Ин Витро център Стефанов - тема 9

• 90 026
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Димитровград
Честита принцеса, да расте жива и здрава и много щастлива. А на мама бързо възстановяване.

# 691
  • Сливен
Честито,щастие  и от мен.Да е много здрава,на теб бързо възстановяване.Много се измъчи,но чудото се случи и при вас.

# 692
  • Сливен
Честита дъщеричка Heart Да е жива и здрава Simple Smile

# 693
Честита дъщеричка, да вие жива и здрава и много щастлива и бързо възстановяване.Flowers Hibiscus

# 694
Честита радост и от мен. Бързо влизане в ритъм, малката да е добро и послушно бебче/детенце. Изгря Nature Sunny и във вашето семейство Heart

# 695
Здравейте,на всички пациентки на Стефанов.Ако забелязвате не съм написала д-р пред името на този човек,но то е защото за мен той просто не е такъв.Знам,че е помогнал на доста жени и ще продължава да го прави,но вече се съмнявам,че го прави,защото иска да помага,както преди,а защото търси слава и пари основно.Бях чувала страхотни неща за него и след два неуспешни опита в София,реших да  запиша час при него,тъй като съм от Бургас и незнайно,защо нямах доверие на нашата клиника,за което много съжалявам,защото се оказа,че точно тук ми се получи,но това ще разкажа по-нататък.Та прегледа ме Стефанов и още тогава започна да мънка под носа си,как се съмнявал,че нещата ще станат с моя ЯР(бях на 38),как съм имала само 20 процента шанс от тези 50,които дават за инвитро.,но започнахме.В рамките на месец този човек ми прибра 1200лв.от изследвания,които държеше да са в неговата клиника,при положение,че  година преди това правих предното инвитро и докторката ми каза,че са и нужни само задължителните хормони,за да прецени ситуацията,а и аз вече имам едно здраво дете по естествен път и изследвания от рода на имонологични,генетични и всякакви такива са абсолютно излишни.Когато Стефаноф ми предложи да започнем процедура с ФСХ 19,защото щял да излиза отпуск,ми стана ясно,че този човек ме прие,за да ми вземе парите за изследванията и да се отърве от мен.кат най-нагло ми каза,че ако не станело(беше юли)да съм си платила,а септември след отпуската сме щели да направим опита по фонда.Изпаднах в шок и неможех да повярвам,че чувам това от него.Бога ми кой започва опит с такова ФСХ?????ОТКАЗАХ МУ ЕСТЕСТВЕНО,а той продължаваше да твърди,че ФСХ не бил основен фактор....ШОК.Тъй,като се бях хванала на хорото,трябваше да изчакам септември въпреки,че вече ходех с пълно недоверие и отвръщение от него и високомерната му асистентка(Яница май се казваше).Да не говорим,че дори когато си в процедура там нямаш никакво предимство,каквото е редно да имаш.Естествено,че не искам да вляза веднага след изследването,но да има някакво разумно изчакване,а не да отида в 8 сутринтта(станала в 5,за да пътувам 2 часа)и те да ми дадат час за 17.30 вечертта.Това беше всеки път,един от пъттите съм ги молела,като малко дете,че ще припадна някъде в тези жеги,а те безчуствено ми вдигат рамене.УЖАС.Няма да ги забравя,никога тези кошмари.Дойде септември и започнахме.....стимулации обикновените неща....стигнахме до пункция и чакане да ми звъннат,за да кажат има ли оплождане.Звънна ми той и ми каза,че не е станало оплождане и ми каза да отида да говорим.Отидох.Той започна да ми говори,как му било ясно,че нищо нямало да стане ,ама да ми мине мерака едва ли не се хванал с мен.Ако съм искала донорска яйцеклетка,да сме почвали,ако ли не нямало да правим нищо по фонда.ОТКАЗАХ.Дълбоко в мен вярвах,че имам шанс и на пук на всички,които ми говереха,каква грешка ще направя,ако се запиша в ин витро Бургас, аз  РЕШИХ ,записвам и каквото е рекъл Бог.Ето ме вече бременна,при д-р Душепеев,който работи с толкова душа и професионализъм(въпреки,че от скоро е в областта на ин витрото.На трансфера се запознах с още една жен,с която Стефанов е постъпил по същия начин.Поне нея не я е приел изобщо,като и е казал,че на тази възраст нейната не се наемал,а д-р Душепеев и извади 3 хубави фуликула в същя ден на моя трансфер.После чух и за други подобни случаи.Момичета на възрас 38г и нагоре,не си губете времето при този или,ако отидете бъдете предпазливи.Много се е променл този човек.Какъв доктор си,ако залагаш само на сигурното.Нямаш право да дискриминараш жените по възраст,за да ти върви рейтинга.Отвратена съм от тази клиника.

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 17:04 от Viktoriya Todorova

# 696
  • Бургас
И аз съм от Бургас.....бях си занесла и заповедта в Стефанов, по същите като теб причини......е да ама аз съм си такава, че изнервят ли ме, няма сила , която да ме спре. Докато имах проблеми ме мота, че и още ми създаде с безумните си стереотипни терапии. И изведнъж като ме оправиха и мъжът се подобри, чак той ми писа да отиваме.....ама аз пасте не ям. Взех си заповедта от там и приключих с тях. Не го бива, ама не е и единствен.

Иначе ми бяха объркали спермограмата.....уж техническа грешка, ама дори и тоя дето ми я изпрати не и е хвърлил око, че да види, че нещо не е наред/бяха сложили повече нули от колкото трябва/.....какво остава за по-прецизна работа, плюх си на петите като стой и гледай.

Върнах си заповедта във Фонда и си я смених за тук в Бургас, в момента съм в процедура, да се наяваме успешна.

Процедурата ми е с още по-лека стимулация от предният път, а Стефанов щеше да ме натисне с максимални дози Гонал, а аз не исках. При родено вече дете и МФ, най-важното за мен е да мина лека и ненатоварваша за мен стимулация, да ама не....натиска яко жените със стимулаци и там му е грешката, щото повече не значи по-качествено. Да не говорим безумието да слага всички на една и съща "подготвителна" терапия с противозачатични, че да си ги нагласи така, че да им дойде цикъла, когато на него му е удобно, та това са хормони за бога, не всеки ги понася еднакво и не е нужно. За метфогамата наред, няма да говоря, аз си докарах анемия от нея.

# 697
Успех, момичета! Които и доктор и място да сте избрали, важно  е да се чувствате добре и спококойни, в избора си и процедурата и най-важното да има щастлив финал!

# 698
Да аз също не я пих метфогамата,на своя глава и не мисля,че е загуба.Наистина,това го бях пропуснала за листа,който раздава на всички да се пие еднакво.Стана така,че докато свалих ФСХ се наложи да минат 5 месеца,дадох една торба с пари и се нагълтах с още една хапчета,без никакъв смисъл.Все още не доумявам,как не си е направил собствена аптека,че и от нея да печели с тези купища витамини и антиоксиданти.Сегашния опит в Бургас започнах без АБСОЛЮТНО НИКАКВА подготовка,но доктора ме следеше,всеки ден.Имах изследвания на два хормона всеки ден или през ден и така ми се назначаваше дозата,а онзи хубавец Стефанов се разхождаше,като някакъв манекен наред с останалите девойки,от които май само Натали си тежеше на мястото.Даде ми инжекциите и от 11 дневна стимулация ме викна само веднъж.Накрая,каза че силната стимулация влошила качеството на яйцеклетката и тя деградирала.Сутрин пристигаше в 9ч,към 14ч.излизаха в почивка,а в 18ч.всички си биеха камшика и кой от къде е.Абе с две думи клиника образец.Аз също,като теб още в началото усетих бунт в себеси след създало се напрежение и си казах,че ще се махна от там,но кате се сетих,че ще трябва да чакам месец за смяна на клиника преглътнах,ама то ако знаех,че ще ми загуби 7 месеца да бях я сменила,но уви.Да кажа само за,какво беше напрежението,че е важно за бъдещите пациентки.След,като имах час,който спазих се видяхме без преглед,за да ми каже,че трябвало да ми дадът един ферман с документи,който да попълня,не онези фръцли на рецепция просто бяха забравили,та аз излязох и попълних нужните документи,а с след като излязох с ''с възторг'' установих,че не мога да вляза веднага след,като излезе жената вътре,при все че не е мой пропуска за документите,а се наложи да изчакам всички,които бяха отпред(4 семейства)за да вляза.Тази клиника има организация 0.Това ми коства само време и нерви,но кулминацията беше,когато ни се обадиха след първата среща и ни казаха,че мъжа ми не бил подписал документите за съгласие и трябвало да отиде да го направи веднага иначе не можело да продължим.Аз им обяснявам,че е на работа,но и дори да не е не ми се дават едни 50лв.за бензин за един подпис и ше подпише някой от следващите пъти или направо на пункцията,както правят във всички останали клиники,но те започнаха да ми държат речи,как те така работили и се наложи мъжа ми да ходи за един подпис,при все,че тепърва щяхме да ходим,това обаждане получихме едва след първото ходене.Абе,който иска да се пробва,но за мен тази клиника беше кошмар.Била съм и в Надежда и при Лилия Димитрова,но въпреки неуспъшните опити не мога да кажа нищо лошо,нито за докторите,нито за екипите.Тези обаче в Тракия Стара Загора са върха на сладоледа.

# 699
  • Сливен
Аз имам доста горчив опит с Душепеев и при него всичко фарс.Благодарение на него “едвам ме спасиха” и все още си оправям последствията от неговия “професионализъм”.А колко уж успешни ин витра имат в Бс а после уж било биохимична.

# 700
За всеки влак си има пътници.
От всеки лекар ще се намерят доволни и недоволни пациенти.
Хубаво е, че се споделят и разочарованията, за да може все пак бъдещите пациенти да не се заблуждават само от суперлативите. Но мнение се гради едва след като се срещнеш с конкретният човек/лекар.

М/у другото и за други клиники се носи мълва, че къде тактично, къде директно отклоняват пациентките над 38 години...

Успех момичета, дано намерите своя лекар и клиника които да сбъднат мечтата ви.

# 701
  • Бургас
Не знам за отклонението, ама с очите си видях как ме "коткат", защото съм "млада" с добри хормони и запас и с родено дете, жените чакат месеци, за мен веднага намират часове.........А като се появи проблем, буквално ме заряза Стефанов, каза ми само, че не можем да почнем , докато не си оправя шийката и като съм готова да дойда....Минах успешна конизация и лечение, междувременно мъжът вдигна показателите и да видиш как ме привика набързо....Ми тъпо ми стана.

А всъщност навсякъде пишат и по чужди сайтове и медицински статии, че при МФ пада коефициентът на успеваемост при АРТ......И всъщност може да се окажем, доста по сложен случай от някоя леко по-възрастна двойка с намален резерв....ама нейсе, не го разбират това или не знам. Като видят жена без ЖФ, родено дете и си мислят, че вече съм готова/защото редовно това чувам- ти си вече бременна......де да бях/

# 702
  • Сливен
Аз направих опитите при Стефанов в годината ,в която навърших 40 и никога не ми е споменал,че съм възрастна,дори при едно от посещенията каза "вие сте стари пациенти " визирайки че не ходим от скоро при него,но се извини разбирайки ,че това може да се изтълкува за годините ни и да ни обиди.За мен той и Наталия ще си останат хората дали ни дете и винаги ще съм им благодарна.
Много съжалявам ,че така се е получило.
Чери,ти от самото начало не го хареса Стефанов и по-добре за теб,че не си останала при него.

# 703
Абе май има някакви притеснения за рейтинга, наистина. На мен няколко пъти ми повтори, че трябва да бързаме, защото след 40 успеваемостта била намалявала много. Ами какво да направя? То, най-лесно е наистина да забремениш 20-годишно момиче без проблеми. Но тези без проблемите не посещават такива клиники. Аз още на 31 разбрах, че сигурно няма да станат лесно нещата, но докато ни мотат разни лекари, дето толкоз и разбират, докато се доредим за специалистите, и станах на  35.  Имах два опита в София, единият от които успешен, но пък по време на бременността се изпортиха нещата. Там съм виждала жени и далеч над моята възраст и все си мисля, че за един професионалист именно такива като мен трябва да бъдат предизвикателство. След тези опити освен без бебе, останах и без партньор. 4 години изобщо не знаех какво ме чака. Трябваше ли през това време да си правя бебе от донор, че да не съм в рисковата възраст? Предполагам, че сигурно има и такива жени, но аз все съм искала детето ми да има баща. Накрая срещнах мъжа , с който искаме да градим семейство. Но докато това стане, ето ме вече на 40. Остава сега и да ме върнат като негодна за успешни процедури...Не бързам да си правя изводи. Допускам, че се опитва да се "презастрахова", в случай че не се получи. Преди него бях ходила при друг лекар в града във връзка с друг проблем. Като стана въпрос, че искам отново да започна с опитите, ми каза горе-долу същото - че нямам време за губене. Та няма как да не се съглася, че сигурно е така.
Тази практика с противозачатъчните сега от вас я чувам за пръв път.
Малко се учудих от таксата 2 лв. за вземане на кръв извън цената за изследване на хормона. Все си мислех, че трябва да си е включена в цената. Все пак, могат ли да ми изследват хормон, без да ми вземат кръв? Аз за ей така за кеф да ме боцкат, не бих отишла, но...както и да е.
Някой има ли представа изследванията на място ли ги правят или ги пращат във външна лаборатория?

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 11:56 от Анонимен

# 704
  • Бургас
Остави рейтинг, от тази година започват по-стриктно да следят успеваемостта и то официално.......нали...

Като цяло още не съм срещнала лекарят дето яко да ме изкефи......избирам най-малкото зло. Проблема е , че в БГ, мъжки фактор не се лекува, масово по клиниките няма уролози и андролози най-вече, които да се специализират в лекуване, защото АРТ не са лекуване, те са краен способ да се преодолее до някъде проблема, проблема е много по-дълбок от това -не ме кефи лекарят/дай Боже да не стигате на моя акъл и опит и да се оттървете с по една процедура и това да е.....ама за толкоз години ходене по клиниките, на бая чудесии и глупотии се нагледах/. Лекарят е гинеколог, няма какво да ме кефи и да направи при очеизваден МФ, дразнят ме  повечето, че натискат жените, като не може да направят нищо с мъжете. Ама аз вече имам едно дете и трябва да се пазя за него, за това бия спирачки на разни изхвърляния.

Нямат собствена лаборатория, всичко е външно/освен спермограмата/

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 11:58 от Cherry^Blossom

Общи условия

Активация на акаунт