напротив съвсем конкурентно способни са. Друг е въпроса, че някой не лекуват комплексно проблема. Когато попитах предишния ни лекар какво мисли за ИР и високия прогестерон - каза, че нямало значение. А после разбирам, че на други е казал друго. Е преместихме се, коригирахме нещата и днес ЧХГ 330.45.

# 413
аз също съм в чужбина. попаднах на изключително немърлив лекар, професор светило, който буквално щеше да ме  умори. а след него на най-свестият гинеколог, който някога съм срещала и който е на не повече от 35 години, може и по-млад да е.
и разбрах две неща: некадърници има навсякъде по света, и възрастта на лекаря не играе роля за това дали е добър или не, нито пък титлата.
иначе изследвания са ми правили само най-необходимите.

# 414
момичета, ако след 4 пълни нули лекарят ви не е помислил за инсулинова резистентност, проблеми със съсирването и т.н. значи не сте при правилния лекар.

# 415
Хайде и от мен една кръгла нула. Поредния отрицателен резултат.
Успех на всички останали!

# 416
  • София
Follow, съжалявам!
Стискам ти палци за другия път, пожелавам ти топлина и усмивки по празниците! Two Hearts

# 417
Миличка, Фолоу, бъди силна! Прегръщам те.
Ако има шанс за естествено забременяване искам да ти кажа от опит, че много лесно се зачева слид неуспех.Просто се отпускаш приемаш отрицателният тест и изведнъж на следващият месец неусетно се оказваш с положителен тест.
 От сърце ти пожелавам новата година да ти донесе  ❤️ под твоето.

# 418
Аз сега бях на лекар,има едно плодно сакче,обаче лекарката каза че върви по-мъничко.В момента е 3,5мм.
Има ли някакъв шанс да порасне.
Последния редовен цикъл ми е бил на 9.11,това коя седмица прави според вас?

# 419
  • София
Sladurche, 5 г.с. и 1 ден.
На мен като размери ми звучи добре. Това е само 1 седмица закъснение на цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт