Голямата тема за малките масла - 19

• 97 143
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
Около месец открих суровото кокосово масло като голям благодат Grinning Много ми допада като мирис и много хубаво овлажнява без да стои дълго мазно. Сега чета и за маски за коса, та ще го изпробвам за всичко Blush
Само дето ме притесни нещо, до половината бурканче ми се нанасяше много добре. Сега като го нанасям има ситни топченца, които не се топят изцяло. Да не е развалено? И аз не знам защо така, ще се радвам да се включите Hug

Последна редакция: сб, 24 мар 2018, 22:29 от coconuD

# 616
Здравейте! От известно време използвам масло от гроздови семки за борба със спуканите капиляри. Откакто го ползвам пижамите ми миришат ужасно, дори след накисване с гореща вода и пране на 60гр.
Някой има ли идея как мога да се справя с миризмата или трябва да прежаля пижамите?😔 благодаря предварително !

# 617
Прежали пижамите. Миризмата е от гранясалото масло. Може да пробваш като последен шанс да ги накиснеш в обезмаслител, но е вероятно да ги съсипеш окончателно.

# 618
Прежали пижамите. Миризмата е от гранясалото масло. Може да пробваш като последен шанс да ги накиснеш в обезмаслител, но е вероятно да ги съсипеш окончателно.
Благодаря много за съвета! 😊 Така или иначе не стават за носене, ще опитам последно и с обезмаслител, преди да ги изхвърля.

# 619
  • * Under the stars *
Здравейте , момичета ! Реших да започна да си правя маслено измиване на лицето . Само че не знам на какви масла да се спра . Кожата ми е комбинирана , с черни точки и милиуми , от време на време ми излиза и по някоя пъпка ( къде с връх , къде без ) . Мисля за масленото измиване да смеся рициново масло със зехтин и може би масло от чаено дърво ?  newsm78 Имам и малко петънца от стари пъпчици и четох , че шипковото масло помага , та мисля да нанасям него вечер вместо крем ? Какво мислите , дали съм се насочила в правилната посока ?  Simple Smile
Понеже ще поръчвам по интернет и се колебая от къде . Чудех се между нещата на Зоя.бг и тези на Алтея Органикс . Някой поръчвал ли е от Алтея и доволен ли е ? Благодаря предварително Simple Smile

# 620
Здравейте , момичета ! Реших да започна да си правя маслено измиване на лицето . Само че не знам на какви масла да се спра . Кожата ми е комбинирана , с черни точки и милиуми , от време на време ми излиза и по някоя пъпка ( къде с връх , къде без ) . Мисля за масленото измиване да смеся рициново масло със зехтин и може би масло от чаено дърво ?  newsm78 Имам и малко петънца от стари пъпчици и четох , че шипковото масло помага , та мисля да нанасям него вечер вместо крем ? Какво мислите , дали съм се насочила в правилната посока ?  Simple Smile
Понеже ще поръчвам по интернет и се колебая от къде . Чудех се между нещата на Зоя.бг и тези на Алтея Органикс . Някой поръчвал ли е от Алтея и доволен ли е ? Благодаря предварително Simple Smile

Слънчице, според мен зехтина може да ти дойде малко тежък за комбинирана кожа.Аз бих ти препоръчала масло от кайсиеви ядки или оризови трици. Тук може да намериш още информация за масления метод и маслата.
За белезите от пъпчици добре си се насочила към шипковото. Друго подходящо масло е таману.

И от Алтея и от Зоя съм поръчвала масла и съм доволна от качеството им. Аз лично предпочитам да поръчвам от наливните на Зоя, тъй като купувам в по-големи количества, но маслата на Алтея не отстъпват по качество, така че си прецени сама.

# 621
Ако това са алтернативите, определено бих препоръчала на Алтеа, най-малкото, защото не са наливни. Не съм убедена, че качеството на наливните масла може да се гарантира по същия начин,  няма как да се знае от колко време е отворен съдът, от който се налива, гаранция са само думите на продавача:)

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 13:34 от nellira

# 622
Няма гаранция и от кога са в шишето. Етикетът може да бъде сменен по всяко време. Отново трябва да се доверим на продавача.
Според тест дали маслото е старо е миризмата му. Ако има промяна или скоро след отваряне се появи такава, маслото е старо.

# 623
Аз съм си направила смес за маслено измиване с рициново масло, конопено масло и масло от таману. 50% конопено, 40 % рициново, 10% таману. Кожата ми е мазна, с белези от акне, пори и всякакви други хубости. Много съм доволна от ефекта, който забелязвам сега. Намислила съм сега да си направя втора смес с арганово, масло от лешник и шипково.

# 624
  • София
И според мен зехтинът е тежък за такава кожа, макар че не остава по нея, а се отмива. На мен ми харесва комбинацията арганово и черно рициново масло - кожата в момента обаче ми е по-скоро суха.
За маслено измиване слагате ли етерични масла?!? Аз минавам и очите с маслото, затова не бих. Но дори и в случай, че не се минават очите, търкането с кърпата не е ли достатъчно агресивно, за да се избягва допълнителното натоварване на кожата с етерично масло?

# 625
 Не мисля, че добавянето на етерични натоварва кожата, напротив даже смятам, че носи ползи. Физическото търкане с кърпата няма нищо общо с ефекта, който носят етеричните масла.
Разбира се, не бива да се прекалява с концентрацията. Аз лично влагам 0.25% или максимум 0.50% според етеричното масло. Освен действието върху кожата, етеричните масла ми носят и удоволствието от аромата, което не винаги го има при базовите Wink

# 626
Няма гаранция и от кога са в шишето. Етикетът може да бъде сменен по всяко време. Отново трябва да се доверим на продавача.
Според тест дали маслото е старо е миризмата му. Ако има промяна или скоро след отваряне се появи такава, маслото е старо.

Винаги съм смятала, че гаранцията е инфото, което задължително стои на етикета за срока на годност, както и за съдържанието на продукта. Досега не съм имала неприятни изненади. Разбира се, ако говорим за гаражна козметика, вероятно има лепене на всякакви етикети. Тук,надявам се, не коментираме такава. Не си позволявам да купувам козметика без предварително  проучване и в никакъв случай не разчитам само на обонянието си:) Няма кой да ме убеди, че  честото отваряне на съда за отсипване на масло се отразява добре на качеството и трайността му.

# 627
Не говоря за "гаражна" козметика. Казвам, че етикетът, който е залепен от производителя, може лесно да бъде сменен.
Свидетели сме на какви ли не машинации от търговците, като визирам не само тези за козметика, а и в хранителната индустрия.
Аз лично доверние нямам на никого.

# 628
Не говоря за "гаражна" козметика. Казвам, че етикетът, който е залепен от производителя, може лесно да бъде сменен.
Свидетели сме на какви ли не машинации от търговците, като визирам не само тези за козметика, а и в хранителната индустрия.
Аз лично доверние нямам на никого.
Така е. Имала съм проблеми с храни, които са в срока си на годност по етикет. От занимаващи се с бутилиране на минерална вода съм чувала, че могат да си лепят каквито си искат етикети и т.н. А имаше и скандал преди време с преетикетиране на лекарства, което си е брутално. Така че етикетът със сигурност го гледам внимателно, но гледам и самият продукт и ако ми се отразява добре, значи става.

# 629
Аз правя маслено измиване с кокосово масло- имам само това за сега, докато пристигнат другите,които поръчах. Добавям винаги етерични масла- лимон,лавандула, чаено дърво.
След раждането започнаха да ми излизат ужасни пъпки по лицето като акне и така вече трети месец. Всеки ден по 1-2 нови пъпки и се възпаляваха ужасно. В пубертета съм нямала акне, а сега какво е това не знам. Само тази процедура с маслата ми успокои кожата и пъпките спряха да излизат , сега лекувам последиците от тях.

Общи условия

Активация на акаунт