Отговори
# 120
Извън темата, нещо ми стана интересно- защо се снимат контролните, а не се дават? Това го прочетох в няколко поста и ми стана интересно. При нас се дават задължително за подпис от родител и след това се връщат, но не всички.
Казват, че ги държали при тях, ако дойде проверка. За мен също е безумно...

П.П. От 1 клас работят на компютри, имат си го като учебен час и първите класове е основно за игри. Аз също го смятам за задължително, ползва го откакто може да държи мишка. Вече загуби интерес, рядко го отваря, към игри и тук не проява интерес.

# 121
Защо ли ,защото като записвам детето си в държавно училище ,демек такова което се издържа от данъците на всички автоматично приемам да спазвам съществуващите правила ,а не аз да ги пренаписвам тепърва.
Някои правила или по-скоро липсата на такива има нужда да бъдат пренаписани и тъй като МОН не им пука, остава родителите да оказват натиск нещата да се променят. Тежките раници са едно от тези неща. След писмото на петокласничката слушах експертка от МОН, която каза, че в раницата на детето имало ябълка и малка мин.вода и затова била толкова тежка #Cussing out
Недаването на контролни Tired ooooh!

# 122
  • Най-красивата страна
Нашето училище не е частно,но достъпа е строго ограничен.Дори и на двора.
Миналата година ,когато детето беше 1клас,госпожата обясни,че ние родителите трябва да решим дали децата ще носят телефони в училище или не.Но предупреди,че тя не носи отговорност за счупени или изгубени телефони.Решихме,че децата ще ходят на училище с телефони.За сега няма проблеми.Слушат музика в междучасията,когато не може да се излиза навън.
Родителите на един от другите  класове обаче решиха,че децата им  няма да носят телефони .

# 123
  • София
Ето още изследвания за влиянието на смартфоните:

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/12/08/3086131_ima_li_v … oubiistvata_sred/

# 124
Добре де, след като си купила на двете си деца смартфони, за какво ти е тази тема?! Направила си избор, връчила съм им тези така вредни устройства и сега се чудиш как да прехвърлиш отговорностите на училището. То! да забрани, това което ти си разрешила ooooh!

# 125
aninica, ако смяташ, че са опасни просто ги прибери и не им позволявай да ги ползват.
Аз така правя с нещата, които преценявам, че са вредни за детето ми. Останалите си имат родители, които са взели решение на база други проучвания.

# 126
  • София
Вие разсъждавате много на дребно, моето, вашето дете, тук става въпрос за десетки хиляди деца.
Трябва да се вземе решение на национално ниво. Може да напишем писмо до Министъра на образованието. Тук исках да има дискусия за това колко са вредни и колко са полезни телефоните, вие го доведохте до ниво селска сплетня.

# 127
Получи се дискусия и се оказа ,че повечето сме против подобни забрани.
Някои от коментарите  ме оставиха без думи и без аргументи.Flushed
.......министърът на Убразованието.....коментар №8
......паметниците на рацсизма .....коментар №11
Коментар №25 кърти с....логика:confounded:
Как да спориш с такива опоненти?!!! Аз съм безсилна.Close

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 13:52 от mamamari

# 128
  • София
Получи се дискусия и се оказа ,че повечето сме против подобни забрани.
Някои от коментарите  ме оставиха без думи и без аргументи.Flushed
.......министърът на Убразованието.....
Как да спориш с такива опоненти?!!! Аз съм безсилна.Close

И кой е написал Убразование, освен вас?

# 129
Вие разсъждавате много на дребно, моето, вашето дете, тук става въпрос за десетки хиляди деца.
Трябва да се вземе решение на национално ниво. Може да напишем писмо до Министъра на образованието. Тук исках да има дискусия за това колко са вредни и колко са полезни телефоните, вие го доведохте до ниво селска сплетня.

Това няма как да се случи.
Ивелина Атанасова/DigitalKidZ през ден обяснява как не трябва да се забраняват телефоните в училище.

# 130
  • София
Вместо да пишете писмо до министъра за смартфоните, по-добре му пишете за учебното съдържание и тежките раници.  Аз бих забранила половината учебници и написаното в тях, а не смартфоните.

# 131
Ако не са смартфони ,ще се търси забрана на скъпите маратонки или ваканции.
Още в ПДГ-то моето хлапе откри контрааргумент ,,.....а ти колко книги си прочел и на колко езика?''  и реши ''проблема'' с надцакването.

# 132
  • Майничка
...Извън темата, нещо ми стана интересно- защо се снимат контролните, а не се дават? Това го прочетох в няколко поста и ми стана интересно. При нас се дават задължително за подпис от родител и след това се връщат, но не всички.

По наредба сме длъжни да съхраняваме класни и контролни до края на учебната година, а не всички дадени за подпис работи се връщат. От тази година отпадна и задължението да запознаваме родителя с работата, само ученика. Снимането е добър вариант да не се разкарва родител до училището.

# 133
Странно, при нас ги дават и дори понякога изискват поправка.Добре че все още е така

# 134
  • Майничка
Светкавица, това не важи за всички писмени работи, само за контролните и класните работи по график.

Общи условия

Активация на акаунт