Първокласници през учебната 2018/ 2019 година в град Варна

• 51 191
  • 250
  •   1
Отговори
# 135
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Инфо от приятелка-6 паралелки и само 2 със занималня.Критерия е и двамата родители да са работещи редовна смяна.Същото е положението със Раковски,там даже паралелките ще бъдат 7.

# 136
Здравейте,
Някой може ли да ми даде актуални мнения за у-ща Кирил и Методий и Климент Охридски, че за Руското ме отказаха тотално. Такива лоши мнения и отзиви чух, че направо останах без думи.  И то от 3-ти човек с дете там. Деспотични учители, наказания, непосилни задачи на децата. На външното оценяване имали доста по-ниски оценки в сравнение с Кирил и Методий и Климент Охридски.
Та имат ли занимални, имате ли поглед кои учителки поемат първи клас и въобще всякаква информация, която може да ни е полезна за взаимопомощ.
Приятен ден от мен.

# 137
  • Варна
Инфо от приятелка-6 паралелки и само 2 със занималня.Критерия е и двамата родители да са работещи редовна смяна.Същото е положението със Раковски,там даже паралелките ще бъдат 7.

Хмм, това въобще не е ок. За броя на паралелките го очаквах, понеже погледнах програмата и видях, че сега 6 паралелки завършват 4ти клас. Ама занималня само 2 групи, изобщо не ми е оферта. Съмнявам се, че от 130-140 да речем семейства само 40-44 са с двама работещи... Аз точно в момента съм в търсене на работа и какво нито ми е ок да плащам частна занималня, нито ми е ок детето да е до обяд, понеже като гледам изгледи за работа на непълен работен ден няма, пък да има в 12.10ч ли приключваха най-късно в първи клас?!

# 138
  • Варна
Потвърждавам за Славейков, че само 2 класа са със занималня. Дъщеря ми е първи клас там, общо 5 паралелки са, като 2 от тях са със занималня, нямат база за повече. Тя е на занималня, не мога да кажа тази година по какви критерии ще приемат децата в клас със занималня, но миналата година не беше ясно на какъв принцип са ги разпределили. Аз в момента съм в майчинство, но дъщеря ми е в клас със занималня, така че не са много ясни критериите, май на късмет е работата. Иначе при записването си има да отбележим дали искаме да посещава целодневно обучение или не и при посочен отговор "Да", една госпожа тихичко казва:"Нали знаете, че може и да не стане" Joy, пък току-виж си се отказал.

# 139
  • Варна
Е то това е още по-зле. Да ми приемат детето, пък да се надявам после на неизвестното. Абсурдно е. Аз определено не мога да разчитам на баби-пенсионерки, не знам дали бих могла да си позволя частна занималня(зависи колко платена работа ще започна) и ако и на тях не мога да разчитам какво правим?! Не са ли искали някакви документи? Гледах в друго училище критериите са работещи родители и дори искаха да се представи копие на трудов договор. Освен да им покажа този, по който скоро напуснах.. Те как ще проверят действащ ли е?! Изобщо... всичката им такава..

# 140
  • Варна
Здравейте!
Някой проверявал ли е какви документи се изискват при записването на детето във връзка с уседналостта?
Трябва ли да ходя до общината или до кмеството, за да вземам документи за адреса на детето? В правилата е записано, че трябва да нося документи, удостоверяващи обстоятелствата по чл.10, без да посочват алинея. А там на първо място са групите, според уседналостта.
Публикували са и списък с броя на паралелките по училища. Отново си има предучилищни групи, в някой училища даже и за 5 годишни.
По адрес сме в Цар Симеон. Предполагам че учителите в първи клас ще са :Албена Стойкова, Милена Цонева, Красимира Николова, Галина Лазарова, Нели Иванова. Ще съм много благодарна за всяка информация, която бихте споделили!

# 141
  • Варна
Имам дилема между Антон Страшимиров и Неофит Бозвели . Може ли впечатления?

# 142
  • Varna, München
Имам дилема между Антон Страшимиров и Неофит Бозвели . Може ли впечатления?

По назад в темата писах за Неофит Бозвели

# 143
  • Варна
А занималня ще ползвате ли - защото това може да наклони везните. В Антон-а ще имат само 2 групи занималня. Wink

# 144
  • На брега на морето
Имам един казус на който не мога да намеря отговор.
Мъжът има постоянен адрес. А ам настоящ. като адресите са различни. Дъщеря ми е с постоянният адрес на татко си и моя настоящ. Кой адрес ще се вземе при кандидатстване? Кой е с по-голямата тежест?

# 145
  • Варна
Влез и направи проверка в системата - https://school.is-vn.bg/.Има такава възможност на началната страница.

# 146
  • На брега на морето
Това го направих излизат и двата адреса.  И в общината питах, не знаят. Те ако не знаят, кой да знае се питам аз.

# 147
  • Варна
Това го направих излизат и двата адреса.  И в общината питах, не знаят. Те ако не знаят, кой да знае се питам аз.

Ако кандидатствате с името и данните на бащата ,ще се вземе впредвид неговият адрес! Ние сме с подобен казус и това ни разясниха. Вие си изберете с чий адрес.
На мен друга не ми е ясно, как ги разпределиха тези училища по адреси. Как винаги моят адрес ( улица) винаги е била към едно училище , а от тази година към друго. ?! Че и за да стигне до него трябва да пресича булевард.

# 148
  • На брега на морето
Благодаря ви.

И ние пуснахме документи за предучилищна група в училище, в чиито район попадахме до миналата година, а от тази година не. Жената, която приемаше документите каза, че шансът ни е нулев. Идентична е ситуацията с училището в което би трябвало да сме разпределени. Пресичане на булевард и удължаване на пътя.

# 149
  • Варна
Аз също съм възмутена, че няма никакво инфо и за нашето училище. Имало ЗИП-ове, които трябва да се избират, но ще ни кажат едва, когато запитваме детето. Ужас!!!! За 5 мин. трябва да вземеш решение. Става въпрос за Априлов.
За пръв път влизам в темата. Ако ще ти помогне, предишните паралелки в Априлов са със ЗИП хореография или приложни изкуства. Не знам доколко има шанс да ги сменят с друго. Информационни технологии, БЕЛ и математика факултативи са по-скоро задължителни, избираш само от тези двете.

Общи условия

Активация на акаунт