Отговори
# 195
Пролетен дъждец, не искам да засягам храната. Давам пример, за да онагледя какво имам предвид.

А лавката няма нищо общо. То и магазин за телефони няма в училище. Говорим за неща, които си носят от вкъщи, не за бизнесът в училищата, той е отделна тема.

Да не говорим как пък училището успява да е на едно от първите места в БГ години наред, без децата да имат възможност да проверяват толкова важни неща на телефоните, които сигурно им изникват ежеминутно и ако не ги проверяват на секундата, ще си останат прости и необразовани.
Предвид това, че заедно с него са други училища, в които няма забрана, изводът е, че този фактор не оказва никакво влияние Simple Smile

П.П. Аз съм с очила от 6-годишна. Нито телевизия съм гледала, нито са били измислени телефоните и компютрите. Мъжът ми също. Наследствено детето ни е с астигматизъм. Питала съм лекуващия лекар - свободно може да ползва каквото си иска, никакво значение няма.

# 196
И аз се чудя как ученици, които не проверяват на минутата всяка непозната дума, успяват да имат отлични постижения.
Аргументите ви са точно никакви.
Ето, пак  се изказваш некомпетентно за гръбначните изкривявания и си личи, че нямаш никаква представа кои фактори какви специфични проблеми с гръбнака предизвикват.

# 197
Напротив, съвсем компетентно е, с оглед духа на темата и участията на някои съфорумци в нея.  Hug

"И аз се чудя, как ученици, които" пък могат да разполагат с личното си време и със себе си по-свободно, не са се изкривили всичките гръбначно, с оглед липсата на ограничен достъп до заразата.

# 198

"По-назад" по същия повод си припомнихме, че не може и да се търси пряка връзка на причина-следствие между гръбначно изкривяване и смарт телефон, т. .к. такова се причинява и простия престой на един чин, маса, стол над книга, вафла, или игра карти или бесеница.
Чакай да ти пропомня "компетентния" бисер.

# 199
Каква е разликата м/у това да се ползва книга и телефон? Стойката е причината, не какво се държи в ръката.

# 200
# 201
  • Варна
Искрено се забавлявам като ви чета! Много е весело тук. Бях забравила коклко е приятна атмосферата във форума.
Между другото дадохте ми идея за проучване.
П.С. Нем, писали сме заедно.
Наши близки в САЩ, Атланта, споделиха, че и при тях в малките класове телефоните на децата стоят заключени в шкафчетата им.

# 202
Напред писах за Франция, абсолютно нищо общо няма организацията на училищата им с нашите.
За тяхната действителност наистина не са нужни. Да се върнем все пак в България, защото децата ни са тук.

# 203
Напред писах за Франция, абсолютно нищо общо няма организацията на училищата им с нашите.
За тяхната действителност наистина не са нужни. Да се върнем все пак в България, защото децата ни са тук.

Няма и да има общо, НСЧ, в скоро време. Защото има правила и те, да се ненадяваш!, се спазват. Кога при нас ще се случи?!

Аз не държа да се червя пред Директора, ако си позволя децата ми да не спазват правилата на училището. От там се почва........но ние сме най-най- и сакън някой си позволи да ни каже нещо напреки.

# 204
  • Най-красивата страна
Аз съм чувала следните аргументи ,,за,,
1.Родителите на деца,които ходят на занималня искат да имат постоянна връзка с тях.
2.По-добре е детето да играе игрички или да гледа клипове ,отколкото да бяга по коридорите или в двора и да се претрепе.

При нас вече не са интересни телефоните, започнаха да си носят таблети.Аз засега не позволявам на дъщеря ми да носи таблета си в училище.Мисля,че е прекалено...втори клас е детето.

# 205
  • Варна
Ама вие пък, таблети! То вече с портативни телевизори ще си ги пращаме, за да не губят време в междучасията с игри. Трябва да се образоват децата. И по едно джойнтче ще си им свиваме и закачаме зад ушето, да разтоварват от стреса в голямото.
Много е весело!

# 206
  • София
Каква е разликата м/у това да се ползва книга и телефон? Стойката е причината, не какво се държи в ръката.

1,Целта на междучасията е децата да починат и да се раздвижат.
2,Това спомага за по-висок здравен статус, вкл. гръбначни изкривявания.
3,Не съм видяла в междучасията деца да четат книги, но има много които играят на телефони.
4,Няма деца до 10г. възраст пристрастени към книги, но има много пристрастени към електронни устройства.
Разбираш ли?
Колкото се отнася до стойката, тя разбира се е сходна, но само на пръв поглед.
Колко са големи децата ти впрочем, ако не е тайна, защото имам чувството, че жените на по-големи деца трудно разбират проблема.

# 207
  • Варна
И аз щях да питам за възрастта на децата.

# 208
  • Най-красивата страна
Забравих да спомена още един аргумент -във Финландия например децата ходели с таблети на училище и даже тетрадки не си носели...
Колко е вярно не знам.
Това е мнението на някои родители на деца от класа на дъщеря ми.

# 209
Искам да ви споделя една малка съвсем невинна шега ,която бе много актуална в   '' нашето ''   училище по времето в което моето дете бе ПДГ-на 6г.А поради липса на места в местната детска градина ,част от децата бяха записвани в ПДГ в местното училище.
По-големи дечица 4-5 клас се забавляваха като издебваха някой мъник да иде до тоалетната и затискаха отвън вратата за да не може да излезе. Обичайно мъника на момента се облива в сълзи ,защото решава че е сам и заключен. После го било срам да сподели какво е преживял и така известно време никой не подозирал за случващото се.
Един ден моето хлапе се оказало ''мишената'', но си извадило телефона и звъннало на мама(мен) .Мама веднага набрала класната ,а тя  се намесила и развалила ''забавата''. Всичко отне по малко от минута-две.
Разбира се в училището е имало и дежурен по етаж учител ,но някак малките майтапчии са го издебвали.
В последствие като се раздуха случая се оказа ,че заради  малкото си ''приключение '' в тоалетната много от мъниците стискали чак докато ги приберат на обяд ,защото ги било страх да идат в тоалетната.
Никой не каза колко дълго е продължавало това .

Общи условия

Активация на акаунт