Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 20 456
  • 238
  •   1
Отговори
# 30
Не виждам никакви нови тенденции в прическите, все едно и също от няколко години. Набляга се повече на колористиката.

Аз ще трябва да сменям боята за коса, тъй като Лореал спряха една тяхна серия и там ползвах един номер сигурно две години.
За пореден път ми се случва да си харесам боя за коса и да спират да я произвеждат.
Сега докато си намеря нова, що експерименти ще паднат, че може да попадна на по-тъмен цвят и после няма изчистване.
Търся слънчево светло към средно кафяво, ползвах Солар Браун , но вече я няма никъде.
Случвало ми се е преди време да си вземам нюанс светло кестеняво и след 15 минути става гарваново черно.

# 31
... по-тъмен цвят и после няма изчистване.
.... вземам нюанс светло кестеняво и след 15 минути става гарваново черно.
Ходила съм в един салон, където за да им стана клиент, трябваше първият път да ми изчистят косата от стари бои и наслоявания, и след това само те да ме боядисват. Съгласих се да пробвам изчистването, като излязох все едно бях без боя (се чувствах), а познатите, ми казваха какъв хубав цвят съм си направила, т,е. видяло им се е различно на цвят. После не ми хареса как се опита мацката да ми направи балеаж в три цвята само с бои (без изсветляване), имах някои светли кичури, но не и се получи нищо и до там с този салон.

Странно е, но е трябвало да стоиш 30 мин поне с боята, да изсветлее, в началото може и да е черно.

# 32
Момичета ,моля кажете имам ли право на рекламация ако фризьорката не е направила това ,което съм искала. Трябваше да са кичупи ,а получих кичури на петна полу оранжеви полу руси ,някои напълно оранжеви . Стеснителна съм и си мълча ,но все пак пари дадох ,а не приличам на нищо ..

# 33
  • Някъде там
Момичета ,моля кажете имам ли право на рекламация ако фризьорката не е направила това ,което съм искала. Трябваше да са кичупи ,а получих кичури на петна полу оранжеви полу руси ,някои напълно оранжеви . Стеснителна съм и си мълча ,но все пак пари дадох ,а не приличам на нищо ..
На момента е трябвало да кажете, че не сте удоволетворени от резултата и да се разберете с нея.
Сега след като сте платили и е минало време,т.е приели сте резултата не знам как стои въпроса с оплакването.
Lanarte, моето кафяво не го правят с боя в кафява гама, а с тъмно руси бои.
Скрит текст:
Toва е моят цвят, като на снимката излиза по-тъмно.
Постигнат е с 6.12 на igora vibrance.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 08:06 от Искрица

# 34
Подстригването с горещи ножици върви ли още и ефектът положителен или повече отрицателен е?Thinking

# 35
Подстригването с горещи ножици върви ли още и ефектът положителен или повече отрицателен е?Thinking
Няколко пъти съм го правила това и не съм забелязала да има някакъв ефект. Косата, поне моята, си расте и цъфти по същия начин. Не си струва според мен.

Това, което най-добре подравнява и "затваря" моите краища, е подстригването с машинка.

# 36

В доста салони при голяма промяна на цвета правят проби какво се получава при обезцветяване на някой кичур, който не се вижда.  Следващия път отиди на фризьор, който прави проби.
За рекламация досега не съм чула да приемат, но предвид цените за кичури е редно.
Ако мислиш че пак би седнала при тази фризьорка говори с нея нещо да матира да пооправи положението безплатно, това по-скоро може да се случи.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 18:36 от zari65

# 37
Сложи снимка, как е изглеждала косата преди (поне някаква част, няколко кичура), как след фризьора и снимка на това, което си поискала, и как си го обяснила точно.

# 38
Присъединявам се и аз към темата.

Правих си домашен експеримент за по-светъл цвят. Ползвах професионална боя ама дали заради моя “майсторлък” или заради разбутаните хормони от бременността, стана леееко оранжево. Ходих днес за мат и хидратираща терапия. Направиха ме с нещо средно между 7 и 8 по думите на фризьора ми, натурално.
И със сигурност се убедих, че моят бряг е кафявият. Сега съм в търсене на хубава, професионална, натурална кафява боя на ниво около 7.

Ако някой има предложения ще съм благодарна Simple Smile

На живо не е толкова червено и топло..

# 39
  • Някъде там
Ниво 7 е русо, не е кафяво.
На мен лично резултата ми харесва, стои естествено, косата изглежда отлично на снимката.
Иначе бих предложила 7.12 като номер. Ще стане натурално леко студен цвят, но не прекалено студено. Ще има мекота и мисля, че ще се получи добре.

# 40
Лятото слагах подхранваща смес, която се води хена и придаде оттенък на косата ми, обаче реших, че има вариант да поискам смяна на естествения ми цвят (още съм 50/50), няма шанс да ме хване боя предполагам?

# 41
Няколко пъти съм го правила това и не съм забелязала да има някакъв ефект. Косата, поне моята, си расте и цъфти по същия начин. Не си струва според мен.

Това, което най-добре подравнява и "затваря" моите краища, е подстригването с машинка.
+1  за този начин на подстригване.

# 42
Такаааа. Последно се боядисах с билкова боя преди 1г и 8м. на основата на къна беше. От тогава само подстригвам за да се изчисти и да се направя на рус балеаж. Днес бях на тест кичур, който е супер цвят, но до къната... надолу където има още кичура е със зелен отенък. Сега съм с един русо зелен кичур, който като се вържа не се вижда и съм пред дилема или стоя така и чакам да порастне още и да се изреже или се подстригвам до врата (малко под ушите) и ми правят балеажа. Дайте съвет.

# 43
Каре звучи добре.

# 44
  • в пералнята
Аз бих направила каре. С къната е нож с 2 остриета.

Общи условия

Активация на акаунт