Майчинството счетоводно-75

• 66 954
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, в момента съм в 45 дневен болничен преди раждане от 24.01. Гледам в сайта на НОИ няма го електронно подаден от медицинското заведение. Има го отразен подаден от работодател и пише че се обработва, но мисля че досега трябваше да има плащане за януари. Възможно ли е нищо да не се случва защото не го виждам подаден от медицинското заведение и как се процедира в случая?

Моя е от 20.01 и имах вече един превод още преди седмица. Може би трябва да попиташ в медицинското заведение защо не са го подали?

# 601
  • В полите на Пирин планина
А защо смятате, че утре е краен срок за плащане?

Не знам Smiley Просто виждам, че предния път е било така за януари и затова така реших, но явно ще е края на месеца заедно с втората част за февруари, както казва Феичка.

Трябва да мине периода на БЛ, т.е. 15.02. и тогава ще го преведат. Вероятно във вторник 20.02.

Някой знае ли тази слижебна бележка от работодател, че от дата до дата съм си била на работа, която се прикрепя към ЛАК, за да не ми издават 45 дневния болничен, има ли някакъв определен образец или е свободен текст? Предполагам трябва да е изведена през деловодство или?

Няма формуляр.

# 602
Lady Brinne, благодаря, значи остава да си уточня при нас кой аджеба я издава тази бележка, макар че съм почти убедена, че ще съм прецедент, а като възникне прецедент и става една... Joy А то бележката ще се издаде в последствие предполагам, защото аз не мога да знам дали ще родя на термин и докога ще съм на работа, и дали ще ползвам част от 45 дневния, или нищо, както дойде.

# 603
Благодаря, момичета! Flowers Rose

# 604
Здравейте, момичета! Не знам дали тук е правилното място за моят въпрос, но ще се пробвам и се надявам на съдействие. Проблемът ми е следният: Когато разбрах, че съм бременна, започнах да ходя в Майчин Дом във Варна за следене на бремеността, не съм била по здравна каса плащах си. В последствие, въпросният гинеколог не ми допадна спрях да ходя при него и сега от 2 месеца ходя на прегледи при друг лекар в друго здравно заведение. Проблемът е че вече съм в 32г.с и другата седмица ми предстои излизане в болничен (въпросният който е 45 дни преди термина) и сегашният ми гинеколог ми каза, че не може да ми помогне с документацията... Въпросът ми е дали мога да отида при произволен АГ, който да ми издаде документа за болничният или задължително трябва да се върна при този първия, който ме следеше? Не знам дали ако нещата зависят от него би ми оказал съдействие, т.к спрях да ходя при него още в 6 месец...

# 605
Момичета, може ли след навършване на 2-годишна възраст на детето да пусна първо насъбралия се платен отпуск или непременно трябва да подам декларация, че ще използвам и 3-та неплатена година за отглеждане на детето?

# 606
  • София-Младост
Момичета, може ли след навършване на 2-годишна възраст на детето да пусна първо насъбралия се платен отпуск или непременно трябва да подам декларация, че ще използвам и 3-та неплатена година за отглеждане на детето?
Няма трета година неплатен. Може да ползвате платения.

# 607
Няма трета година неплатен. Може да ползвате платения.

Ох, притесних се малко! Това означава ли, че след изчерпване на платения ми отпуск трябва да се върна на работа?

# 608
Може да ползвате неплатен отпуск за дете до 8годишна възраст - 6 месеца за вас и 5 може да ви прехвърли другият родител.

# 609
Може да ползвате неплатен отпуск за дете до 8годишна възраст - 6 месеца за вас и 5 може да ви прехвърли другият родител.

Благодаря!

# 610
Моля ви за коментар!
Вярно ли е, че ако фирма освободи от работа даден служител, заради това, че няма работа в предприятието, същата фирма няма право да наема нови служители 2години?
Т.е. в случая прави услуга на някого, за да може на борсата да вземе повече, но в същото време не може да наема нови хора 2години?

# 611
Да вярно е

# 612
Същата фирма няма право да наеме служител на тази позиция, т.е. може да наема на други позиции.
В доста отрасли има близки позиции с припокриващи се трудови характеристики и така случилото се не възпрепятства работодаталя.

# 613
Благодаря ви! Но 2години ли е срока?

# 614
Здравейте интересува ме при издаден болничен лист и се вижда като подаден от ЛЛ, който в последствие е анулиран и е издаден нов трябва ли и новия да се вижда в НОИ в "Справка по ЕГН за постъпили данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт