Великолепният век, Кьосем, Мехмед Завоевателя и други исторически сериали №8

• 105 153
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
А защо убиват Фария?

# 496
Прекалиха....10 минути да дават в близък план как бесят Баязид Head Band

Отврат. Аз май ще спирам да го гледам тоя филм . Не ми понася...Mask

# 497
Скрит текст:
Кьосем Султан поръчва да убият нея и Силяхтяр.

# 498
  • Варна
Значи ако бтв прекъснат сериала ще е най голямата глупост евър след миналогодишният им резил ..ай малко да дойдат на себе си....аз ще си го догледам, много тежък наистина , ама съм се хванала на хорото Nerd

# 499
Тежък е сериала да , но такъв е бил живота им.

# 500
Здравейте,

Да, животът по онова време е бил много жесток или жесток по-различен начин от съвременния. По исторически данни Мурад IV е бил изключително жесток и садистичен, тук дори го представиха доста смекчено. Преди време бях превела информация за него и мога да я потърся и публикувам отново.

За Баязид: поствам мой стар коментар при онлайн гледането:

Цитат
И аз като вас съм изключително впечатлена от сцената със смъртта на Баязид - действието беше забавено и създаваше впечатление за безконечност и бавна агония на всички присъстващи... Cry Confused Баязид взе своето решение и посрещна смело смъртта, даже не трепна, но в очите му се видяха сълзи - може би си даде сметка за всичко случило се, спомни си миналото...както казват преди смъртта, живота на човек преминава пред очите му като филмова лента... и най-вече Баязид чу и видя Ибрахим - виковете му, плача му - "...Не позволявайте да убият Баязид! Баязид! Брат...батко!" Впечатлиха ме и последните думи на чувствителния, емоционален и сенситивен Ибрахим към Баязид, които дават допълнителна информация за характера на шехзаде Баязид - "Обичах най-много теб от братята ни, защото не приличаше на Мурад, нито на Касъм, ти беше милостив и сърцето ти беше изпълнено с любов". Самият Баязид не можа да прости сам на себе си това предателство, не можа да прости сам на себе си за това, че си позволи да се превърна в предател, както не прости и на Мурад, че го направи убиец и заради всичко това той избра да умре достойно...вече нямаше сили да живее в това жестоко време, както написа в писмото си. Разбирам го, синовната му обич противодейства на братската обич, Баязид се изгуби в борбата и противоборството между любимите си хора и между сърцето и разума си. Симпатизирах на Баязид в целия му път, въпреки грешките, защото сърцето му беше добро.
Щеше ми се разговорът между Баязид и Кьосем да е по-дълъг и Баязид да излее душата си пред Кьосем, но както вече писах, тя го познава много добре и съм сигурна, че и без обяснения, тя знае всичко и разбира всичко. Някои зрители в коментарите си критикуваха присъствието на толкова хора при екзекуцията на Баязид и дискутираха защо Кьосем остана на терасата и не нареди на стражата да отведат Касъм и Ибрахим от там. Колкото и странно да звучи, лично за мен, Кьосем остана, за да даде сили на Баязид в неговите последни минути на този свят както с молитвите си, така и с присъствието си. Не можа да го остави сам и нямаше сили да нареди да изведат шехзадетата, просто и тя беше в шок.
Видяхме, че Касъм, въпреки желанието си да отстрани Баязид, беше потресен и ужасен от гледката. Той се сблъска вече с чувствата си, защото едно е да искаш смъртта на някого, когото си обичал, друго е да видиш в действителност това да се случва.
Ибрахим не можа да приеме и се опита да попречи на смъртта на любимия си брат. Виковете, молбите, плачът, желанието да достигне до батко си бяха трогателни. Прекрасно режисирана сцена - стори ми се, че сякаш телата на Баяизид и Ибрахим бяха в някакъв странен синхрон...Баязид на колене, а Ибрахим приклекнал в ръцете на Касъм и Кеманкеш, даваха лицата им, после в един момент Баязид изпусна последния си дъх и се отпусна и Ибрахим сякаш също спря да се бори и се свлече в ръцете на Касъм, а Кеманкеш се изправи. В края на екзекуцията дадоха Баязид проснат на пода и Ибрахим също почти в легнало състояние със сълзи на очи. В момента, когато вече Баязид си беше отишъл, Ибрахим започна истерично да се смее, нечовешки звук, обезумял поглед...част от душата и съзнанието на Ибрахим също си беше отишла с Баязид.

# 501
И за мен сцената беше много трогателна и  пуснах някоя сълза..Много ми стана тъжно  ,защото Ибрахим беше много свестен , докато майка му не му размъти ума с пъклените си планове....

# 502
   За владетелите в Османската империя е бил много жесток светът. Там е била постоянна борба за живот. Никой не е бил сигурен дали утре няма да умре. Трябвало е да бъдат много силни, за да издържат на тази жестокост. Тука няма място за слабост. Или се превръщаш в жесток и коравосърдечен, за да оцелееш в този ад, или слаб и луд и не оцеляваш.

Силна сцена беше с Ибрахим. Много обичаше брат си Баязид. Наистина ли полудява след смъртта на Баязид?

А за Баязид - предпочете да остане и да умре. Може би осъзна, че е направил голяма грешка, като се е обърнал срещу брат си Мурад. Затова предпочете да посрещне смъртта с гордо вдигната глава.

Майката на Баязид - много правилни думи изрече към Кьосем. Тя наистина желае само тя да управлява Османската империя.

# 503
Гюлбахар султане много повече  е жадна за власт.Прави , струва  , направи всякакви гадости , за да може синът и да седне на престола.Той колко пъти и казваше , че не желае да става султан.За мен тя иска да е Валиде ,много повече от Кьосем и погуби детето си заради това желание.

# 504
Гюлбахар е имала един кратък миг на слава когато султан Ахмед й обръща внимание и в резултат се появява Баязид. През другото време блести Кьосем. Това трудно може да преглътне Гюлбахар. Нейният Баязид с каквито и качества да е трудно би стигнал до престола, защото преди него са Осман, Мехмед и Мурад. А ако иска да го направи султан трябва да разчисти пътя. И докато Кьосем иска да въведе ред и да спаси принцовете от смърт, Гюлбахар ги е осъдила на смърт изначално.

# 505
  • Варна
След таз вечерната серия, Кьосем султан рязко ми опротивя като образ, самозабрави се, на кого мъсти и на нея не и е ясно , хич няма да ми е жал , когато настъпи и нейната кончина.... много жестока история , пфу

# 506
   Наистина е доста жестока Кьосем. Сега се убедих, че наистина е жадувала за власт и тя да бъде начело на Османската империя. Готова е да убие дори и децата си, за да управлява Османската империя.

Много искам да разбере Мурад какво е направила Кьосем. За съжаление, няма да разбере. И майката на Баязид няма да успее да уведоми Мурад какви злини е направила Кьосем. Дали Кьосем ще убие и децата на Мурад?

# 507
Как няма да разбере?
Тя му казва лично.
Дали ще убие внуците си? Как смяташ?

# 508
Как няма да разбере?
Тя му казва лично.
Дали ще убие внуците си? Как смяташ?

Ако убие внуците си, тя ще е същинско чудовище.

# 509
Скрит текст:
Не, няма да ги убие. Чумата обаче е бич.

Общи условия

Активация на акаунт