По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 17

• 79 793
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Всяко качество си заслужава цената. Има по-евтини тестове, но процента с фалшивите резултати и методите ня валидиране не ми допаднаха. В моя случай пренатеста    тестваха днк по сва различни метода и резултатът беше един и същ. На мен това ми даде спокойствие и сигурност.

# 436
Да, Герда. Скъп е, но много по-сигурен. Аз затова реших да го направя. Осъзнах, че късния бхс пак няма да ми даде сигурност и само ще продължа да се притеснявам. По-интересното е, че научих за този тест от близка бременна жена, а нито едно медицинско лице не ми спомена за него. ЗАЩО?

# 437
Буена, как си?

# 438
  • София

Мерси, че питаш, Герда! Ами добре съм след редукцията, вчера бях при Марков на ФМ, каза, че му харесва бебето, всичко е ок, но НТ е 2,3мм и леко се притесних. Той каза, че е така, защото върви много напред плода, бях в 12,3 вчера, а бебето отговаряше на 13,4 гс. и уж да не се тревожа, ма аз го мисля. Иначе Чавеева ги измери и на двете 1,1 в 11гс, отховаряха на 11,6гс.
Днес пуснах Пренатест, въпреки че при мен е доста рисково да се прави. Ако недай Боже излезе Едуардс, ще потвърди диагнозата за болното бебе на Чавеева, ако излезе но друго, лошо, дано не излиза, а перфектния вариант е да излезе отрицателен, тогава ще означава, че и двете бебета не са болни от трите основни генетични болести, а болното е било с друга генетична малоформация.
В петък ще ходя при Паскалева да видим смъкнала ли съм нуждата от нмх.

Герда, а ти как си? Знам, че не обипаш да говориш, ма да питам все пак. При теб на кой ден излезе пренатеста?

# 439
Буена, само едното ли ембрионче остана. Аз днес пуснах пренатест. Дано до края на друтата получа резултат. Моята НТ беше 1.8, измерена в 11 г.с. и 6 дни. Уж добре, за Даун на бхс беше 1 на 700 риска, но като чух за кэсин бхс и реших да не се бавя с пренатеста, а и годините вече са 39 и нали са рискови. За други синдроми не съм пускала. Там риска беше 1 на 100 000. На късна ФМ ще ходя при Марков след 37 дни. Ти доволна ли си от него? Казаха ми, че бил един от най-добрите.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 21:24 от Helinor17

# 440
Бууена, аз вече съм доста напред.
Но пак ми е свито сърцето. Моят пренатест се изготви по два различни начина, имаше много малко фетално днк.
Много съм доволна, получихме писмо от немската лаборатория обяснено съвсем по научно за двата вида метода по които ще работят пробите.
Ти ходиш  в Марков, а те са едни от най-добрите сред добрите в България. В добри ръце си.
Малко съм изненадана, съвсем скоро прави редукция....кой ти препоръча Пренатест, Чавеева не каза ли, че може да се смесят феталните днк-ата. И ако едното бебче не е било ок, това да повлияе на резултата на другото.
Единственият синдром, който в 5 процента може да се изпусне и да не се засече на ехографа е Даун.
Извинявам се, ако по някакъв начин съм те обезпокоила с думите си за смесването на двете фетални днк.

# 441
  • София
Смесването на ДНКто важи като цяло за двуплодната бременност, без значение да ли едното е без сърдечна дейност или и двете са живи. Никой не ми казвал да го правя, аз реших, защото все пак ще ми донесе някакво и го, а именно дали да правя амнио или не.
Успех на финалната права на теб Purple Heart

# 442
Може фалшиво да те филмира. Добре е да го знаеш и да не се стряскаш.
В Марков ще те следят добре, всички други синдроми се хващали на ехото от добър специалист, а те са със сериозни европейски и международни сертификати.Само даунът в 5% може да се изпусне на ехото.

# 443
  • Пловдив
Колко струва този Пренатест...и как се взима материал?Като за амниоцентеза ли?

Герда,ти само в София ли ходиш на прегледи?

# 444
Пренатест има различна цена в зависимост от това колко синдрома се изследват. Ако е само за Даун е 800 лв. В случай, че се изслидват ш други синдроми - Едуартс, Търнар, Патау, цената е около 1600 лв. Взема се венозна кръв и си изпращо за анализ в лаборатория в Германия. За по-подробна информация относно теста, може да разгледаш сайта им - prenatest.bg.

# 445
  • Пловдив
Ясно...а на феталната за какво се разчита?Дали се развива плода нормално ли?Нали се мери назалната кухина и по нея се съди ...
А амниоцентезата препоръчват ли я още?

# 446
Препоръчват амнио, ако резултата от пренатеста е положитилен. За момента ми обясниха, че той се счита за диагностичен метод, а пренатеста за скринингов, но много по-достоверен метод от бхс, с вероятност за грешка под 1%.

# 447
  • Пловдив
Да де,ама кой може да си позволи цената... Confused

# 448
Да де,ама кой може да си позволи цената... Confused
Да, съгласна съм, прекалено е скъпо. Може да се плати и на 6 или 12 вноски, но за повечето хора цената е висока.
Anguished

# 449
От време на време Пренатестът правят и намаления и някой изкарва късмет.

Общи условия

Активация на акаунт