Първокласници през учебната 2018/ 2019 година в град Варна

• 50 940
  • 250
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, има ли публикувани нови правила за кандидатстване, ако няма може ли линк към последните актуални

# 31
Днес са обявили новите критерии за Варна.

https://petel.bg/Vazhno-za-roditelite-vav-Varna--Vizhte-v-koe-uc … n-spisak-__249826

# 32
  • Варна
AnguishedAnguished

Anguished, в потрес съм! Моят адрес е към най-ужасното училище във Варна Sad.    Има ли вариант таткото да кандидатства по негов адрес, детето дали се води автоматично на адреса на майката Cold Sweat

# 33
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Всичко си е точно при нас.

# 34
И ние сме разпределени към близкото квартално училище, към което обаче като цяло няма голям наплив. Не ми стана ясно какъв ще е максималният брой точки при кандидатстването?

# 35
Тези,които са разпределени предполагам не са им необходими точки?Влизат директно?

# 36
Влизат директно, ако има места за всички, ако няма, тогава се почва с точките за предимства. Хем са 'разпределени' по адрес, в приложението адресите са описани подробно до номера на входа, а накрая може да не стигат местата. Затова, пък, дават право за кандидатсвтане в 10 училища, все някъде ще има място - ето уредени сте.

# 37
Не ми е ясен този списък с улици и училища, какво значи сме разпределени към дадено училище?
Само за това училище ли получаваме точки за адрес ?
Миналата година с нашия адрес получавахме точки и за "Цар Симеон" и за "Славейков" макар и различен брой.
Сега като кандидатствам автоматично първо ме  класират за училището, към което сме разпределени, дори и да съм го писала 10 подред така ли го разбирате?

# 38
Добре де,то точки са посочени само на четвърта точка.При другите няма точки.

# 39
  • Varna, München
Аз ли не прочетох или наистина не пише нищо за месторабота

Ние през последните три години имаме 3 адреса- кой ще се вземе в предвид? Май ще звънна по училищата които съм набелязала.

# 40
Миналата година блокът, в който живеем попадаше в района на Ст.Караджа и Найден Геров. Тази година е само първото. Простихме се с малката надежда/вероятност за "елитното квартално", както го определят някои съседи.

# 41
  • Варна
Ужас, съвсем различно от това, което очаквах - само Дебелянов Rolling Eyes Освен това не ми стана ясно - ако в училището с първо желание съм в 4-та група без допълнителни точки, а на второ в 1-ва, това значи ли, че няма да участваме в класирането на училището от първо желание Rolling Eyes. Ако е така, това на практика значи, че нямаме избор - училището, към което са ни определили и толкова Sad. Това с класирането на "случаен принцип" е малко странно, нещо като градините ли ще да е???

# 42
  • Варна
По-скоро ще участваш в класирането на училището по първо желание, ако децата от 1ва, 2ра, 3та група са по-малко от обявените места. И един вид има места дори за деца 4та група. Ако пък няма места вече действат по второто ти желание... Не знам ..  не ми харесва на мен тази организация..

# 43
  • Varna, München
Нашия адрес спада към ОУ Кирил и Методий, въпреки че съм учила там, не ми се искаше синът ми да го запиша в това училище- ако случайно ни се падне Снежана Петрова не ми се мисли- един от най-слабите учители, който все още благодарение на директорката продължава да се подвизава като възпитател.
Ако някой има инфо за преподавателите, които ще поемат първокласниците нека сподели!

# 44
Както се очакваше, новите критерии са по- малоумни от старите малоумни критерии. Разпределен си в едно и само едно училище, без шанс за друго, но пък не ти се гарантира приема дори в единственото, в което си разпределен. Понеже ние сме разпределени в училище, в което местата няма да стигнат. Аз пък не съм го видяла това случайно разиграване на лотариен принцип - чудесно. Още веднъж да се прецакаме, както стана с градината.

Общи условия

Активация на акаунт