Аборт

• 2 384
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте. Може ли да попитам каква е цената на аборта попринцип, как се прави и какви са шансовете след това да имаш дете. Аз съм на 17 години

# 1
  • София
Ако се направи от добър специалист, в болница, не би трябвало да има усложнения. За цената не мога да кажа, виж в сайта на някоя болница, горе-долу би трябвало да е такава и в останалите. Ако не е медикаментозен, се прави с пълна упойка; има и с вакуум.

# 2
Преди 1 седмица писа, че си била на лекар и не си бременна.
Какво става?

# 3
  • София
По принцип не става ясно за какъв аборт иде реч: по медицински причини или по собствено желание, защото единият е безплатен в държавните болници, а другият навсякъде се плаща. На 17 г. ти трябва подпис на родител. Прави се като влезеш в болница-изследвания-пред операционна-операционна-излизане от упойка, което е много неприятен момент-изписване, ако всичко е наред-антибиотично лечение за известно време и после задължително преглед и празнота: огромна, дълбока и безкрайна, но ти това надали ще го изпиташ, защото май говориш за аборт по собствено желание. Шансове за дете - същите каквито би имала и без аборт, ако е направен добре и няма усложнения, но ако не дай си Боже не можеш да имаш деца по някаква причина- винаги ще обвиняваш или поне ще си мислиш, че е виновен аборта.

# 4
Мило момиче, сподели първо с майка си, баба си, или някой друг близък човек. Ако и те те подкрепят в решението, предполагам ще се погрижат и да намерите добър специалист. Не съм съгласна, че рисковете са безобидни и след време няма да съжаляваш за решението. Успех.

# 5
Здравейте момичета.
Преди 3 месеца направих аборт по собствено желание.След аборта не успях да отида на преглед понеже ходя и на работа.Разбира се,че това не е оправдание но въпросът ми е следния:
След аборта не съм имала усложнения или нарушения в цикъла,което мисля,че е добър признак но въпреки това малко го мисля защото искам да съм 100% , че всичко е наред.Вие как мислите?
П.С (задължително ще отида и на преглед)

# 6
Никой не може да даде отговор на такъв въпрос, за съжаление.
Отиди на преглед при първия възможен момент. Има кабинети и в почивните дни, предполагам, че поне 1 час в седмицата можеш да отделиш.

# 7
Здравейте, момичета! Бих искала да опиша тук това, което се случи на мен и ще съм щастлива, ако е в помощ на някой, защото аз лично много разчитах на мненията и опита на жените тук във форума. Миналия месец взех трудното решение да направя аборт, не по медицински причини.  Ще ви спестя личните си мотиви. На 17 ноември ми направиха процедурата с вакуум в частна клиника. Отношението не беше зле, но вероятно поради многото пациенти, не ми обърнаха никакво внимание. Благодаря за опита описан тук от много жени, заради което бях информирана добре какво ме чака и че след такава процедура е нужно да се пият медикаменти ( антибиотици и при нужда лекарства за чистене на матката). Понеже явно с другите девойки, които минахме през процедурата, бяхме като на конвейер, захвърлиха ни в стаите и никой не се поинтересува повече от нас. Лекарите си бяха тръгнали след като мина времето, в което трябваше да лежа. Станах едва и хукнах да търся лекар, който да ме погледне на ехограф как е минало, като ме претупаха и ми изписаха антибиотик, по МОЕ настояване представете си. Изключително е важно да се пие антибиотик след такава процедура,за да се застраховате от евентуална инфекция, която би била пагубна за репродуктивните ви органи. Друго не ми изписаха. На контролния преглед след седмица, ми казаха че имам задържани съсиреци и част от материала полепнал по лигавицата и се налага реабразио(повторна процедура) на 29.11 влязох пак, приспаха ме и са правили каквото са правили, отново ме захвърлиха и забравиха в стаята, ако не бях поискала  да си тръгна щях  да спя там. След като станах ОТНОВО АЗ  да търся лекар да ме погледне на ехограф и да ми изпише нещо, такъв нямаше, бяха си тръгнали, та ми изписа антибиотици някаква сестра. След седмица пак на контролен, погледна ме една жена,която не познавах. Каза че имам отново задържана кръв. Изписа ми по 3 таблетки бузколизин на ден. След няколко дни беше намаляла доста кръвта и каза че организма ще се изчисти сам и ме изпрати да празнувам празниците. Каза, че всичко е наред. Започнаха някакви болки долу вдясно като сядам или се натоваря. Затова записах час при една лекарка, която ми препоръчаха доста жени, записах час много трудно,но успях. На прегледа, тя гледа доста време с двата вида ехограф, общо взето истински преглед, не претупан. Каза че имам 5 см киста на десния яйчник, вероятно от хормоналното нарушение. И още една, която каза че е безобидна. Освен това, преди нея няколко лекари са ми казвали че имам обърната матка, но не са ми казали колко точно е обърната, а именно на 180 градуса, което прави една такава процедура, особено рискова, защото е почти сигурно, че ще задържа материал и ще се чисти трудно. Освен това са ми изстъргали цялата лигавица на матката при кюретажа. Не се заблуждавайте, че с метода вакуум, не стържат. Стържат и то яко, особено втория път. Сега съм с 2 кисти и абсолютно никаква лигавица на матката, което може да причини слепване на стените и. Не съм много наясно с последиците от това нещо, но това че не се образува никаква лигавица, ми звучи много страшно, няма как да се забременее така, особено пък със слепени стени, което било синдром на някакъв си, забравих му името. Каза че може би ще се наложи да ми сложи спирала, за да се отлепят стените, а за кистата-операция. Лигавицата не знам какво ще я правим, на 29 пак съм на преглед. Момичета, това с аборта е решение на всяка жена, не съм от тези които четат морал и спямят по форумите. Единствения ми апел към вас е - помислете и преценете много добре ситуацията, направете си нужните прегледи и изследвания преди прецедурата. Всяка жена е способна да се справи, дори и мъжа да не иска детето. Най-важното е да бъдем майки, другото е вятър. А ето че е огромен риск такава процедура, не я подценявайте. Ако знаех, че ще бъда застрашена да нямам деца, щях да тегля една майна на всичко и всички и да си го родя. Бъдете внимателни! Лека вечер, надявам се да помогна на някой! :*

# 8
Вчера бях на лекар, казаха че се е образувала лигавица, тънка, но я има. Продължавам лечение още месец с Регулон противозачатъчни. Няма опасност от синдром на Ашерман. Вече ще спя спокойно. Много се бях изплашила. Не пожелавам на никой такива усложнения, в случая от лекарско недоглеждане и немарливост. Внимавайте много при такива решения винаги да сте при лекар на който имате доверие и при който може да се върнете с евентуален проблем! Весели празници!

Общи условия

Активация на акаунт