Майчинството счетоводно-75

• 66 970
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Някой може ли да разчете това
Скрит текст:
искат го от ТЕЛК за удължаване на болничен

ОПЛ=общо практикуващ лекар?

# 586
  • София-Младост
Здравейте майчета. Надявам се, че задавам въпроса си на правилното място. В момента съм в майчинство втора година и след това ще си взема полагаемата платена отпуска от 40 дни. Ако се наложи да изляза в болничен как ще се изчисли размера на болничния. Знам, че се взима за 18 месеца назад. Интересува ме каква сума се взима за болничния от втората година майчинство, която в момента е 380 лв./дали 380 лв. или МРЗ за годината в случая 2017 г./ Дано не ви се стори тъп въпроса ми. Благодаря
На база МРЗ за страната към тогавашния момент, т.е за 2017

# 587
Някой може ли да разчете това
Скрит текст:
искат го от ТЕЛК за удължаване на болничен
Да не би да е ОПЛ - Общо практикуващ лекар и АГ - акушеро-гинеколог? Т.е. ЛАК, в която тези двама специалисти са вписвал болничните?

# 588
Амбулаторни листи от ОПЛ (демек личния лекар) и АГ специалист. Събираш всички амбулаторни листи от прегледи , от всеки при който си ходила направи им копия и им ги носиш.

# 589
Ала-бала благодаря! 🤗

# 590
Амбулаторни листи от ОПЛ (демек личния лекар) и АГ специалист. Събираш всички амбулаторни листи от прегледи , от всеки при който си ходила направи им копия и им ги носиш.
Ами при личния лекар съм ходила само да взема направление за АГ,  това означава че трябва да им направя копия от амбулаторните листи само от АГ защото такива ми е издавал само той!?

# 591
Ами при личния лекар съм ходила само да взема направление за АГ,  това означава че трябва да им направя копия от амбулаторните листи само от АГ защото такива ми е издавал само той!?

Да те гледат анамнези, обективно състояние, терапия и изследвания от амбулаторните листи издавани по време на бременността и нали един вид на база на тях защото състоянието го налага дават още дни болнични. Копирай си ги за всеки случай във Телк-а в Терапия във Варна искат копия. Не знам ти къде ще се явяваш и при бременност така ли е, но тук пращат писмо от Телка с дата кога да отидеш и на края на писмото пише да се носят марки и плик виж при теб има ли го това да си приготвиш.

# 592
Дами, спомням си, че имаше някой тук с дати почти като моите за болничен - 17.01. - 15.02. Та, въпросът ми е - имате ли превод за частта за февруари? Трябва да е утре най-късно така като гледам, а виждам в сайта на НОИ, че няма ведомост. За предните преводи винаги е имало един ден по-рано.

# 593
  • София
Дами, спомням си, че имаше някой тук с дати почти като моите за болничен - 17.01. - 15.02. Та, въпросът ми е - имате ли превод за частта за февруари? Трябва да е утре най-късно така като гледам, а виждам в сайта на НОИ, че няма ведомост. За предните преводи винаги е имало един ден по-рано.

Аз съм с дати, подобни на твоите (11.01-09.02), и нямам превод за частта от февруари.

# 594
  • София-Младост
А защо смятате, че утре е краен срок за плащане?

# 595
  • София
Аз си нямам и идея кога е крайният срок за плащане. Честно казано очаквам ги в края на месеца и/ли началото на следващия с частта за февруари от следващия болничен.

# 596
А защо смятате, че утре е краен срок за плащане?

Не знам Smiley Просто виждам, че предния път е било така за януари и затова така реших, но явно ще е края на месеца заедно с втората част за февруари, както казва Феичка.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 13:04 от AraBesqUe

# 597
  • София
Здравейте, в момента съм в 45 дневен болничен преди раждане от 24.01. Гледам в сайта на НОИ няма го електронно подаден от медицинското заведение. Има го отразен подаден от работодател и пише че се обработва, но мисля че досега трябваше да има плащане за януари. Възможно ли е нищо да не се случва защото не го виждам подаден от медицинското заведение и как се процедира в случая?

# 598
Някой знае ли тази слижебна бележка от работодател, че от дата до дата съм си била на работа, която се прикрепя към ЛАК, за да не ми издават 45 дневния болничен, има ли някакъв определен образец или е свободен текст? Предполагам трябва да е изведена през деловодство или?

# 599

Аз съм от 07.01 до 08.02 и вчера са ми превели за Февруари !

Общи условия

Активация на акаунт