Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 20 478
  • 238
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Предстои ми подстригване и драстично намаляване на дължината (това го обичам Simple Smile ). Харесала съм си такъв тип каре

Въпросът е, че винаги отпред на лицето оставят дълги кичури, а аз искам нещо прибрано, с дължина до средата на ухото. Не знам аз ли лошо обяснявам,  или карето не позволява, но рядко съм доволна от резултата. Ако намерите снимка, която да покажа в салона,  ще съм благодарна.  Аз не успявам, може би не знам какво да търся..
Косата ми е гъста, суха, дебел, твърд косъм.

# 46
Честно, не разбрах към какво точно си се насочила. Но си представих нещо такова

# 47
Нещо такова ли да е отпред

# 48
  • София
Да, благодаря, нещо такова,  но моята коса не е толкова чуплива.

# 49
Да, благодаря, нещо такова,  но моята коса не е толкова чуплива.
Дори да не е чуплива, късата коса изключително лесно се оформя с четка и стилизиращи продукти.

Понякога една пяна за коса и едно намачкване са достатъчни, за да се направят вълни.

# 50
Не е точно така, не е ли добре подстригана, каквото и да се опитваш да направиш не се получава.
А само с намачкване трябва някой гипсиращ стилизант, за да седи както искаш без сушене.
С къса коса съм Grinning

# 51
Ако кажеш 'каре' се скъсяват долните пластове отзад  на врата, за да се получи обем завиване на косата навътре, в профил се вижда извивката. Зависи от дължината, най -вероятно ще ти открият врата и напред ще мине по-ниско, или предните кичури са по-дълги.
На снимката - не е точно каре, защото има коси отзад по-къси и не стигат до линията.

Понякога и снимка да занесеш, пак не е добра идея, защото фризьорът ще се мъчи да те подстриже така като на снимката 1:1, а ти си я дал, например да покажеш дължината, или бретона, т,е, ти не държиш толкова на тази снимка, на теб още 20 снимки ти харесват.

Най-добре е да кажеш "подстрижете ме според моите индивидуални особености, по ваш избор, доверявам ви се."

# 52
  • София
Най-добре е да кажеш "подстрижете ме според моите индивидуални особености, по ваш избор, доверявам ви се."
Това не помня вече колко пъти съм го казвала, с последици от катастрофални до комични.
Това, което се опитвам да обясня, вече го е постигала една фризьорка,  която за съжаление поради напреднала възраст отдавна не работи.

# 53
Оптимистичния вариант, когато фризьорът е по-разумен, за да не докара катастрофални последици взима само връхчетата. А колко фризьори има, които като ги погледна в главата как са се подстригали никога не бих седнала при тях.

# 54
  • София
В крайна сметка, се получи ето това:
Скрит текст:
Както знаем, истината лъсва след първото домашно миене на косата.

# 55
Бях на фризьор. Измиване и стоене с маска няколко минути, затопляне със сешоар, парогенератор за хидратация и проблеми със скалпа, обиране на връхчетата с уред за премахване на цъфтежи, изправяне с преса вкарваща кератин и накрая подравняване. Адски мека беше първите дни. След терапията косата ми стана много бляскава, обаче като се сресвам падат къси косъмчета пак. Започвам да мисля, че козметиката, която използвам за коса не струва. Няма как да пия редовно витамини и минерали, да не ползвам сешоар и преса, а косата да не ми е окей. След две седмици пак съм на терапия като засега имам намерение да посещавам редовно фризьорски салон пък дано се усети разлика.

Минус няколко сантиметра е и пак се започва наваксване с растежа.

# 56
Много хубава коса, изглежда гъста и здрава.
Започвам да си мисля, че това дали косата ще се къса или не е генетично заложено. Може малко да се помогне за по-добрия й вид с подходяща грижа и диета, но която коса е предразположена към накъсване, ще продължава да се накъсва независимо от усилията. Моята за съжаление е от късащите се коси. От над 2 години не съм боядисвала, не съм ползвала преса, само подстригвам краища и изравнявам. Витамини и колаген пия от години, приорин също от години приемам. Шампоаните ми са само медисютикълс, всеки е с някаква грижа за скалпа. Ползвам олаплекс 3 всяка седмица, балсами, маски на всяко миене, балсам без отмиване и олио за връхчетата всеки ден. Ами по-добре изглежда от преди, но все така се къса. Късат се и някои от най-новите косми, които дори на сешоар не са били изложени дълго време. Отчаях се вече и страшно ми писна. Тънък ми е косъма и явно това е определящото без значение колко грижи се полагат. Никога не мога да достигна желаната дължина.
Абе, в някой друг живот се надявам да ми се падне идеалната коса да ме компенсира за мъките покрай косата в този.

# 57
Привет група ..Simple Smile
Може ли съвет за нещо което да блокира червени оттенъци?
Боядисвам се с 7 /728/ на лореал безамонячната..но на слънце косата е понакога направо червена...

# 58
  • SF
Мат с лилаво.

# 59

Може ли фото някакво че хич не съм в час...

Общи условия

Активация на акаунт