Магията на изтока - тема 52

• 65 019
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
VeryZen,привет Smiley
Честито запознаване с корейското кино.Те обичат (като цяло азиатците) да ти покажат красотата и да ти стискат гърлото.Царе са на драмата,ако искаш да си поплачеш,както и на романтиката.Много прилични комедии и кримки.Имат от всички жанрове,въпреки спецификите си.Ако си фен на хоръри също ще останиш доволнаМалко като реклама Blush
Бих ти препоръчала 3 - Iron на Ким Дук.
A Werewolf Boy, Masquerade, Obsessed
Ще си позволя да ти предложа и други филми от Азия (ще се старая хем нежни,хем брутални).Пък и съм сигурна,че ще се включат момичетата и с други предложения.
Японски - Departures, Shinobi, OshinSnow Prince
Китай и сие - House of Flying Daggers, The Road Home (повечето филми на  Yimou Zhang са подходящо нежни и безмилостни),  The Painted VeilLust caution, The Drummer

L'Amant (Виетнам), Merantau (Индонезия), Dance of the Dragon(Сингапур)
И последно една трилогия на канадска режисьорка от индийски произход -Fire, Earth, Water,Вода е най-добрия.

# 421
Мога само за японски продукции да говоря, за това препоръчвам Love Exposure. За мен шедьовър - и красив, но и брутален.
Тези четири японски филма, които Tuon е препоръчала, също са много добри.
Японците имат страшно много нежни, красиви и смислени филми. Някой ден може да погледнеш и тях. Там бих препоръчала много заглавия.
Като цяло самураите правят много разнообразно кино - има за всеки вкус.

# 422
Много благодаря за предложенията, изгледах трейлърите и са супер. Вече си свалих няколко и ще гледам наред. Не знам защо толкова време съм ги игнорирала тези филми. След толкова изгледани американски бози, определено са нещо по-различно и много въздействащо.

# 423
 Ю туб от няколко дни ми изкарва най-отгоре в препоръчани видеа този клип - чак днес го изгледах и ми е много смешен Joy Stuck Out Tongue Winking Eye Joy

# 424
  • София
"A Frozen Flower" писа ли го някой?

# 425
  • DE
Тайна, ти пък я хвърляш направо в дълбокото  Laughing
От години не понасям американското кино. Но установих, че някой стари филми са актуални и днес. Наскоро гледах "Мръсни танци" даваха го по някаква телевизия, много приятно ми стана  Heart Eyes

# 426
  • София
Тайна, ти пък я хвърляш направо в дълбокото  Laughing
От години не понасям американското кино. Но установих, че някой стари филми са актуални и днес. Наскоро гледах "Мръсни танци" даваха го по някаква телевизия, много приятно ми стана  Heart Eyes

И Bangkok Love Story (2007)!

https://youtu.be/4Iz7g6na6Ag

# 427
Оооо,Тайне,все хубави филми,но скоро и до  A Millionaires first love ще стигнеш. Hug
Да не отчайваме от начало.
Пък и незнаем,дали иска да гледа точно на тази тематика.
На  Bangkok Love Story си изплаквам очите всеки път щом го гледам.

Колко им е хубаво на начинаещите в азиатските филми.Откриват цял един нов филмов свят.
Благородно завиждам. Blush
Дали ще си намеря филм на суахили?

Така,вероятно тъп въпрос,но принципно съм с две леви ръце и си спазвам рецептите точно и се чудя на тези продукти:
Скрит текст:
100 гр. овесени трици
3-4 с.л. ленено брашно
1 банан
1 яйце
300 мл. мляко по избор (прясно, соево(това ще ползвам), кокосово, ядково)
1-2 с.л. мед или друг подсладител (нектар от агаве, оризов сироп, кленов сироп)
шепа годжи бери
3-4 с.л. кокосови стърготини
Ще е подходящо ли да сложа канела и колко?Дребното яде подобни само с канела,а аз само в кафето я понасям.Blush

# 428
  • София
Споко Tuon  Joy , A Millionaires first love не съм го гледала още, два пъти опитах, но не успях.

# 429
Много харесвам нестандартни и драматични любовни истории. Май доста рев ме чака с тези филми. Laughing

# 430
  • BG
Привет и от мен, да се похваля- много съм нетърпелива  за една кор драма Great Seducer, но ще трябва да почакам месец, че да почне. Този Woo Do-Hwan много хубав, искаше ми се да го гледам в нещо друго, докато почне новия сериал, обаче както казва шоши"напъхал се е в не гледам" Laughing
да видим корейците какви ще ги сътворят от този сюжет, ще е невероятна история Mr. Green

# 431
  • MJF
VeryZen, привет. Щом харесваш такива неща в правилната посока си се насочила. Дано нацелиш  от раз и второ и трето заглавие което да се окаже баш като за тебе. Смело пробвай.

Tuon, сипи му на рибаря канелка пък после ще те мислим теб, дето не щеш. Човека е с предимство  Naughty.  Wink Hug

Оххх нали ви занимавах скоро с моите дертове на пресконф. с японци. Чета сега това и се   Laughing, жалко че няма картина за сега http://web.icenetwork.com/news/2018/02/13/266357338    
"The press conference lasted 23 minutes, with nearly half that time taken for translating questions and answers from Japanese to English. " ......

нощен гост, съчувствам. Абе като се напъхат в не гледам и ...... Close. Подсети ме ти сега за корейците та да кажа че ми харесват шапките на церемониантите, ако има такава дума  newsm78,  на олимпиадата- особено на награждаванията с медали  Laughing. Дамите там ми приличат досущ на коледовци ноооооо на шапките завиждам . И аз искам такава  Crossing Arms

# 432
Споко Tuon  Joy , A Millionaires first love не съм го гледала още, два пъти опитах, но не успях.
Щастливка. Smiley Аз още в началото на зарибяването си го гледах и незнаех какво ме очаква.

VeryZen,а май само за послено споменатите те чакат сълзи.Всъщност незнам:blush: Хора сме и можем да се разплачем на неочаквани моменти.
Иначе и двата споменати филми от Тайна са с нестандартни истории и са свързани с еднополовата любов.Ако не ти пречи виж и The King and the Clown

Гост,този ли Woo Do-Hwan?
Скрит текст:
Верно е сладур.Бърза справка каза,че съм го гледала в Master,но какво е играл и как????

Е, Шош ,питам,защото е спицифичен аромат и незнам до колко си ходи с тези продукти.

# 433
  • MJF
Аз съм кулинарна "консерва" и не мога да дам съвет, еле пък от опит, с тези продукти. Но канелата да се помни че смъква кръвното, така че едно на ум с нея.  Peace. Лично изпитано е това поне  Blush.

# 434
  • BG
Гост,този ли Woo Do-Hwan?
Скрит текст:
Верно е сладур.Бърза справка каза,че съм го гледала в Master,но какво е играл и как????
Toй е, да, като го видях в началния пост на темата в спирита, докато търсех какво ново се случва из кор фронт и първата ми мисъл беше "гледай го" ( сериала де) hahaha Така само с Чани съм се впечатлявала  досега, но него поне  постепенно го открих измежду другите пиемки, пък на този някак си първосигнално реагирах Sunglasses
Ти какво ще правиш, сладки ли? Шоши е права, малкия е с предимство в предпочитанията Hug

Общи условия

Активация на акаунт