Да побутна темата след толкова много години, но в момента имам първокласничка, която желае рождения ден да и е в къщи и съм замислила, такава игра само, че на закрито.Темата на рождения ден ще е "Наследниците 2", и понеже във филма има острови, злодеи, пирати мисля че играта "Търсене на съкровища" ще е подходяща.Smiley
Замислила съм и аз карта, водеща към 6 ключа, като за да си заслужат ключ, съответно минават през много изпитания. Част от тях са свързани с филма "Наследниците 2", като например изпринтена  цветна картина с героите от филма, като децата герои трябва да се свържат с техните родители. Да открият разликите между две почти еднакви картинки отново свързани с филма. Предвидила съм кръстословица, викторина, игра на пантомима, игра на гримаси, групово съчиняване на история и др.  Коридора мисля да го обознача като "блато" и да се наложи децата да преминат през блатото, стъпвайки само на два листа хартия. Една от стаите смятам да кръстя "Бойно поле" или нещо от сорта, и там да е играта Пай фейс,  която си е един вид сражаване за достигане до съкровището.
Преминаване между рифовете - гостите трябва със затворени очи да преминават между пластмасови бутилки, без да ги докосват.
Друга игра за която все още се чудя, дали да я осъществя е нещо подобно на форт боярд. Да приготвя няколко буркана с имитация на гадости, като сварени спагети вместо червеи, сурово яйце, балсам за коса и др. и в един от бурканите да скрия ключ. Като за случая трябва да намеря смелчага, който да открие къде точно е ключа.
Притеснено ми е защото не знам дали ще се получи, но пък съм поела риска в крайна сметка и нямам време за промени.Stuck Out Tongue

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 03:21 от AnMary