Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 20 526
  • 238
  •   1
Отговори
# 15
Искрице, съчувствам за стреса.
И аз в момента съм много стресирана, много изнервена и ми се отрази на себореята, супер много ми се активира, всеки път така става.
Знам, че не е по темата, но ти как се справяш със среса? Как го бориш? Изобщо не успявам, въпреки, че ям здравословно, гледам да спортувам, йога правя,чета,но мн неща имам на главата у е ужас.
А е много важен фактор и е в основата на много неща.
Много трудно се овладява. Не знам. Косопада със сигурност може да се дължи на стрес.
То не и до това да си го наложиш, не е толкова просто.

# 16
Случайно виждам и попрочетох темата, ще ви следя. Да кажа за косопада, когато имах такъв + разни други симптоми /силен цикъл, ПМС, умора всичко на фона на много стрес/ стигнах до хематолог. Изследванията най-общо установиха нисък витамин Д /нишо чудно, масово е/, но и желязодефицитна анемия. По-конкретно малко ниско желязо /под средата на референтните/ и феритин и фолиева киселина на долна граница. Подозираме, че тези данни имат отношение към косопада и ми беше предписана терапия. За съжаление бях под голямо напрежение и не успявах да овладея реакцията си към стреса, стигнах до бърнаут и покрай това занемарих лечението и проследяването. Сега трябва да започна отначало, затова не мога да дам отзиви преди/след. За стреса, понеже разбрах че е свързан с други проблеми които имам, работя с психолог. В един момент се наложи да включа и лек антидепресант от психиатър. Чак след включването на лекарствата и по-усилена серия при психолога, двете в комплект, сега съм много по-спокойна, сама така и не стигнах до подобрение.
Да поясня, по принцип съм против като цяло о имах дълбоки резерви към АД, много време отлагах и ги избягвах. Но в моя случай състоянието ми беше твърде нестабилно и май беше неизбежно, за да отлепя от дъното така да се каже.

# 17
Елате в темата за косопад-има много инфо.Плюс какво да се изследва.Синът ми в момента има проблем и направихме изследвания.Освен желязото к вит Д, които са под норма, ТСХ му е високо, инсулин леко, нисък добър холестерол, хормоните са добре.Последващо ще го тествам и за вит Б.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1680977

# 18
Мерси, периодично следях темата, сега съм изостанала, ще наваксам. Сравнително наясно съм с хормоните и другите показатели, изследвала съм и знам къде имам дефицити или неоптимални. Щитовидната е горе долу, не са оптимални, но поне нямам хашимото /гледам и ФТ3 и ФТ4 не само ТСХ/. Сигурна съм, че трябва да оправя анемията и после да сравня. А от онзи ден една теория от фризьорката ми, че може да имам нормален косопад, а да ми се струва много, понеже основно го виждам когато се къпя и събирам кичури. Къдрава съм и можело между миенета и да има мъртви косми те остават вплетени в косата и да не падат, а под водата се свличат накуп. Мдн все ми се виждат много.

# 19
Благодаря за новата тема!

Днес си купих масажор за скалпа. ☺
Отделно този есенно- зимен сезон съм решила при възможност преди миене на косата да мажа по- богато дължините с балсам/ маска/ храна на коса за по 2- 3 чАса.

# 20
За зимата от сега се заредих със следните неща:
1. Тониращ шампоан за коса - Olaplex No 4P Blonde Enhancer Toning Shampoo
 2. Възстановяващ шампоан за всеки тип коса - Olaplex Professional Bond Maintenance Shampoo №4
 3. Възстановяващ еликсир за коса преди шампоан - Olaplex Hair Perfector №3

като заедно с тях ползвам по принцип и Еластисазъра на Кингсли и отделно след всяко измиване ползвам крема всичко в едно на Олиосета (аз съм от доволните от продукта), а също и често пръскам с вода от розмарин + масла.
След кичурите, а и сега с втората бременност кожата ми е доста суха, а също и косата, което за мен е много необичайно, защото винаги ми е била многоо мазна в корените. Също и заради кичурите, които направих септември ми се струва, че се поизсуши, но с нещата, които ползвам си е пак в отлично състояние и не цъфти.

# 21
Крема на Олиосета и аз го харесвам много. Ползвам втора опаковка, слагам след всяко миене. Понякога го смесвам с капка масло, друг път чисто. Пробвах и новата формула, освен, че е по-течен не видях разлика.

# 22
Крема на Олиосета и аз много го харесах. Първа опаковка ми е и съм много доволна. За първи път такъв тип крем не ми омазнява косата. Ще си го ползвам и за в бъдеще.

# 23
Изобщо не омазнява крема на Олиосета ,факт. Всъщност аз съм доволна от всички продукти на марката, които съм пробвала. Но като ми свърши съм решила да пробвам друг, на Milkshake.

# 24
  • Някъде там
Олиосета имат и нов продукт, който аз виждам за първи път. Изкушавам се и мисля да пробвам в най-скоро време.

Caroline_Bingley, много трудно. Не се правя на силна и непробиваема. Когато ми се крещи си позволявам да крещя, когато ми се плаче и си поплаквам. Споделям чувствата си и емоциите си с най-близките, така споделям част от напрежението. Много говоря на тази тема, но няма как, защото е част от живота ми Simple Smile.
Както написах имам изсписани и антидепресанти, които все още не съм закупила, но ако видя голям зор ще ги започна.
Иначе спортувам, чета книги, но не  психологически, а романи, нещо леко и приятно, което да ме отдалечи от мислите ми. Медитирам.

# 25
И аз ги правя т си неща, но не ми помагат кой знае колко.
Може би си трябва генерална смяна на мисленето, което за мен е нещо почти невъзможно.
Исках да ви питам някой ползвал ли е hi lift бои. Тези които са силни ивестляващи?
Доскоро дори ги нямаше на пазара.
Чудя се вс още аз за леко изсветляване и по-кестеняв цвят или някакъв балеаж, но още не съм решила при кого да отида.
Тези бои ми станаха интересни, защото съм гледала много клипчета как от почти черна коса се постига примерно средно тъмен, хубав червен цвят.

# 26

Ползвали ли сте тази грижа преди измиване на косата?

# 27
  • Някъде там
Caroline_Bingley, от години не си правя експерименти с косата. Стоя си в цвят близък до моя и само сменям нюансите, от по топли към леко по-студени. В момента съм с по-студен цвят 6.12.
Иначе за тези бои, те също изсушават косъма и са доста силни и агресивни.
Може би вместо такъв тип боя е по-добре да направиш лек и преливащ балеаж, който да е между косата за да не те дразни толкова много.
Pollinaa, не съм пробвала тази терапия, може да попиташ и в темата за продукти от ДМ и Лили, момичетата там винаги отговарят бързо.
Да те попитам, закупи ли си четка, ако да, коя от всички модели избра Simple Smile

# 28
Взех от Лидл четка, Silver Crest. Определено не ми хареса, сплескваше ми много косата и я върнах (поне там е без проблем). Другата, която ти ми препоръча не я открих на Сторгозия, но определено не е моят тип уред. Ще си ползвам засега Ровентата, която я ползвам без въртене, само за изсушаване и оформяне. Получава се доста добре. Ама нали пусто любопитство все да пробвам и нещо друго…🫣

# 29

Ползвали ли сте тази грижа преди измиване на косата?
Ползвала съм го, хареса ми, но понеже имам доста шампоани вече и не съм си взимала пак.

Общи условия

Активация на акаунт