Изпитани сайтове за парфюми - 11

• 152 499
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Klodilia, много, ама много благодаря за включването! Ще очаквам по-подробни впечатления да напишеш.

Току-що се обадих. Започнах да разяснявам проблема с капачката и дамата, с която разговарях, избърза разбиращо: "Значи Вие писахте за този проблем". Аз: "Не съм писала на сайта Ви, споделих във форум, в който разговаряме за парфюми"; тя отговори нещо потвърдително. Това като че ли значи, че ни четат, защото сякаш бяха уведомени за проблема още преди да го разкажа. Simple Smile Но аз нямам нищо против, даже бих се радвала, ако следят темата и подобряват обслужването съобразно мненията ни.

Дамата, с която разговарях, не отрече, че са се случвали дефекти в капачките - не специално за този бранд, а по принцип. Каза, че парфюмът е оригинален, но че е твърде възможно фабрично с капачката да има проблем. Радвам се, че не започна да ме баламосва как капачките следва да изглеждат като моята. Каза да пробвам аромата, да сравня с този в магазина, ако искам, и тогава да реша дали да го върна, или не - каза, че ще приемат продукта обратно. Но ми каза, че не могат да ми го заменят с друг на тази марка, просто могат да ми върнат парите. Което в крайна сметка е някакво утешение. Държаха се разбиращо и ненахално.

Сега ще изчакам Klodilia да каже дали парфюмът е оригинален, тоест дали прилича на онзи, който е пробвала, и ще реша. Ако е оригинален, може и да прежаля капачката, защото ароматът, макар и странен, никак не е лош.

Защо казвам, че е странен: на пръв поглед е много релаксиращ - мляко с ром плюс ванилия - уютен, топъл, домашен, повече за зимата и за студено време, "гушлив". Обаче после се усеща нещо хем зелено, хем малко остро, като някаква билка, по-скоро плевел, като случаен плевел, трева, която си разтъркал с пръсти. Също има елемент и на онези пръчици, от индийските магазини, които се палят и димят; това ми навява малко евтини асоциации. Но те не са доминиращи, просто са някакви детайли; основното е млякото с ванилия в студената вечер.

# 286
Включвам се със сайт за черния списък: https://www.parfium-shop.com
Само като го отворих и видях популярното менте зелена ябълка Nina Plain (?!) - аромат, който липсва в портфолиото на Нина Ричи, но присъства в 3/4 от асортимента на фалшификатите, ми стана ясно що за стока е търговецът.

# 287
  • София
Дамите от Еlinor/MGparfumerie са винаги любезни и внимателни, както в шоурума така и по телефона
А това: "   Винаги можете да ни върнете артикулите, които не желаете. А ние ще ви върнем парите."
не е  упоменато м/у другото на сайта им, а реална тяхна политика.
Както и сама сте се убедила в това, разговаряйки с тях по телефона. Място за ненужни притеснения няма.    Peace

# 288
Здравейте и от мен! Обещах да пиша за парфюма от Елинор.бг, след като го получа.
Dior Addict 2014 -оригинален е.Доволна съм.
Чакам още два- Dior Addict Fraiche и Versace Bright  crystal, поръчани в събота. Днес ми се обадиха, за да попитат дали потвърждавам поръчката.Казаха да ги чакам към края на седмицата. Тогава ще пиша пак впечатленията си.

# 289
Аглая, аз имам също Shunkoin и го обожавам. Може да сравниш директно с моя. Ще се видим и ще сравним. Hug bouquet

# 290
  • До сърцето...
...
Дамата, с която разговарях, не отрече, че са се случвали дефекти в капачките - не специално за този бранд, а по принцип. Каза, че парфюмът е оригинален, но че е твърде възможно фабрично с капачката да има проблем. Радвам се, че не започна да ме баламосва как капачките следва да изглеждат като моята. Каза да пробвам аромата, да сравня с този в магазина, ако искам, и тогава да реша дали да го върна, или не - каза, че ще приемат продукта обратно. Но ми каза, че не могат да ми го заменят с друг на тази марка, просто могат да ми върнат парите. Което в крайна сметка е някакво утешение. Държаха се разбиращо и ненахално....

Изключително се радвам за болтнатото, защото ми се иска да подкрепям българските търговци, но след случая с Парфимо, вече не съм много на тази вълна.

Грубото и арогантно отношение на Парфимо при рекламация, и блокирането ми като потребител на сайта, защото  написах невъзхваляващ отзив (от типа "има спиртно начало и не отговаря на описанията във фрагантика") ми попари всички надежди да имаме европейско отношение към клиента.

Дано Elinor го запази, много ми се иска! Blush

# 291
densi,  Hug, много си отзивчива, благодаря!
Ароматът, както казах, е много интензивен, неотшумяващ, даже на китката го измих, а се усеща - ако едно от слабите места на ментетата е трайността (поне така съм чела), по този показател поне парфюмът не би следвало да е менте.

Но ситуацията с капачката е гаф - на практика тя е неизползваема, парфюмът не се затваря; ако беше обозначен като тестер, щях да го приема или да си направя сметка искам ли го в такъв вид или не. Няма значение и много изгодната цена, щом не е означено, че върви заедно с дефект. Така че има известно разочарование, но такива са рисковете, като човек поръчва от подобни места. Аз го правя само за по-малко познати парфюми, но ето, пак може да се удари на камък.

Радика, да, любезна беше дамата, с която разговарях, дори ми каза да го пробвам, да се напръскам и тогава да преценя дали да върна парфюма. Можеше да каже, че приемат връщане само за непробвани парфюми. Не се опита и да ме убеди, че дефект няма. Но аз подозирам, че ни четат, че даже някои от включващите се в темата имат общо със сайта - та вероятно са си направили изводи кое поведение е печелившо и кое не.

# 292
  • София
Напоследък поръчвам парфюми от get.bg. Доволна съм. Много колежки също поръчват от там. Няма оплаквания.

# 293
  • София
densi,  Hug, много си отзивчива, благодаря!
Ароматът, както казах, е много интензивен, неотшумяващ, даже на китката го измих, а се усеща - ако едно от слабите места на ментетата е трайността (поне така съм чела), по този показател поне парфюмът не би следвало да е менте.

Но ситуацията с капачката е гаф - на практика тя е неизползваема, парфюмът не се затваря; ако беше обозначен като тестер, щях да го приема или да си направя сметка искам ли го в такъв вид или не. Няма значение и много изгодната цена, щом не е означено, че върви заедно с дефект. Така че има известно разочарование, но такива са рисковете, като човек поръчва от подобни места. Аз го правя само за по-малко познати парфюми, но ето, пак може да се удари на камък.

Радика, да, любезна беше дамата, с която разговарях, дори ми каза да го пробвам, да се напръскам и тогава да преценя дали да върна парфюма. Можеше да каже, че приемат връщане само за непробвани парфюми. Не се опита и да ме убеди, че дефект няма. Но аз подозирам, че ни четат, че даже някои от включващите се в темата имат общо със сайта - та вероятно са си направили изводи кое поведение е печелившо и кое не.
Не съжалявай, че го поръча, Шънкоин. Доколкото знам, ще им сменят флаконите и цените им ще са още по-солени /над 300 лв/, освен това, ароматът е невероятен, много ниш, траен и богат. Ще си го носиш с кеф, сигурна съм 😉 Аз имам от Елинор Ivory route от същата серия на Ксерджофф, моят е тестер и капачката му също е доста хлабава, трудно се слага и почти не се задържа, но парфюмът е много хубав, носи ми чудесно настроение, затова хич не ми пука за капачката. А и да не говорим, че го взех на смешни пари, което още повече ме радва 😁

# 294
С капачката се получи нещо смешно: както си я разглеждах и се опитвах неуспешно да я закрепя на парфюма, изведнъж от нея изпадна някакъв чарк, наподобяващ халка - сетих се, че той не бива да стои в капачката и го набучих на парфюма, около пръскалото му - и, о - чудо - получи се онази сглобка, която да държи капачката в горе-долу плътно положение. Пак е хлабава, но все пак се прикрепя, като обърна парфюма надолу, капачката не пада, даже нещо, подобно на щракване, се чува. Разбирате, че работата е абсолютно "сделана", изпълнението - дърварско, но все пак е нещо. Simple Smile

Обаче ароматът е изключително траен, минаха часове, а не избледнява, все повече заприличва на сметанов ликьор, все по-гальовен става, наистина, както казва sympathy, е много ниш, много необичаен. И мисля, че е най-трайният парфюм, който имам. Аз съм ваниломан: като такъв, лесно привиквам към ванилията и ми трябва все повече от нея, за да я усетя - тук я има в незаглъхващо изобилие, но е мека, топла, релаксираща.

Няма да го връщам парфюма. Подозирам, че става дума за фабричен дефект, че заради него цената беше и такава. Надали друг път ще имам възможност да го купя толкова изгодно, а самият аромат, при все че не съм сравнявала с този от магазина, е забележителен.

# 295
Ако парфюмът ти е бил старателно опакован фабрично си мисля, че няма как продавачът да знае за дефект ( проблем)  с капачката.
И моята Черна Орхидея е върха само си душа китката, толкова време и се каня и все не стигам до нея да я купя.
Утре мисля да душа колегите в офиса, което по принцип не правя.  В ежедневието си ползвам по - леки аромати.
Благодаря на съфорумката, която сподели сайта и намалението.

# 296
Ако парфюмът ти е бил старателно опакован фабрично си мисля, че няма как продавачът да знае за дефект ( проблем)  с капачката.
...

Парфюмът е без целофан, идва в една доста импозантна кутия, която свободно може да се отвори. Сега се замислих да не би това, че парфюмът е без целофан, да е сработило в полза на лесното връщане, в което дамата от сайта ме увери.

# 297
  • Враца
И на мен ми се обадиха от Елинор,
очаквам поръчките си в четвъртък.  Crazy

# 298
  • Стара Загора
Здравейте, включвам се с покупката от Елинор . Нямам забележки - парфюмът е Montale Intense cafe. Много съм щастлива Simple Smile

# 299

Да коментирам получения тестер.Задрасканото с химикал на кутийката и сами го виждате,нали?От тестера беше пръскано и капачката миришеше на парфюм.Преди няколко дни пробвах парфюма от тестера в Лили.Трайността на ЕДТ цял ден,едно пръскане на ръката.Тестера в Лили смея да твърдя е оригинален,защото и там някои от тестерите миришат на въздух.....някои на да не казвам на какво......Сега минах пак през Лили-то и пръснах на едната ръка от тестера,а на другата ръка от това,което получих....Ще изкажа мнение за трайността на парфюма по-късно.Като начало на аромата са еднакви,но за сега само това мога да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт