Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 13

• 118 218
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Мацки, оказа се, че имам нещо задържано в матката. Вероятно съсирек или кръв.
Ходих да друго място, а утре имам час при Ненов. Дали сте чували за такива случай и дали може да се размине без кюретиране...с някакви медикаменти да се предизвика изхвърлянето например???

# 646
От какво се е получило това задържане?

Аз задържах кръв след второто ми абразио. Тогава Ташков ми изписа схема с лекарства, обаче какви бяха съм забравила....

# 647
Може да се опита с хапче, предизвикващо контракции, каквото дават при втората фаза на медикаментозния аборт.
При вторият ми аборт имах още кръв във матката след първа фаза, която се изчисти с въпросното хапче.
Куковиц, попитай дали е удачно да се опита.

# 648
Не знам какъв е случаят, но след раждането може да се е получил спазъм и да е задържало. Включват окситоцин и готово. Ти при кой ражда, колко време е минало?

Последна редакция: нд, 17 юни 2018, 21:34 от Анонимен

# 649
Родих секцио на 23.05. Прави ми го Ослеков. До 12 тия ден лохиите бяха кафеникави. На 12 ти ден стана червено и обилно като цикъл и отидох при мой си лекар, не в Надежда. Каза, че има задържана кръв, но изтича и би трябвало да изтече. В събота пак ходих, не в Надежда, казаха че има нещо плътно около 2 см.  Аз предполагам е съсирек появил се по късно, защото 2 пъти ходих в Надежда преди да почне червеното течение и при  прегледите казаха, че всичко е наред. Утре имам час при Ненов и ще му кажа, пък да видим какво ще решат. Другите лекари при които ходих казаха, че ако не изтече трябва да се кюретира, а това ми е вече гадно. Дано не се наложи.

# 650
Ех, да му се невиди. Дори и да се наложи -не се притеснявай, по-важното е да изтече и на не се събира повече.

# 651
Движи се повече и ходи на прегледи само при лекари от болницата.

# 652
  • София
Родих секцио на 23.05. Прави ми го Ослеков. До 12 тия ден лохиите бяха кафеникави. На 12 ти ден стана червено и обилно като цикъл и отидох при мой си лекар, не в Надежда. Каза, че има задържана кръв, но изтича и би трябвало да изтече. В събота пак ходих, не в Надежда, казаха че има нещо плътно около 2 см.  Аз предполагам е съсирек появил се по късно, защото 2 пъти ходих в Надежда преди да почне червеното течение и при  прегледите казаха, че всичко е наред. Утре имам час при Ненов и ще му кажа, пък да видим какво ще решат. Другите лекари при които ходих казаха, че ако не изтече трябва да се кюретира, а това ми е вече гадно. Дано не се наложи.

Аз съм с кюртаж, защото задържах плацента.   При мен очакваха, че е закрепена за стената на матката, но се е оказало, че се движи свободно. За 10 мин. беше всичко. Не се притеснявайте, важното е да има решение на проблема.

# 653

Аз съм с кюртаж, защото задържах плацента.   При мен очакваха, че е закрепена за стената на матката, но се е оказало, че се движи свободно. За 10 мин. беше всичко. Не се притеснявайте, важното е да има решение на проблема.

В Надежда ли? С пълна упойка ли е било? Аз имам кюретаж при аборт и беше гадно изживяване, за това питам? А може би са различни процедури?

# 654
Кукувиц,
Гадно е заради психологическия оспект от загубата на бебето. Аз също имам два кюретажа.

Важното е всичко да се подреди и ти да си добре, за да се грижиш за бебока.

# 655
  • София

В Надежда ли? С пълна упойка ли е било? Аз имам кюретаж при аборт и беше гадно изживяване, за това питам? А може би са различни процедури?

Непосредствено след раждането, в друга болница. На живо започнаха, но после ми сложиха локална упойка. Да, чисто емоционално не беше приятно изживяване, но бързо мина. Поразийте, които можеше да ми причини са големи.

# 656
  • В сърцето на любимия човек
Аз имам кюретаж за чистене на лигавица след като сакчето при първия ми опит падна само - с пълна упойка беше, с вакуум са ме изчистили.

# 657
Здравейте! Родилите там бихте ли споделили получихте ли адекватна информация, включително с показване за кърменето? Много държа да ми се покажат правилни пози от началото, а не да викам консултанти едва когато и аз и детето сме се изнервили и се чудя дали да си извикам и уговоря специално консултант по кърменето или акушерките там обръщат внимание?

# 658
Здравейте! Родилите там бихте ли споделили получихте ли адекватна информация, включително с показване за кърменето? Много държа да ми се покажат правилни пози от началото, а не да викам консултанти едва когато и аз и детето сме се изнервили и се чудя дали да си извикам и уговоря специално консултант по кърменето или акушерките там обръщат внимание?

Да, акушерките са много мили и отзивчиви! Идват в стаята и ти обясняват и показват колкото пъти имаш нужда 😊

# 659
В болницата работи и консултант по кърнене.

Общи условия

Активация на акаунт