Голямата тема за малките масла - 19

• 97 127
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • * Under the stars *
Момичета , благодаря за препоръките . Бях се насочила към зехтин и рициново масло понеже четох , че това е оригиналната смес за масленото измиване . Но ще ви се доверя на вас  Simple Smile Ще поръчам рициново масло , конопено , шипка и може би масло от оризови трици . Видях , че в Зоя.бг предлагат неща на Алтея , та сигурно от там ще поръчам , че искам да взема и някакви други неща , които ги няма в Алтея .
Дано ми се отрази добре това маслено измиване  Simple Smile
Аз от доста време използвам кокосово масло за косата и съм мнооого доволна . Имах проблеми със скалпа , белеше ми се и започнах да си правя маска с кокосово масло и няколко капки масло от чаено дърво . Наклепвам цялата коса , включително и корените , слагам найлонова торбичка , затоплям леко със сешоара , увивам с кърпа и стоя поне 2 часа ( понякога и приспивам така ) Резултата е суупер . Скалпа не се бели , не ме сърби , а косата ми е бляскава и мека  Simple Smile Понеже ми свърши маслото от чаено дърво сега смесвам кокосово със зехтин и ефектът отново е чудесен .
Лятото използвах или чисто какаово масло или смесено с кокосово за тен и бях като циганче  Mr. Green
Като цяло до момента лош ефект от мазането с масла не съм видяла , пу-пу . Дано и занапред да е така  Simple Smile

# 631
Помагайте моля Simple Smile
Можете ли да ми препоръчате по-леко маслко за дневна грижа .
Кожата на лицето ми е смесена и по-мазна мазна в Т-зоната. Като вечерна грижа използвам масло от карите (ший), но не знам дали няма да дойде по-тежко и за през деня. Освен това приложението му е малко времеемко, защото първо трябва да се разтопи.
Чудя се много на маслото от шипка. На пръв поглед ми изглежда подходящо, но ме притеснява орабджевия оттенък, който се очаква да оставя.
Ще се радвам ако имате съвети и мнения по въпроса Simple Smile Flowers Hibiscus

# 632
Не трябва да оставя оранжев отенък шипковото масло, но се препоръчва да се ползва вечер така или иначе.
Иначе може да пробваш сквалан (sqalane). Леко е и обикновено попива бързо.

# 633
Като си направя маслено измиване с етерично масло и след това ползвам друг измиващ продукт, не измивам ли и ефекта от ЕМ?

# 634
Мерси Миоки Simple Smile
Права си за шипковото масло.
Сега ще потърся информация за маслото от сквалан, както и за това от камелия.
Просто искам някой продукт, който да замести дневния ми, купешки и пълен с химия крем. Simple Smile

# 635
Мерси Миоки Simple Smile
Права си за шипковото масло.
Сега ще потърся информация за маслото от сквалан, както и за това от камелия.
Просто искам някой продукт, който да замести дневния ми, купешки и пълен с химия крем. Simple Smile
Само да кажа, че маслата не заменят хидратиращия/дневния крем, освен ако не ползваш хидратиращ слънцезащитен.
Маслата сами по себе си са омекотяващи, но не и хидратиращи, така че не бих се отказала от крема, просто ако не ти харесва, смени го.  Peace

soul81, не, защото в случая маслото го ползваш да разтвори грима и замърсяванията. Ако искаш, после може да се намажеш с масло.

# 636
Rocket - конопено масло, камелия, арган, масло от кайсиеви ядки, гроздови семки, оризови трици, вечерна иглика, шафранково масло - всичките са бързо попиващи и не оставят мазни следи. Шафранковото, конопеното и камелията са с най-нисък комедогенен индекс, така че вероятно ще са подходящи за по-мазната Т-зона.
Аз съм с нормална към комбинирана кожа и за лятото съм избрала един лосион с шафранково и кайсиеви ядки.

soul8, a защо изобщо ще използваш друг измиващ продукт след масленото почистване? Идеята на масленото почистване е да се изключи почистването със сапуни и подобни. Според мен няма смисъл да почистваш кожата с масла, ако след това отново ще почистиш със сапун.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 21:42 от Nellie B

# 637
Като си направя маслено измиване с етерично масло и след това ползвам друг измиващ продукт, не измивам ли и ефекта от ЕМ?

маслено измиване се прави с базово, не с етирично масло
и целта е 'измиване', т. е. разтваряне и премахване на боклук от кожата
ако искаш да остане масло върху кожата, нанеси го след окончателното почистване отново и след 10 минути обери излишното с тампон с флорална вода например

# 638
Ох, така калпаво зададох въпроса, че създадох голяма суматоха. Flushed Имах предвид маслено измиване с базово масло И капка етерично, не би ми хрумнало да се измивам с етерично само. Laughing
Nellie B, никакъв шанс за моята кожа да не я почистя след маслото с някакъв продукт, т.е. двойно измиване, но не и със сапун, сапуни за лице не ползвам от много много години. А гледам, че и други момичета са доволни от такова двойно измиване, така че явно не е само моята кожа.
...
ако искаш да остане масло върху кожата, нанеси го след окончателното почистване отново и след 10 минути обери излишното с тампон с флорална вода например
Супер, да, точно това мисля да правя понякога.

# 639
Здравейте! Заинтересувахте ме и мен с масленото измиване. Освен за черни точки за какво друго помага? И какви масла бихте ми препоръчали за суха и чувствителна кожа?

# 640
И аз отдавна го мисля това маслено почистване, но още не съм го пробвала.
Анелия, чела съм, че много момичета използват масло от гроздови семки. Леко е и е подходящо за всеки тип кожа. Освен това е широко разпространено в магазинската мрежа. Моят съвет е, каквото и масло да избереш, да избягваш Икаров като марка.
Преди години често използвах техни продукти, основно защото бяха по-евтини. Сега си купувам същите масла от подбрани сайтове в интернет и определено виждам разликата.

# 641
Това му е основната функция - да почисти добре лицето без прексалено търкане или агресивни премиващи вещества, без които съвременната козметика се сваля трудно напълно.

Много хубава статия за базовите масла (на английски)
https://www.skincareox.com/top-20-organic-skin-care-oils/

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 11:55 от Миоки

# 642
А за моята кожа какви масла бихте ми препоръчали. Аз по принцип от седмица две нанасям шипково масло всяка вечер на кожата ми. Имам доста несъвършенства по кожата като лунички, тъмни кръгове, белези и разширени пори.  Поне от черните точки да се отърва.

# 643
  • София
Ех, аз луничките си ги броя за преимущество. Много си ги харесвам от дете, а вече не личат толкова Simple Smile

Черните точки с маслено измиване не се ли повлияват? Почистват се добре поне при мен.

# 644
А за моята кожа какви масла бихте ми препоръчали. Аз по принцип от седмица две нанасям шипково масло всяка вечер на кожата ми. Имам доста несъвършенства по кожата като лунички, тъмни кръгове, белези и разширени пори.  Поне от черните точки да се отърва.
Какъв тип кожа е - млада, зряла кожа, нормална, суха, комбинирана, мазна?

Общи условия

Активация на акаунт