Отговори
# 360
  • Буркина Фасо
Нито другите деца, нито техните родители са пък "виновни", ако ще си говорив за вина, че имате проблем с вашите.Innocent
нали това казвам - имате проблем с вашите деца да ги приучите да НЕ използват смартфон (а не обикновен/прост GSM) в училище/час. аз и някои други потребители нямаме такъв проблем. децата ни  - също. знаят как се използва това чудо, знаят що е интернет, лаптоп ... не са неграмотни в това отношение. както ти защитаваш своята теза , така и аз защитавам своята.  не съм против в училище да се използват компютри , таблети и всякакви нововъведения. стига училищата да им ги подсигурят и да са защитени с администраторски права само за уч. цели.

# 361
Всеки отговаря за себе си. Голямото ми дете е възрастен човек. То проблеми с телефона няма. Малкото също няма такива - никога учител не ми се е оплакал, че изобщо пипа телефона си в час. Нямам причини да уча мои деца да не ползват смартфони. За всеки случай единствено вашите мераци за това не са нито достатъчна, нито адекватна причина. Ако вие имате такива проблеми с вашите деца - търсете си решение и не ни занимавайте.
Никой тук не ви ангажира да ползвате или децата ви да ползват смартфони. Нещо не четете, а текстовете са прости, лесни за възприемане. 
Между защитите в тезите има огромна разлика. Аз и останалите, които не са съгласни с налагането на безогледни, безпринципни и нелогични забрани, не ви налагаме да ползвате телефони и смартфони. Ми не ползвайте. Аз не ползвам, да речем Фейсбук и не ми пречи, че повечето хора около мен го ползват. Малкият ми син също не го ползва. Не защото съм му стъпила на врата и съм му забранила, а защото няма потребност. Нищо, че почти всичките му съученици и приятели ползват. Не си търсете извинения с другите хора. Те не са ви криви.
Вие се опитвате да налагате обаче вашето мнение по този въпрос на останалите. Темата е апел за забрана. Забранявайте си. На вас и вашите деца. А идеята за забрана е без каквато и да било логична причина, освен тази, че вашите деца нещо се дразнели от вашето отношение към въпроса и не щяли да ви слушат. Как щяло да ви слушат? Като им налагате глупави забрани, това няма да се получи. Не става така.
Но вие си им забранявайте, щом ви се харесва. Никой тук не ви кара на сила да правите нещо друго. За разлика от вас, дето много ви ще някой да ви хопа по гайдата.
Те децата ви не ви чуват, вие искате възрастни хора да ви поемат и решават проблемите. Няма го майстора, обаче. Вижте, преориентирайте се някак, че няма да ви е много добре и занапред.

# 362
  • София
Нито другите деца, нито техните родители са пък "виновни", ако ще си говорив за вина, че имате проблем с вашите.Innocent
нали това казвам - имате проблем с вашите деца да ги приучите да НЕ използват смартфон (а не обикновен/прост GSM) в училище/час. аз и някои други потребители нямаме такъв проблем. децата ни  - също. знаят как се използва това чудо, знаят що е интернет, лаптоп ... не са неграмотни в това отношение. както ти защитаваш своята теза , така и аз защитавам своята.  не съм против в училище да се използват компютри , таблети и всякакви нововъведения. стига училищата да им ги подсигурят и да са защитени с администраторски права само за уч. цели.

Ами аз пък, като цяло, съм против всякаквите там интерактивни дъски, презентации и пр. глупости, които просто отварят свободно време на децата (е, и на учителите, де) - пускаш им филмче3то и си почиваш, а в това време те... си блеят някъде. Но изводът ми не е в посока забраната им, а в посока лично преподаване на урока в последствие - от мен, така че да съм сигурна, че е бил чут и разбран.
Основна функция на "умният"м телефон е да показва къде е. А не да дава възможност на детето да си приказва с някого - това едва ли е нужно в училище, не и ако няма извънредна ситуация.
Ако ти не изпитваш нужда да знаеш къде се намира детето ти в даден момент, Бога ми, не е нужно да го снабдяваш с такъв - или какъвто и да било! - телефон, във или извън училището. Но бъди така добра да не се месиш в личните решения на останалите. Ние никак, ама никак не бихме искали да ТЕ принуждаваме към нещо!

# 363
  • Буркина Фасо
Никой тук не ви ангажира да ползвате или децата ви да ползват смартфони. Нещо не четете, а текстовете са прости, лесни за възприемане. 
Между защитите в тезите има огромна разлика. Аз и останалите, които не са съгласни с налагането на безогледни, безпринципни и нелогични забрани, не ви налагаме да ползвате телефони и смартфони.
темата има въпрос. това предполага , че ща има за и против този въпрос. не става въпрос за някакво ангажиране за използване или не на смартфона. всеки си казва мнението.
да си видяла/прочела някой да ви налага да ползвате смартфони ?

# 364

Какъв точно проблем имам аз? Моето дете използва смартфон, да. Защо да го приучавам да не го използва, не разбирам? с какво смартфона пречи на съществуването му?
По принцип, ама нали, само по принцип никакъв телефон не е разрешен да се използва в час. така че, дали с обикновен или смартфон някой ще нарушава правилата-не е проблем на моето дете и неговия смартфон.

# 365
  • София
Много лесно нещата могат да се оправят. Има забрана за ползване на телефон в час. Ученикът ползва телефон. Следва прибиране на телефона до края на часа. Забележка в бележника или мейл на родителите, че детето нарушава правилата. На  родителите работа е да обяснят на детето, че през часа телефонът трябва да стои в раницата. За по-големите ученици писане на неизвинено отсъствие след първа предупредителна забележка.
Наясно съм, че сега някой ще каже откъде-накъде родителят ще бъде безпокоен, работа е на учителката да наложи правилата, да овладее класа... Сори, ама за мен това е дрън-дрън. Децата се подготвят от къщи какво е подходящо и неподходящо поведение в училище, защото детето не е стока, която оставяш на съхранение на друго място и докато е на другото място нямаш никаква отговорност към нея. Родителят носи отговорност за поведението на детето си и в училище, защото детето е продукт първо на неговото възпитание и после на училището. Преди детето да стъпи в училище цели седем  години, през целия си живот е живяло с родителите си и те са го възпитавали и те по закон и по морал носят отговорност за него. То е като с нанасянето на щети - детето счупи прозорец и мама и татко плащат щетите и никой не оспорва това, че родителите трябва да платят. Защо тогава родителите са неотговорни за това, че детето не спазва останалите правила?

# 366
Напротив, отговорни са родителите, т.е. носят отговорност за това, какви ги дялка чавето им в училище.
Само дето в училище не се прилагат стриктно правилата и не се налагат съответните санкции за всяко провинение, на всяко хлапе-нарушител.
Ето, сега в пети клас 4-5 кифли постоянно създават проблеми, вече цял срок останалите са принудени да им търпят маргазите. И телефоните са възможно най-малкият проблем. Вместо да изключат 1-2 дори само за назидание на останалите, те ги събират да им мелят глупости.
Целият клас страда, не се чува нищо в час от постоянното им бърборене /и да нямат телефони, бърборенето си е налице, основно по между им, а не с телефонно другарче/. Чакам род. среща, за да повдигна въпроса. Ама какво като го повдигна. То се иска и отговорно поведение от страна на училищното ръководство на първо място. Понеже ни аз, нито който и да било външен имаме някакви правомощия да наложим ред в институцията училище. Ако съм директор, поне тая, която показва средни пръсти и говори цинизми, ще изхвърля още първия месец.
Тука със смартфони и то ползвани в междучасието ми се занимават.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 10:03 от Judy

# 367
Напротив, точно това е начинът, Andariel.
В случая учителят е контролният орган-налага наказание за неспазване на правило. А по правило пък-родителите се уведомяват и също носят на гърба си последствията.

# 368
1 вариант -  Учителят го мързи да се занимава
2 вариант - учителят и да се занимава накрая нищо не става, ученици не се изключват.

# 369
  • Най-красивата страна
А какво се случва ,когато сме дали скъп айфон,смартфон ....и друго дете го счупи?Кой носи отговорност?
При нас има такъв конфликт.
Едно дете блъска друго и то си изтървава айфона.
Майката иска да и се заплати счупеният айфон.
Другата майка отказва да плати.
Госпожата е предупредила още миналата година,че не носи отговорност за телефоните.

# 370
  • София
Да се оправят двете майки помежду  си.

# 371
  • София
А какво се случва ,когато сме дали скъп айфон,смартфон ....и друго дете го счупи?Кой носи отговорност?
При нас има такъв конфликт.
Едно дете блъска друго и то си изтървава айфона.
Майката иска да и се заплати счупеният айфон.
Госпожата е предупредила още миналата година,че не носи отговорност за телефоните.

Ех и ти сега, Вени - а какво става, ако друго дете скъса скъпите маратонки / дънки / яке / риза?
И това е ли повод да забраним внасянето на маратонки / дънки / ризи / якета в училището?

# 372
  • Най-красивата страна
Аз не казвам да се забранят смартфоните.Не съм против.
Дала съм на дъщеря ми телефон,но хич няма да съм учудена,ако го   счупи.Точно затова  не е от най-скъпите,че после да не ме е яд.

# 373
  • София

Ами със сигурност ще му се скарам, ако го счупи (от общи възпитателни съображения, не заради цената) - че не си пази вещите и т.н. - но определено няма да си разплета чорапите. Не бих купила телефон с ценови етикет като на колата ми... нито за себе си, нито за детето.

# 374
  • Пловдив

За мен не е права да иска.Каквото се прати в училище,все едно се сбогуваме с него.Аз не съм сигурна,че ще се върне с дрехите  на гърба си,а какво означава за скъп телефон.
Да не говорим колко пъти се сблъскват по невнимание в претъпканите коридори.Ако е такъв случая,даже няма да се карам.

Общи условия

Активация на акаунт