Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 20 530
  • 238
  •   1
Отговори
# 75
Pepina, нямало такова нещо ми каза моята фризьорка... Сигурно не е запозната.
Ще дойде, и ще стане нещо като денталната хигиена.

Целта  на почистване е премахване на придобитите налепи, образувани от котлен камък и минерали от вода, силикони и други остатъци от козметика за коса. Тези неща се намират върху косата, а също и върху кожата и причиняват различни проблеми: усещане за тежка коса, която бързо се омазнява, неуправляема, наелектризираща, без блясък. Дори продуктите против косопад и пърхот не действат както би трябвало, ако имаме този налеп върху кожата. Дори и да нямате тези проблеми, това не означава, че косата е чиста. Затова всяка жена без изключение се препоръчва да се подлага на процедурата 2-4 пъти годишно.?! (нов начин да се изцедят клиентките)
Ако такава мръсна коса бъде боядисана, резултатът може да се окаже нежелан. Пигментите от боята полепват върху тези примеси, боята ще бъде по-тъмна от рекламираната, дори може напълно да промени нюанса, както в случая по-горе..
Ето така изглежда:
Скрит текст:

# 76
Интересно звучи, бих го направила, но в нашият град не знам дали се предлага въобще.

# 77
Ще ви споделя моят опит - нищо не сваля толкова бързо боята колкото шампоаните против пърхот. Личен опит.

Не съм сигурна дали ще смъкнат и къната, но на трайната боя тези шампоани разкатават играта просто.

Което е много гадно, защото особено и главно през зимата ми се появяват проблеми със скалпа и се налага да ги ползвам.
В този случай съм прецакана. Защото ползвам само такива за проблем скалп и то от години.
Няма ак да ползвам други. Редувам ги понякога с безсулфатни, но редовно съм на медицинска козметика.

Алфапарф е трайна, но за мен много агресивна. Сега си купих една италианска, професионална, да видим пък тя как ще е.

# 78
...
В този случай съм прецакана. Защото ползвам само такива за проблем скалп и то от години.
Няма ак да ползвам други. Редувам ги понякога с безсулфатни, но редовно съм на медицинска козметика.

Алфапарф е трайна, но за мен много агресивна. Сега си купих една италианска, професионална, да видим пък тя как ще е.

Би ли споделила какви медицински шампоани ползваш? Аз също съм с много чувствителен скалп, от всичко ми се появява сърбеж и лющене на скалпа и искам да се насоча към медицинска козметика.

# 79
  • в пералнята
Има на плантур такива, които са хем оцветители (с пигменти частици), хем са с щадяща формула.
Аз от няколко седмици използвам кафявия, нека да свърша опаковката и ще споделя отзиви.

# 80
...

Би ли споделила какви медицински шампоани ползваш? Аз също съм с много чувствителен скалп, от всичко ми се появява сърбеж и лющене на скалпа и искам да се насоча към медицинска козметика.

Новия вариант на Селсън Блу(Селмакс мисля се казваше), Юсерин, Клоран розовия, Дюкре Келуал ДС,Здраве Актив -всички видове, но най-много харесвам с кофеин и чаено дърво. Общо взето редувам тези.
В момента ползвам и Микса бебешки, Биодерма ежедневен понякога също, такива за по-често миене на косата.

# 81
По принцип имам гъста коса, но е тънка, слаба и много се скубе. Напоследък за косопада ползвам пяна на "Парусан", която се втрива в корените, и ми действа доста добре. Косата расте бързо, сгъстява се, косопада намаля. Заедно с това понякога пия и кератин. А преди години съм ползвала стимулант за растеж на коса, на Икаров, който също укрепва косата и знам че за няколко месеца ми порастна доста.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 15:51 от Borqna Sto 771419

# 82
Миглена Ангелова рекламира бои за коса. И тя инфлуенсърка стана. Говори някакви неща, по-скоро чете ги. Всеки от всичко разбира.

https://www.youtube.com/watch?v=WWNR97I6gWs

# 83
Продуктите на Клоран хубави ли са? Една идея по добри от масивите марки ли са или не струват?

# 84
  • гр.Пловдив
Продуктите на Клоран хубави ли са? Една идея по добри от масивите марки ли са или не струват?

За мен е качествена френска козметика,техен шампоан единствено ми е въздействал на мазната коса и го ползвах с години..

# 85
А съм ползвала само розовия, с китайски божур. За мен е хубав и щадящ. Зависи от типа коса и скалп. Със сигурност са по-добри от Пантеон,Шаума или която и да в марка масова козметика от Лили.

# 86
Подстригах се аз, нямам вече следи от бои, кани и т.н.т., но доста къса черта стана. Въпроса ми е за качествени шампоан и балсам за обем на тънка коса.

# 87
  • ВАРНА
За мен е качествена френска козметика,техен шампоан единствено ми е въздействал на мазната коса и го ползвах с години..
Бихте ли споделили кой е той?

# 88
Някой с опит с терапии за коса в салон? За кератинова терапия /не говоря за трайното изправяне/ ми попадат клипчета където продуктът се вкарва с преса и реално косата се изправя. Задължително ли се прави по този начин, понеже съм чупливо-къдрава, отдавна не се изправям под никаква форма и имам резерви към пресите..?
А идея какво представлява протеинова терапия, че ми попадна, дали е на същия принцип?

И приемам мнение дали някоя от тези би била подходяща за мен, чудя се какво ми липсва. Оплаквах се скоро, но не помня в коя тема, ако се повтарям извиниете. Средно дълга коса, има сухи и леко цъфнали краища, но е била и по-зле, отскоро полагам повече грижа балсам маска стриктно. Май е тънък косъм, не много гъста, стои мека. Основен проблем ми е, че понякога е една вяла и бързо губи форма, въпреки стилизиране и дефиниране на къдрици. Уж еднаква рутина, но не става всеки път, още не мога да схвана логиката. Скоро взех един евтин нов шампоан уж с масла подхранващ, не знам дали може така да "клепне и увисне" от него, все едно съм я оформила и после съм прекарала четката.

# 89
  • София
Да, на този принцип са повечето. Неминуемо изправят малко, дори да не се цели.
Кератинови са. Ефектът е пригладена коса без фриз, не знам дали се усеща по- здрава, тъй като не съм правила. Само на приятелки съм видждала

Аз си направих протеинова, след като коментирахме. Имам голямо шише на Афоджи, изсуших, втвърди се, но тоя път косата ми не светна нещо. Една вяла стана, много странно. Обмислям да се върна към естествения си цвят (2-ка), защото червеното ми взима живота на косата явно.

Общи условия

Активация на акаунт