Магията на изтока - тема 52

• 64 845
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Да обърнем по един бърбън с него.

Kangoku no Ohimesama - изгледан.

Скрит текст:
Много добър японски сериал. Доволна.

Историята: Героят на Юске Исея е заловен от четири бивши затворнички + жена, бивш охранител в затвор (това е героинята на Хикари Мацушима). Целта им - да го накарат да признае за убийство, което е извършил и по този начин е натопил невинна жена (тяхна приятелка), която излежава присъда от 12 години.
Самото развитие на действието грабва веднага, защото събитията се развиват много бързо, като съответно се прави и паралел шест години назад, когато е извършено престъплението. И всичко това се развива в продължение на само няколко часа - на Бъдни вечер 2017 г. Паралелът със събитията, които предхождат тази вечер и отвличането са възлови, защото така епизод по епизод достигнахме до цялата истина.
Този сериал е черна криминална комедия, но с всички типични белези на една японска продукция в жанр човешка драма, защото представя съдбите на тези шест жени и какво е довело до това те да се озоват в затвора. Има и много забавни ситуации, на които съм се смяла с глас, особено, когато заловиха Юске Исея, завързаха го и се опитваха да го накарат да признае всичко. Той обаче голям хитрец. Много интересен образ направи Юске Исея.

Впечатлена съм от условията в японския женски затвор. Това не беше затвор, а добре поддържан, чист, обзаведен и подреден пионерски лагер с всички добри/ прилични условия за живот.

# 661
  • DE
Много рядко гледам БТВ, но сутринта случайно попаднах на итервю на кпоп група с концерт в България  Shocked
https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/kejpop-senzacij … go-ni-haresa.html
Стана ми смешно, че ги промотираха с японска песен  Grinning Няма идея кои са тези момчета, но могат да са всяка една от 123456789 подобни групи  Crazy

# 662
Kangoku no Ohimesama - изгледан.

Скрит текст:
Много добър японски сериал. Доволна.

Историята: Героят на Юске Исея е заловен от четири бивши затворнички + жена, бивш охранител в затвор (това е героинята на Хикари Мацушима). Целта им - да го накарат да признае за убийство, което е извършил и по този начин е натопил невинна жена (тяхна приятелка), която излежава присъда от 12 години.
Самото развитие на действието грабва веднага, защото събитията се развиват много бързо, като съответно се прави и паралел шест години назад, когато е извършено престъплението. И всичко това се развива в продължение на само няколко часа - на Бъдни вечер 2017 г. Паралелът със събитията, които предхождат тази вечер и отвличането са възлови, защото така епизод по епизод достигнахме до цялата истина.
Този сериал е черна криминална комедия, но с всички типични белези на една японска продукция в жанр човешка драма, защото представя съдбите на тези шест жени и какво е довело до това те да се озоват в затвора. Има и много забавни ситуации, на които съм се смяла с глас, особено, когато заловиха Юске Исея, завързаха го и се опитваха да го накарат да признае всичко. Той обаче голям хитрец. Много интересен образ направи Юске Исея.

Впечатлена съм от условията в японския женски затвор. Това не беше затвор, а добре поддържан, чист, обзаведен и подреден пионерски лагер с всички добри/ прилични условия за живот.
Добре звучи, май и него ще гледам. Бяха ми останали 2 епизода до края на Samurai Gourmet, снощи ги изгледах. Приятен и разтоварващ сериал.

# 663
Добро решение.
Днес видях, че са качили из онлайн-сайтовете всички 10 епизода от сериала, с превода на английски. Бързо се гледа. Японските сериали са кратки, до 10 епизода най-много, с 40 минути времетраене.
Ето линкове - Линк 1 и Линк 2. Хубавото е, че можеш да свалиш епизодите с високо качество, излизат и директно с вградени субтитри. Можеш да ползваш от Add-ons - Download helper. На мен тя ми върши отлична работа, но и други add-ons, които са за сваляне на видео, също помагат.
Предупредих за субтитрите - зле са (малки букви в началото на изреченията, никакви препинателни знаци, на някои места объркани изречения), но след 6-ти явно са сменили преводачката и имаше огромна промяна. Понякога в онлайн-сайтовете ги редактират, така че може да имаш късмет.

Заслужаваш подарък.
Английският му, катo за японец, наистина е за завиждане.
Много хубав мъж е, има страшен сексапил, на това се наблегна и в Kangoku no Ohimesama, героините до една бяха запленени от него и чара му.

# 664
  • София
HАLO, довечера им е концерта,в Зала Универсиада, ама не знам колко души ще отидат.

# 665

Заслужаваш подарък.

Английският му, катo за японец, наистина е за завиждане.
Много хубав мъж е, има страшен сексапил, на това се наблегна и в Kangoku no Ohimesama, героините до една бяха запленени от него и чара му.

Благодаря, много добре ми дойде! Наистина чаровен мъж, изглежда лъчезарен, създава някакво позитивно усещане и те кара да се усмихнеш като го гледаш.

# 666
Изгледах един кратък корейски сериал - Short. Само 4 епизода за приятелството, спорта, любовта, съперничеството, амбициите и решенията, които се налага да вземаме в първите ни стъпки като възрастни. Симпатично и ненатоварващо.

# 667
Представям ви епизоди от корейският сериал Fighting in Seoul.

Скрит текст:

# 668
Днес видях, че са качили из онлайн-сайтовете всички 10 епизода от сериала, с превода на английски.

Намерих го в един такъв сайт и смятам да го гледам там. Сега нямам време, но погледах малко, за да проверя субтитрите. Не са перфектни, но и на по-лоши съм попадала. Като цяло се разбира за какво става дума.

# 669
  • MJF
 bowuu
Anone
В крак съм с преведените 8 епизода. В последния голям тласък почти по всички сюжетни подлинии. Настава повече екшън. Въобще с наслада гледам туй заглавие. Кино-магията му продължава и аз се радвам че се превежда именно такова заглавие и то като японо-английски превод - добър. За разлика да речем от този на Final Cut. Там където гледам нещо превода или качването му запецна  Thinking май.  Crossing Arms
В Anone ме дразни един герой.
Скрит текст:
Дъщерата на Аноне-сан. И това го има по света като нея но ..... Ей един шамар още ме афектира  Close. И съвсем сериозно не ги разбирам хора като нея  Rolling Eyes. Сцената която направи в епизод 8 бе като 13- годишен тийн. За мен тя не е и помръднала емоционално от тази възраст някъде. Нищо че самата тя има дете дето върви към тези години.

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 18:55 от Шошулчо

# 670
Final Cut има два превода на английски.

Превежда се от двама души. Ти, като онлайн-зрител, гледаш с некадърния превод, но той, за огромно съжаление, излиза първи, а онлайн-сайтовете го гълтат веднага. Тях качеството не ги вълнува, важното е да има оборот.
Другият превод е малко по-бавен, но добър. Там стигнаха до 6-ти епизод.
И, да 7-8-ми епизод са преведени (с некадърния превод) и качени от дни в онлайн-сайтовете. Огледай по-добре. Има ги навсякъде.
А ако искаш качествен превод - почакай, но пък тя тази преводачка е... Голяма мъка.

Anone е с отличен превод, защото се превежда от японец, който живее и работи в Германия.

Иначе Final Cut официално приключи вчера в Япония.
Доволна. Завърши много добре за мен, както и очаквах. Логично на всичко, което ни показаха. Всеки си получи заслуженото.
И от финала на Todome no Kiss съм доволна, но изчаках да качах и spin-off-а на последния епизод, който е само за Hulu, за да разбера как точно завършва. Малко объркано се получи с този сериал, защото го излъчваха и за американците и освен японските епизоди, добавяха и по 15 минути към всеки епизод, но отделно и само по Hulu.
Така стана и с финала - като гледаш само японската версия, оставаш с впечатление, че сериала завършва с кофти финал (много нетипично за японците), но всичко се изясни с последните/ допълнителни 15 минути, които са излъчили само по Hulu.

Свалих си тв филм с Рюхей Мацуда, който са излъчили през септември 2017 г., т.е последната му изява на малък екран. Днес ще го довърша, защото снощи заспах, но не защото не ми харесваше (напротив Рюхей е прекрасен), а защото не ми издържаха очите. Умирах за сън.
На интересна тема е - представя живота на дъщерята на известния японски укийо-е-художник Кацушика Хокусай.

И трейлър на японската версия на американския 50 First Dates, който излиза на 1 юни, а в главните роли са Такаюки Ямада и Масами Нагасава.
Не съм гледала никога америнския филм, не харесвам Адам Сандлър, нито Дрю Баримор, но съм го засичала през годините по тв. Сега ще видя какво са направили японците.

# 671
  • MJF
Аз съм не само  онлайн-зрител но и виден мързел  Blush. Колко време ми трябваше да се поместя от един ресурс на друг основен ресурс сравнително скоро и сега от няколко месеца гледам почти само там. Сега като каза се разрових. Намерих 7 и 8  Whistling. Следват.  Blush Hug

Значи такъв късмет споходил Anone. Е дай боже повече такива кадърни ентусиасти. А и да подбират на какво се спират. Абе чакам полутърпеливо следващия епизод. Кефя се и на сценариста и на режисьора и на двамата заедно  Laughing. Плюс каста  Simple Smile

Final Cut 7  и 8
Скрит текст:
Леле тази импулсивна Уакаба. Такива персони хич не понасям. Сега остава да дочакам 9

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 22:26 от Шошулчо

# 672
Уакаба си получи урока. Бъди спокойна.
Ето тук качват доста бързо епизодите с превод на английски. Имат и всички нови японски филми, които излизат с превод.

Ето това ще е твоят японски филм - Tabineko Ripoto. Днес пуснаха постер и кратък тийзър.
Гледала си японски филми и сериали на тема "котка/ котки" (и винаги си оставала доволна), а и знаеш, че тя е почти със статут на свещено животно в Япония. Прочутите фигурки на манеки-неко, които носят късмет и е хубаво да си купиш, щом посетиш Япония.
Та, в този филм участват Сота Фукуши (познаваш го отлично, скоро го дъвкахме), а в ролята на котката Нана, като глас е... Кахоко. Нашата любима, свидна и ненагледна Кахоко. Идеална е за ролята на котката, хаха, нали?
И пак в заглавието имаме пример за джапинглиш: таби от японски - пътешествие/ приключение, неко - котка, рипото от джапинглиш report - хроники/записки/репортаж. На български мисля, че най-добре звучи като "Дневник на странстващата котка", примерно.

# 673
  • MJF
Точно http://kissdrama.club/ ми е основния ресурс сега. Ти ми го подаде миналата година и след техническия ремонт при мен, се "преместих" основно там.  bowuu. И е желателно да не ме карат скоро да се местя  Mr. Green, още се реанимирам от последното такова. "Ровенето" е тежък физ. труд  Crossing ArmsWink Laughing

Ммм, добре за Уакаба. Такива персони със собствени проблеми , които си ги "лекуват" за сметка на голямо натоварване на някой околен ме уморяват дори и на екран да гледам.  Whistling Първосигнални персони.

Мда, както се шегувам за кучетата и котките- добре че съм от тази страна на Босфора,  че на изток то котки то чудо   а аз съм "бау"  Wink Laughing Mr. Green
 Laughing джапинглиш е винаги забава. Така както си го дисекирала заглавието- всичко ясно.
Виждам че романа е писан от Hiro Arikawa автор и на Freeter, Ie wo Kau , Hankyu Railways - A 15-Minute Miracle да речем. Мда.

# 674
В Япония има много любители и на мяу, и на бау, но на точно определени японски бау. И аз съм и за мяу, и за бау, но повече за мяу, защото има някои породи от бау, които ме плашат. При бау основно харесвам японски бау и сибирски.
А това е средностатистическо японско семейство с три деца. Не знам кой да нагуша първо. Тримата заедно.

Общи условия

Активация на акаунт