Колко такса вход плащате?

• 14 401
  • 101
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Е кака няма да те изумяват цените, като има такива, които плащат по 180лв. /май беше/ на месец заплата на домоуправител?!  Сега сметни само за заплатата му колко отиват, а има да се плаща за почистване, асансьор, ток и т.н.

# 46
Явно и ние сме от "тънките" засега. 13 лв. за 2 възрастни+2 деца+1 куче(без асанс.).
Но в новото жилище, пак без асанс., ще искат около 20 лв. Но поне засега добре се управлява - частния домупр.беше усложлив за един казус по тел, има автоматични лампи и пред и зад входа също със сензор.

# 47
При нас всички плащаха за телефона в асансьора. Включително и първите два етажа. Църкаха, мъркаха, но платиха. Защото той е обща собственост и се плаща от всички. Точно както всички плащат за ремонт на покрива, а не само тия от последния етаж.

И аз така мисля.
На 1ви етаж сме, но ще плащаме за асанс.телефон(май беше 250 лв.от фонда) и ако се наложи за всичко останало. Много мразя някой да ми каже: Не ползваме покрива, защо ще плащаме за ремонт? Идиоти.
Само че има нещо друго - при нас явно няма фактор дали ползваш или не асансьор, пак се плаща едно и също като месечна такса. Това не ми се вижда редно, но все пак разликата би била няколко лв.месец.

# 48
  • София
Е кака няма да те изумяват цените, като има такива, които плащат по 180лв. /май беше/ на месец заплата на домоуправител?!  Сега сметни само за заплатата му колко отиват, а има да се плаща за почистване, асансьор, ток и т.н.

Жената на нашия председател на ЕС искаше да му гласуваме не по-малко от 200 лева месечно, както и 100 лева за касиера.
Като се има предвид, че половината кооперация не е населена, свят щеше да ми се вие, ако беше минало предложението.

# 49
Я кажете защо кучетата се броят да плащат, та даже на някои места повече хахах Ама че смях. Аз ако плащам повече за кучето ми, ще го карам да ака във входа, белким има за какво. Никаква логика не виждам. При все че кучетата масово са по-чисти от много хора.

# 50
  • София
Я кажете защо кучетата се броят да плащат, та даже на някои места повече хахах Ама че смях. Аз ако плащам повече за кучето ми, ще го карам да ака във входа, белким има за какво. Никаква логика не виждам. При все че кучетата масово са по-чисти от много хора.
В Закона за управление на етажната собственост пише:
Собственици, ползватели и обитатели, които отглеждат в етажната собственост животни, подлежащи на извеждане, заплащат разходи за електрическа енергия, вода, отопление, почистване на общите части и абонаментно обслужване на асансьора за всяко животно в размер като за един обитател.

# 51
В нашият вход има 2-3 кучета,но не плащат за тях.
Не бих го направила на въпрос като цяло.

# 52
  • София

Жената на нашия председател на ЕС искаше да му гласуваме не по-малко от 200 лева месечно, както и 100 лева за касиера.
Като се има предвид, че половината кооперация не е населена, свят щеше да ми се вие, ако беше минало предложението.

За мен лично такива суми, за такава и толкова "работа" са абсурди. Има хора на нормална работа /във фирми имам предвид/ със заетост 8 часов работен ден, които взимат по 460лв. на месец и с това си изкарват прехраната, а други за домоуправител искат 200лв. #Crazy, айде нЕма нужда Stop.

# 53
  • Пловдив
Не плащаме за кучето, както писах, но при нас по-принцип плащането не е преизчислено по ползватели, а е на апартамент мисля.
Логично е обаче да се плаща за кучетата, защото специално а нашето пуска наистина много косми, въпреки че имаме съседи, които пък пускат фасове по стълбището.

# 54
  • София
А хората като плащат за себе си сигурно и те акат във входа. Все пак да има за какво плащат?! То иначе струва ли си за едното минаване из входа и возене има няма 2-3 пъти днемно на асансьора да плащаш такса за вход.

# 55
То много неща не са реципрочни. Както таксите смет по площ на жилище. Нямам против да си плащам за кучето, но не виждам с какво затруднява някого съществуването му и съответно "такса".

# 56
С това, че внася кал колкото и човек, плюс количеството косми.

# 57
То много неща не са реципрочни. Както таксите смет по площ на жилище. Нямам против да си плащам за кучето, но не виждам с какво затруднява някого съществуването му и съответно "такса".
Ако ползвате асансьора, за да извеждате кучето, се увеличава разхода на ток. А тока за асансьора си е доста. И стълбищно осветление също изразходвате.

# 58
Ако ползвате асансьора, за да извеждате кучето, се увеличава разхода на ток. А тока за асансьора си е доста. И стълбищно осветление също изразходвате.

Именно.
Имам куче и съм "за" таксата.

# 59
По 5 лв. на човек, също и за деца над 7-годишна възраст.
Чистачката никак не чисти качествено.

Общи условия

Активация на акаунт