Отговори
# 315
  • София
Мама Мари,
не знам защо не искаш да разбереш, че става въпрос за забрана за деца между 7-10 години и то за времето, докато са в училище! В къщи, всеки да си преценява!

# 316
  • София
забрана за часовете и си стискаме ръцете. Wink

# 317
  • нейде там, където ....
Мама Мари,
не знам защо не искаш да разбереш, че става въпрос за забрана за деца между 7-10 години и то за времето, докато са в училище! В къщи, всеки да си преценява!

Аз пак бих попитала - защо? Защо трябва аз да губя връзка с детето си, което ползва телефон само за обаждания и то в краен случай, през междучасията? Защо трябва родителите, които не са успели да обяснят на децата си как, кога и за какво се ползва смартфона, да продължават да си живеят все така безметежно, създавайки проблеми на останалите, без да се решава техния?  newsm78

# 318
  • Буркина Фасо
училищата трябва да имат правила. децата са в училище за да изучават науката , но и да спазват правилата. ние сме израснали без постоянна връзка с родителите си. и сме се изучили. претендираме и да сме образовани. ако се случи нещо с децата ни когато са в училище  ще намерят начин да ни съобщят.
знам за училища в които  униформата е задължителна и смартфоните са забранени. това не са държавни училища. и всичките родители са съгласни да се съобразят с правилата на даденото училище стига децата им да са приети в него да учат. значи там може , а в държавните - не !?!?
всички си мислим , че децата ни са добре обучени от нас , че те слушат и изпълняват в училище каквото сме им казали/заповядали. на практика не е така. докато отиват до у-ще телефонът им е в ръцете. в междучасията - също. мислите ли , че в часовете децата се променят?  в нашето у-ще учителите са ни казвали за най-различни "изпълнения" със смартфоните. не вярвам ние да сме изключение от останалите училища.
децата трябва да се научат на правила за да може в бъдеще да ги прилагат и изпълняват. както ние се съобразяваме с правилата на работодателя, с правилата на държавните институции , с правилата на форума...  мислим си , че познаваме много добре децата си и сме изненадани когато ни съобщят , че детето ни е побойник , крадец, убиец  или че се чувства от другия пол.
смартфона е полезен , но и вреди. всички ние казваме , че сме съгласни децата ни да не го използват в училище , но как да се случи това - хем да е в ръцете на децата , хем да не го използват в училище , хем да ни се обаждат когато са извън у-ще ? няма кой и къде да съхранява телефоните докато дечурлигата попиват знания. и с таблетите е същото - имат своето място в съвремието. според мен таблетите трябва да са собственост на училищата, да имат децата достъп до тях само с парола дадена от учителя и само за съответния час. за следващия се променя.  съответно таблетите са "обработени"  да работят само за училищни нужди.
децата нямат спирачки !  не само на пътя бих казал , а и със смартфоните в училище.

# 319
# 320
  • София
училищата трябва да имат правила. децата са в училище за да изучават науката , но и да спазват правилата. ние сме израснали без постоянна връзка с родителите си. и сме се изучили. претендираме и да сме образовани. ако се случи нещо с децата ни когато са в училище  ще намерят начин да ни съобщят.
знам за училища в които  униформата е задължителна и смартфоните са забранени. това не са държавни училища. и всичките родители са съгласни да се съобразят с правилата на даденото училище стига децата им да са приети в него да учат. значи там може , а в държавните - не !?!?
всички си мислим , че децата ни са добре обучени от нас , че те слушат и изпълняват в училище каквото сме им казали/заповядали. на практика не е така. докато отиват до у-ще телефонът им е в ръцете. в междучасията - също. мислите ли , че в часовете децата се променят?  в нашето у-ще учителите са ни казвали за най-различни "изпълнения" със смартфоните. не вярвам ние да сме изключение от останалите училища.
децата трябва да се научат на правила за да може в бъдеще да ги прилагат и изпълняват. както ние се съобразяваме с правилата на работодателя, с правилата на държавните институции , с правилата на форума...  мислим си , че познаваме много добре децата си и сме изненадани когато ни съобщят , че детето ни е побойник , крадец, убиец  или че се чувства от другия пол.
смартфона е полезен , но и вреди. всички ние казваме , че сме съгласни децата ни да не го използват в училище , но как да се случи това - хем да е в ръцете на децата , хем да не го използват в училище , хем да ни се обаждат когато са извън у-ще ? няма кой и къде да съхранява телефоните докато дечурлигата попиват знания. и с таблетите е същото - имат своето място в съвремието. според мен таблетите трябва да са собственост на училищата, да имат децата достъп до тях само с парола дадена от учителя и само за съответния час. за следващия се променя.  съответно таблетите са "обработени"  да работят само за училищни нужди.
децата нямат спирачки !  не само на пътя бих казал , а и със смартфоните в училище.

Децата ни се съобразяват с правилата. С правилата в училищата, които сме избрали. Никой не те спира да запишеш детето си в училище, съблюдаващо такива правила, каквито ти намираш за подходящи. Или, ако няма такова, да отвориш училище според своите правила - стига да е в рамките на Законите, никой няма да ти го забрани! Но не искай всички да се съобразяват с твоите идеи за правила само защото ти не си в състояние да ги наложиш дори на собствените си деца. Доста е ... неуместно да искаш всички да се втурнат да ти помагат във възпитанието, пренебрегвайки собствените си деца, само понеже ти си безсилен. Все едно да искаш да се забранят вилиците, ако твоето дете не е в състояние да се научи да ги ползва правилно!

# 321
  • Буркина Фасо
аз искам моите деца да учат в училището. това им е задължението на този етап.
ти ако искаш твоите да  правят друго отвори си училище според твоите изисквания. не ме карай аз да го правя.

# 322
  • София
А те не учат ли? Какво правят?

# 323
училищата трябва да имат правила. форума...
Мда и аз така си мислех ,докато реалността съвсем истинска и конкретна ме блъсна в лицето.
Защото между трябва да имат и гарантирано се спазват има много  и всичкото на гърба на деца ,които не познават закони и наредби, не умеят да се пазят  и разчитат на нас техните родители да ги пазим.
Докато е съвсем възможно  6 годишно да бъде залоствано в тоалетната за ''забавление'' на по-големите и никой на никого не гарантира до къде ще стигне ''забавлението'' следващия път ,няма да лиша детето си от възможност да потърси помощта ми.
Няма да засягам и болния въпрос с липсата на виновни длъжностни лица ,липсата на адекватни наказания на редките случаи когато се докажат виновните и абсурдното  социализиране на доказани социопати на гърба на горките ''обикновени'' деца.
Получава се така ,че докато у дома за безопасността на детето гарантирам аз ,то като го пратя в училище никой не би гарантира нищо. И на всичката тази прелест се опитвате да ми обясните колко полезно за него ще е да го лиша от възможност да ме потърси.
Явно на никой не му е хрумнало ,че това трябва да мине през сериозни гаранции за безопасността на детето ми и съответно моето спокойствие. Трябва да бъда сигурна и  убедена,а не да ми го налагат.

# 324
  • София
Хората се притесняват от смартфоните, а не просто от телефоните. Макар че навремето нямаше смартфони и Мишо Шамара пак си го слушаха на обикновен телефон.

# 325
ти ако искаш твоите да  правят друго отвори си училище според твоите изисквания. не ме карай аз да го правя.

Мдааа, да беше учил и ти в училището, нямаше да пишеш толкова неграмотно.

# 326
  • София

Ами виж сега, аз не знам какво правят твоите деца в училището, но ако имат проблем с поведението, не бих искала аз да трябва да ги възпитавам, лишавайки моето дете от нещо. Възпитаването на твоите деца си е лично твоя работа. Намери начин да им обясниш за какво ходят в училище и да ги накараш да спазват правилата ти, без да намесваш други деца и родители в този процес. Не е наш проблем, не е наша работа. Помисли си къде ти си сгрешил и защо и как да поправиш, ако е възможно, нещата - не си хаби енергията да мислиш какво да накараш останалите да правят или да не правят.

# 327
И аз проблеми с ученето нямам. Стига да има учители, които да преподават, понеже при големия син учителят по география отварял на лаптопа си "уча се", пускал им урока и зачезвал. Там имаме проблем с учител, не с учене, не с учениците, нито със смарфоните им. Пак, добре че е нетът, че иначе и урок нямаше да им пусне, ами направо щеше да си зачезне и те да имат своробен.
Който има проблеми с ученето на неговите си деца - да си ги решава.

Следва емотикон с гуш, понеже настоящите са блудкави и нямам избор на такива, които да изобразяват тъй нагледно емоциите, като старите, за жалост.

# 328
  • София
2015г.:

"Депутатите направиха официална забраната за използване на мобилни телефони в клас с приети на второ четене текстове в Закона за образоването.
С новия закон на децата е забранено да използват мобилните си телефони по време на учебните часове, съобщи БНР."

# 329
Ми чудесно де. Това си го пишем от началото на темата. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт