Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 13

• 118 303
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Там е работата, че няма екип за нормалното раждане.. Sad Раждаш при този, който е на смяна

# 151
За нормалното раждане не ти трябва екип, а печена акушерка.

# 152
  • гр. София
Много зависи. Ако имаш усложненията, които имах аз ти трябва лекар.

# 153
  • София
Е точно това е малко разочароващо и стресиращо. Изсипваш една торба пари, а виждаш лекар за около 15 мин. И има шанс да те шие стажант. Аз се разминах на късмет, че бях в тоя момент бая неадекватна, за да си кажа какво искам и какво не.

# 154
  • София
.... че имаше една стажантка и колебливо каза, че е шила, а когато докторката я попита, ти сега какво би шила тук, тя каза нещо невярно и докторката и показа кое и как. Та имах късмет. Ако ѝ се бяха доверили, че е шила, кой знае какво и как щеше да ми зашие.

Е, добре де? Как ще те шие стажант? От къде на къде? При толкова много пари, които им се изсипват стажант да шие! Не се ли подписва информирано съглаие за отказ от присъствие на стажанти, а комоли да ме пипат? Тази екстра я има в МД и другите държавни болници, но мисля, че когато родилката е с екип поне питат.
Аз, доколкото разбирам, стажантката е била попитана какво БИ зашила сега, никой не ѝ е дал иглата в ръката и правото да шие. Все пак и тези стажанти все някога ще започнат да израждат и е хубаво да гледат какво правят опитните лекари. Съмнявам се Димова и компания да са се родили научени.

# 155
Лекар наистина е нужен само при усложнение. Ако има проблем не можете да си представите колко бързо идва анестезиологът и докторът. И аз бих искала да раждам в Надежда, защото има възможност за естествено раждане.

# 156
Трябва да се учат и стажанти и специализанти! Факт! Но при положение, че избирам частна болница и заплащам за всичко едни доста добри суми не съм съгласна около мен да има обучаващи се! Поне трябва да искат съгласието ми! Една от причините поне за мен да търся услугите на частни болници е отношението, относителното спокойствие и това да няма обучаващи се - смушавам се, не ми е приятно и не искам да ставам предмет за обучение.
Да ви попитам - при проследяване на бременност или обикновен профилактичен преглед има ли стажанти или специализанти и съобразяват ли се ако не съм съгласна да присъстват?

# 157
  • София
Трябва да се учат и стажанти и специализанти! Факт! Но при положение, че избирам частна болница и заплащам за всичко едни доста добри суми не съм съгласна около мен да има обучаващи се! Поне трябва да искат съгласието ми! Една от причините поне за мен да търся услугите на частни болници е отношението, относителното спокойствие и това да няма обучаващи се - смушавам се, не ми е приятно и не искам да ставам предмет за обучение.
Да ви попитам - при проследяване на бременност или обикновен профилактичен преглед има ли стажанти или специализанти и съобразяват ли се ако не съм съгласна да присъстват?

В Надежда на спешния кабинет ме прегледа специализант, но докторката много стриктно следеше как измерва плода. В Токуда даже на раждането ми имаше. В Щерев се следи една приятелка и нея как специализант я преглежда с ехографа. До сега не съм чуда да питат пациентите дали са съгласни.

# 158
Аз бях с рискова бременност.Ходила съм на всеки 10 дни на преглед,един път е имало стажант(мисля,че въпросното момиче е една от младите доктори в момента).Д-р Христов  ме попита дали имам против тя да ме прегледа,аз казах че нямам.След това и той ме прегледа.Прави презентация по моя случаи-също ме попита,даже ми искаше разрешение за снимане по време на секциото(беше ясно че така ще раждам от самото начало).

# 159
  • В сърцето на любимия човек
Правете разлика между стажант и специализант? В болницата има специализанти - те са завършили медицина, дипломирани лекари са и в момента взимат специалност АГ.
Изключително впечатлена и доволна съм от д-р Станева, беше специализант докато бях бременна. Преглеждала ме е няколко пъти в присъствието на друг лекар (Белкин) и беше в пъти по-внимателна и подробна в обясненията си от него. Прегледа ме и сама веднъж при изписване след като лежах за задържане и трябва да ви кажа, че прегледа и беше подробен като ФМ при д-р Михова, а не проформа. Като дойде време да раждам тя беше в приемен кабинет и ме помнеше, стана ми мило от отношението и.

# 160
Естествено, че правя разлика мужду стажант и специализант. Но тук се коментираше стажант. А може би е грешка на потребителката. Това искам да уточня: стажанти има ли?

# 161

В Надежда на спешния кабинет ме прегледа специализант, но докторката много стриктно следеше как измерва плода. В Токуда даже на раждането ми имаше. В Щерев се следи една приятелка и нея как специализант я преглежда с ехографа. До сега не съм чуда да питат пациентите дали са съгласни.

Там питат за раждане! Въпросът е проучен!:laughing:

# 162
  • София

Там питат за раждане! Въпросът е проучен!:laughing:

Къде питат за раждане? Не те разбрах.

# 163
Права си! В Щерев. Когато има специализант винаги има "опасност" лекаря да му даде нещо да прави. И може много неща да сътвори.

# 164
  • София
Лекарят е винаги до специализанта, няма как да му даде да прави нещо сам и вторият да си твори на воля по усет. Аз нямам проблем да има специализант, който да наблюдава. Даже при първата бременност дадох съгласие да ме видят и група студенти по медицица. С нищо не са ме притеснили хората. Бяха изключително мили. Все пак въпросните студенти, стажанти и специализанти след години ще израждат нашите внуци. Дай Боже! Стаменов и компания няма да векуват в болниците, макар да им пожелавам дълъг професионален път.

Не в "Надежда", да уточня, че да не внеса сега смут и паника.

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 19:18 от missence

Общи условия

Активация на акаунт