Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 20 481
  • 238
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Защо с лилаво? Пепелявите нюанси, отиващи към зелено, неутрализират червени оттенъци.

Аз от няколко години имам следния проблем. Косата ми не задържа къдрици. А е доста чуплива, но правейки се с маша, падат за нула време. С гореща четка също. Ползвам и лак, навивам на ролки след навиването, за да изстине, пробвах и с термозащита с фактор фиксация и пак падат за нула време. Само сешоар с кръгла четка ми задържа формата, но то пък не е точно къдрица.

А едно време косата ми държеше по дни. Винаги е била мека, хлъзгава и чуплива, видимо не виждам промяна в структурата, но при къдрене ефектът е факт.
На какво може да се дължи и как да ѝ помогна да задържа къдриците. Не мога всеки път да си я мия, че да си направя сешоар.

# 61
Червено със зелено, оранжево със синьо и жълто с лилаво.

# 62
Кечър, твоята коса малко ми звучи като моята. Ако искаш дай някоя снимка или поне тип коса колко къдрава е. Пробвала ли си вместо маши и подобни да ползваш специално продукт, който да дефинира и активира естествените  къдрици /с 1 крем съм сега, но има и пяна гелове/ и да сушиш бавно с дифузер? На мен това ми се струва най-ефективно, гледах някои клипчета какви са правилните стъпки и тествам. Но пак зависи от косата може би.
П.П. Има и тема за къдрокоските.

# 63
  • София
Мис Каприз, пробвала съм, стават си приятни вълни, да. Но аз не искам този ефект, защото когато не е достатъчно чуплива, не е равномерно. А и някак рошава стои. Ако изнамеря снимка, на която е естествена, а не сресана и пригладена, ще пусна.
Просто преди хващаше много повече. И това ме озадачава. Чудя се дали може да са хормони. Или другото ми обяснение - понеже съм с доста суха коса, ползвам почти винаги богата маска, вместо балсам, иначе ми се заплита. Правя и протеинови терапии, но косата ми сякаш е по- хидратирана, отколкото протеинова. И това не задържа форма.

Нещо такова, ако е сресана. Лявата снимка. Като я мачкам и суша с дифузер, става една идея по- чуплива от това на дясната страна.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGuoC … e+Mousse+Back.jpg

# 64
The Catcher in the Rye Каква е порьозността на косата?

# 65
  • София
Висока според тестовете ми. Съхне за 15 минути, без да е рядка. Боядисана - червено.
И вече не тежи като преди. Като я хвана, е като перце, хвърчаща, преди имаше тежест. А като бях дете- съвсем. Доста тежка и плътна, но пак с много фин косъм.

Ползвам leave in препарати за порьозността. Имат ефект откъм усещане, не става като слама на 3я ден, но няма ефект върху къдренето.

# 66
Висока според тестовете ми. Съхне за 15 минути, без да е рядка. Боядисана - червено.

Моята също е много висока, бях накупила много продукти, които се оказаха хидратация основно и мина година докато осъзная, че преди време точно се миех основно с протеинови или балансирани продукти. В последния месец косата ми стана отново страхотна, смених маските за коса първо с тази на Елизавека се измих три пъти. Първите два пъти страхотна коса мека, гъвкава, подредена, къдриците задържат до следващо измиване

На третия път обаче стана доста по-суха, но я оправих с поне 3 помпи от олиото им и пак си беше страхотна, но поразгледах състава видях че е хард протеин и след това взех маската на Карсел, която била с лек протеин

Просто прекрасна ми стана косата, такова нещо не постигнах с масовите марки в Златна Рибка… Осъзнах че косата ми има нужда от постоянно протеин, за да постигам дължина, да задържа къдрици и да ми бъде както си беше преди години. Моята също е много висока порьозност и явно си иска такива продукти… според мен наблегни на протеини и се надявам да съм била полезна

# 67
  • София
Благодаря ти, това е и моето предположение.

Аз слагам понякога двуминутния реконструктор на Афоджи, а веднъж в месеца правя и терапията, която е 2 стъпки, но май напоследък съм разредила. Ще пробвам маските, благодаря!

# 68
Най-вероятно и при теб е така. Аз също правих терапии с известната ампула на лалга, беше ми хубава косата, но определено не толкова! Още един хак който открих е, че ако питаш chatgpt дали продукта е хидратация, протеин или балансиран и му сложиш съставките ти ги изписва една по една за какво служат и накрая обобщава какъв е продукта. Това много ми помогна да разбера къде идва проблема и вече съм много щастлива от резултатите. Мисля че го намерих го това което ползваш ApHogee и излиза че е балансиран

# 69
Момичета, аз съм с зеления кичур ...
По съвет на фризьорката ми, стоя и изчаквам да видим как ще се окисли, няколко дни беше чисто рус, снощи си измих косата и отново е зелен. На 23 ти имам час и май се разубедих да си правя балеаж. Това година и 8 м да не пада тази къна си е мъчение. Чаках, чаках, рязах, но има още. Не мога да рискувам да стана цялата зеленкава. Дайте един съвет как да се направя.

# 70
Има процедура 'изчистване на косата' от стари бои, питай в кой салон я правят, не съм сигурна дали за къна ще помогне, но можеш да опиташ. На мен ми я правиха, и се чувствах, че съм без боя даже, но хората ме питаха, кой ми е правил цвета...?! Нещо забелязваха, че съм различна. Аз бях с балеаж, и изсветлените части се виждаха още по-добре след почистването. Почистването се прави със специален гел, стои се известно време. Тази процедура беше 'вход' да станеш клиент на салона. Е, не им станах клиентка, защото ме заливаха от инфирмация за косата по принцип. Много агресивно ми дойде. Като тези продавачки-консултанти в магазините, които досаждат на клиента се чувствах.

Прическа каре от един е-шоп я взех:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 11:48 от Pepina_n3

# 71
Момичета какво бои ползвате?
Напоследък все не попадам на хубава боя, която да ми покрова и да е трайна.

# 72
Pepina, нямало такова нещо ми каза моята фризьорка... Сигурно не е запозната.

# 73
Ще ви споделя моят опит - нищо не сваля толкова бързо боята колкото шампоаните против пърхот. Личен опит.

Не съм сигурна дали ще смъкнат и къната, но на трайната боя тези шампоани разкатават играта просто.

Което е много гадно, защото особено и главно през зимата ми се появяват проблеми със скалпа и се налага да ги ползвам.

# 74
  • Някъде там
Момичета какво бои ползвате?
Напоследък все не попадам на хубава боя, която да ми покрова и да е трайна.
Основно боите на Алфапарф, както и Schwarzkopf Igora Vibrance Demi Permanent , използвам тях защото фризьорката ми работи с тях.Между боядисванията използвам маска cool еспресо на Вела.
Забеязала съм, че когато се правя в нас боите ми падат за две седмиц, когато ме прави тя, боята не мърда почти месец.

Общи условия

Активация на акаунт