Дългото чакане след трансфер - Тема 65

• 102 077
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Тук споделят и бременните момичета някои неща, аз също съм споделяла и продължавам да пиша тук, темата ми е много любима и се радвам за всяка една, която е успяла.
Буена може би има в предвид обдъждането на качването на един килограм, което вълнение е нищожно в сравнение например с трети отрицателен тест.
И конкретно за това аз съм съгласна с нея.
Иначе за прегледи, за точици, за вълнения и сърчица винаги ми е било и ще ми бъде приятно да чета тук.

# 601
Да, Жане.Темичката е точно за това.

# 602
  • София
Точно за това с килограмите става дума. За сакче, сърце и т. н да, но минат ли нещата на друго ниво не е това мястото. За момиче с пореден неуспех сигурно е доста нелепо да слуша кой колко кг е качил досега.
Не съм писала с лоши чувства, а просто ви насочвам към по- подходящата тема, където ще намерите отговори на въпросите си.

# 603
Жана, разбирам те. Неуспехът и мъката не са ми чужди. Аз също съм с три спонтанни аборта, един неуспешен опит на естествен цикъл, едно неуспешно икси. Борбата ми продължава и сега. Все пак съм в началото. Не съм забравила мъката от неуспеха. Мисля ти си модератора на темата. Ако можеш, изтрий го този коментар.

# 604
Helinor, аз само пускам темата, не съм модератор.
А и няма смисъл да се трие поста, писаното след това е съвсем без лоши чувства, както каза и Буена.
Съжалявам за това, през което си минала. Дано този път всичко е наред, желая ти го от сърце. А кг-те наистина трябва да са ти най-малкия дерт през бременността.
Ако ще те успокои аз стартирах 78 кг, родих 92 кг. Един голям слон, дето се вика Grinning , добре че съм 175 см, та не изглеждах съвсем като топка. Никой лекар никога и дума не ми е продумвал за кг-те.
Почти всичко качено през бременността го свалих след раждането.

# 605
момичета, аз пак с моите аспирин и хепарин. откакто започнах с аспирина към хепарина, хематомите от ден на ден стават все по-големи и все по-лилави. съжалявам, че тази вечер взех аспирин. утре мисля да не бия хепарина. страх ме е да не получа някой кръвоизлив. последният ми хематом е огромен и много тъмнолилав. преди аспирина нямах никакви подобни проблеми.

# 606
Angelie, не спирай нищо на своя глава, направи си изследване за съсирването на кръвта и се консултирай. Аз имах пълна забрана да спирам фраксипарина, дори и при кръвоизлив, правех на всеки три седмици АРТТ и протромбиново време, но има още едно по точно и показателно изследване, нека момичетатат помогнат с името. През цялата бременност бях на фраксипарин от 0.3 и през ден аспирин протект, случвало се е да имам хематоми, понякога и кръв от носа ми течеше, но всъщност по изследванията разреждането на кръвта си беше в норма и най-важно кръвотока към бебето беше идеален.

# 607
Момичета, моят опит приключи с пореден неуспех. Хубавата новина е, че ще мога да вдигна наздравица за Новата година😈
Стискам палци на чакащите и се надявам скоро да се наредя отново! Успех 🤞

# 608
Salilinda, днес имах кървене от носа. тук в чужбина не мога да си правя изследвания по всяко време, ще трябва да изчакам след Нова година са отида на лекар.
хепарина от утре ще го почна пак, но аспирина не. преди аспирина, кръвните ми бяха в норма.
понеже аспирина ми е профилактичен, докторът каза, че мога да го спирам примерно ако ме заболи корема.  

# 609
ох, сега ме изплашихте, бих си хепарина, но аспиринът няма да го вземам преди консултацията с лекар 🙁

# 610
Аз нямам проблем с аспирина,бия си вечер Фраксипарин и вечер по 1таблетка аспирин

# 611
Леле, Ангелие ти на прост хепарин ли си?

# 612
Леле, Ангелие ти на прост хепарин ли си?

не не, на клексан съм. но според мен тялото ми си казва само има ли нужда или няма. не хематоми, ами цели лилави кръвоизливи имам по корема. чак е страшно да ги гледам

# 613
 Има разлика между хепарин и нмх - клексан, фраксипарин.
И синините нямат нищо общо с "нуждата" на тялото от клексан.
Синините стават, когато инжекцията засегне кръвоносен съд.

# 614
Има разлика между хепарин и нмх - клексан, фраксипарин.
И синините нямат нищо общо с "нуждата" на тялото от клексан.
Синините стават, когато инжекцията засегне кръвоносен съд.

клексана и фраксипарина са нискоморекулярен хепарин, който има по-малко странични действия. примерно вероятността да получиш остеопороза е по-малка.
когато от тези антикоагуанти кръвта стане прекалето разредена, кръвоносните съдове се пукат много по-лесно и всеки механичен натиск води до кръвоизливи.

Общи условия

Активация на акаунт