Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 3 865
  • 40
  •   1
Отговори
Въпрос:
Каква грижа планирате за есента и началото на зимата?

старата тема

# 1
Подрязах леко косата миналата седмица - само около два пръста. На моята коса винаги ѝ се отразява добре.Мисля да продължа със слънцезащитно масло ежедневно. Не знам дали е правилно Blush

# 2
Обмислям лека подстрижка. Искам хубави етажи за обем, но не знам къде да отида...
Някой ползвал ли е продукт за ламиниране на коса farmona?

# 3
Аз съм на вълна scalp oiling и смея да кажа, че това е game changer за косата. Лятото направих балеаж и пластове, като за второто съжалявам жестоко... Използвам олиото за коса на Ривана - евтино е, но върши чудесна работа. Слагам по скалпа и дължините, стоя 1-2 часа преди къпане, а сега зимата ще мога да си втасвам и повече 😄. Понякога смесвам по олиото с маска и нанасям на суха коса - това за дължините. Косата става коприна, а и лесно се измива.

# 4
  • София
Май новите тенденции са повече обем в косата...

# 5
Обемните прически винаги са били актуални и предпочитани, но трябва да има коса и добре оформена етажност.
Кичът с косите е още по-страшен, отколкото при дрехите и обувките. Ако няма материал или форма, нито можеш лесно да скриеш, нито да смениш. В този смисъл фризьорът е безценен. И на теория (като съвети), и на практика.

# 6
Аз не деля грижите на сезонни.
Правя си едно и също през цялата година.
Есен и пролет просто добавям и добавки за коса за про три,четири месеца.
Не съм се подстригвала от месеци.
Наблягам на грижа с масла за скалп и дължини.
Не съм много постоянна обаче.
Краищата са ми леко сухи.
Още се чудя за балеаж, но ме спира именно сухотата на краищата.
Ако го направя съвсем ще ги съсипя и ще ме е яд, защото косата ми е станала много дълга и съм решила да я пускам още по-дълга.
Започнах да я изправям малко по-често.
Имам обаче много проблеми със себореята, много се влоши и засега почти нищо не смея правя,включително и боя.
А съм вече за боядисване, но след последното много ми се влоши себореята.
И сега съм в търсене и на подходяща боя.
Аз обем си имам доволно, толкова съм рошава, че няма накъде.
Ето днес съм без никаква прическа и ми е много шуто, косата ми е неоформена и чак се чувствам грозна.
Но времето ми е много кът напоследък и нямам никакво такова. Затова съм я оставила малко на самотек.
Примерно веднъж седмично маска с масла и това е.

# 7
Благодаря за новата тема.
И аз не планирам нищо по-различно.
Ще продължа да използвам масла по дължините - използвам тези на Икаров, досега аргановото и от авокадо, сега взех бадемово както и стимуланта за растеж за корените.

# 8
Планирам леко скъсяване, цвета няма да променям.

# 9
  • SF
Аз подстригах малко моята. Купих й нова маска за блясък. Не съм я ползвала досега и даже не я познавам като марка. Една от тези маски, които ще ламинират косъма.

# 10
Здравейте. бих желала да се включа в темата.
Първо да се представя. На 43 години съм, със средно дълга коса. Преди години имах доста гъста коса и по-плътен косъм. За съжаление вече не е така. Видимо косата ми не е така плътна и гъста. Разбира се имам обяснение на тази промяна: години, започнах и да я боядисвам, защото имам не малко бели коси, хормонални терапии с цел забременяване и така нататък.

Имам следния въпрос свързан с доста чувствителен скалп и според мен косопад, който не е в рамките на нормалното. Има ли някой запознат какво мога да направя, какви продукти за скалп и коса да използвам и какво евентуално да изследвам, тъй като според мен от това, че ме сърби скалпа, което е побъркващо на моменти, е провокиран и косопада?
И да споделя за една боя, от която съм много доволна: Deluxe, 3D Lux Tech. По принцип белите ми косми са доста упорити и след боядисване стоят като тонирани, но прозрачни. С тази боя успях да постигна страхотен резултат, какъвто не съм имала, а смея да твърдя, че съм пробвала какви ли не бои.

# 11
Елате в темата за косопад.

# 12
Дерматолог, на първо време.
Може консултация с трихолог.
За косопад се назначават определени изследвания(или от едндокринолог или от гениколог).
Бяха определени хормони, на щитовидната и още няколко.
Трябва да си пуснеш изследвания да се види от какво е.
Говори с личен лекар, той ще те насочи.
Иначе може да опиташ много неща като ампулите, витамини, шампоани.
Има отделна тема, много има изписано.
Задължително дерматолог щом имаш сърбеж. Може да е само чувствителен скалп, предизвикан от някоя съставка. Може да е себорея.
Трябва да се види какво е.
На мине помагал цинк и биотин, комбинирани витамини, ампули на Ревалид и Алфапарф, маски с рициново масло и зехтин, обшивки с коприва, и пиене на чай от коприва, комбинирани витамини.
Косопадът може да е сезон, хормонален, от стрес, от диети.
Виж причината каква е.
Аз съм със себорея и всичко това от опит го казвам. Но не мога да ти дам конкретно какво да изследваш, защото не си спомням. От времето на моя косопад минаха повече от десет години.
Ще те насочи ЛЛ.
А съвети има много тук. Опитай какво ще работи при теб.

# 13
  • София
Нищо не променям при смяна на сезоните.
Като цяло грижата ми е на минимума - на всяко миене маска, при сушенето - Мароканското олио.
Обмислям да почна обтриването с масла по скалпа, все повече положителни отзиви чувам.
Бих си изсветлила леко косата, но имам чувството, че за да е както трябва, ще се наложи да дам мин 500лв., защото косата ми е почти черна, а бих искала шоколад.

# 14
  • Някъде там
Благодаря за новата тема.Не планирам по-различни грижи, най-много да включа някой друг серум за антифриз, когато започне сезона на по дебелите пуловери и шапките.

m-angel, първо и основно е да се намери причината за косопада. Да се пуснат изследвания, освен хормони, излседване за витамин Д и всичко друго, което е необходимо и назначи дерматолог. При мен всичко е о.к. Стреса ми обаче е огромен и ЛЛ е категорична, че косопада, който имам се дължи на това.
Имай предвдид, че и някои бои могат да докарат силен косопад.
В периода, през който ми капи косата с фризьорката ми минахме на Igora Vibrance и съм много доволна.
Започнах терапия с Лакме с прокапил,  виждам първите резултати. Косата вече не ми пада на кичури.
А във връзка със стреса, обещах си да приема ситуацията, в която се намирам и да живея по-спокойно. От няколко дни има резултат и съм малко по-спокойна. Ако нещата не се променят и не си го наложа имам изписани и леки антидепресанти, надявам се да не стигна до тях.

Общи условия

Активация на акаунт