Колко такса вход плащате?

• 14 388
  • 101
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Наематели сме в кооперация без асансьор.
Домоуправителя е от собдтвениците /всъщност притежава почти цял етаж/, а другия етаж е на балдъзата му. Той не взема възнаграждение.
Чисти външна фирма.
Събират по 5 лв. от апартамент /има 16 апартамента в кооперацията/ за месец, независимо от броя на живеещите. Тези пари стигат и за почистването и за тока. Не са ни правили проблем да плащаме повече, защото живеем на последен етаж /ползваме по-голяма част от стълбището/, двама човека с 1 малко дете сме и имаме и куче, което пуска косми по стълбите, като минава /даже от 2 месеца при нас е и майка ми с нейното куче/. Домоуправителя от своя страна също има куче и никога не се е заяждал за това.
Не бих плащала по над 5 лв. на човек.

# 16
4,50лв. за двама. На първи етаж сме. Входът е боядисан миналата година с общи пари. Всяка седмица идва жена, която чисти. Веднъж дарихме от общата сума на блока за операция на детенце.
Не знам как става тоя номер с по 2лв. на месец на човек парите да стигат за всичко, но явно домоуправителят е факир.
Вчера като се прибрахме видяхме, че някоя добра душа е украсила за Коледа.
През почивните дни и ние ще се включим с украса.
Специално за такива работи пари не събираме, а всеки се включва, както намери за добре.

# 17
  • Русе
Аууу, Алиска добре че напомни. И аз не съм украсявала още  ooooh! Ще взема да се хвана тази вечер.

# 18
  • София
По 5 лв на човек, децата се броят за хора от тригодишни  Simple Smile През повечето време няма чистачка, така че сумата се харчи за ток и асансьор. Почти половината апартаменти във входа са празни, предполагам затова е нужна по-висока сума.

# 19
  • София
При нас за децата се плаща след като навършат 7г.

# 20
  • София
Да,наистина ние сме си виновни,че досега не сме се интересували,но ще променя нещата.
На таблото закача таблици с това кой за кой месец не е платил таксата за входа,но отчет как се харчат парите не е закачал досега.
Ще му кажа,че плащаме една от най-високите такси вход и че отсега нататък искаме прозрачност,и други съседи са мърморели,но само мърморели,време е да се действа.

# 21
Събираме по 4 лв на живущ на месец, общо 44 апартамента сме. Фонд ремонт плащаме отделно веднъж годишно и се формира на база квадратурата на жилището (около 50 ст. на кв.м). Чистачка минава веднъж седмично. За съжаление събираемостта е слаба, повечето се правят на ударени. Аз лично предплащам за няколко месеца напред, май има и други като мен, та крепим положението като цяло.

# 22
  • София
По 5 лева на човек, по толкова и за кучетата.
Нямаме асансьор, а токът за осветлението на стълбището се плаща отделно от тези 5 лева.
Входът се чисти веднъж седмично за 20 лева на идване.

# 23
Вход с 8 етажа, по 3 апартамента на етаж, с асансьор, чистачка и домоуправител от собствениците на ротационен принцип (не му се плаща демек) - по 4 лв. на човек. За децата таксата е след навършени 7 год.
Фонд за ремонти не плащаме, защото входа има дадени три помещения под наем и парите от наема отиват в този фонд.
Чистачката мете два пъти седмично и мие веднъж (не работи особено качествено, но това е друг въпрос). Имаме градинка пред входа, която доброволно се поддържа от едно семейство. На отчетните събрания в края на всяка година им гласуваме награда от 20 лв и това е.

# 24
16 лв. за трима, плюс куче. Кучето се таксува като човек.
С професионален домоуправител сме.
За големи ремонти се събират допълнително пари, спрямо нуждата.

# 25
5 лв. за живущ, децата от 1 кл. нагоре плащат, 2.50 лв за куче.
18 ет. блок, около 110 апарт., 2 асансьора.
От таксата се плаща на портиер - 180 лв, чистачка - 150 лв, 2 касиерки х 30 лв, парнаджия - 40 лв целогодишно.
Абонаментната такса за асансьорите влиза в събираното. Отделно се събира 60 лв такса от кабелен оператор и 150 лв. наем на малко помещение.
Ако се наложи ремонт - събираме пари допълнително.
Който забави плащане с 2 месеца, а живее в блока - спира му се достъпа до асансьорите.

# 26
  • София
Ние плащаме по 5 лв на живущ + 2 лв на апартамент за по-големите и по 1 лв за по-малките жилища. Децата се таксуват след 7-годишна възраст.

# 27
При нас таксата е 3 лв. на човек/куче, плюс 4 лв. на апартамент за домоуправителя,
60 апартамента сме, с 2 асансьора. Peace

# 28
  • София
На нашите събрания никога не се е споменавала таксата за кучетата, а не е като да няма във входа и то големи. Ще попитам другата седмица.

# 29
  • Sofia
Към 13 лв. за двама възрастни и две деца, като едното е под 7 г. и май за него не плащаме. Входът е чудесен, наскоро го боядисахме , със сменена дограма е. Имаме и коледна украса вече. Често казано няма да се оплаквам и да увеличат таксата. Ако живеехте в къща, да не мислите, че разходите щяха да са по-малко newsm78
На последното събрание домоуправителката си е вдигнала "заплатата". Казала е, че за по-малко няма повече да се занимава. Никой не е възразил. Според мен, ако някой има претенции за нещо, трябва да започне той да се занимава и като може да намали таксите.

Общи условия

Активация на акаунт