Плажна мода - плажни тоалети за море или басейн

• 2 849
  • 41
  •   1
Отговори
Здравейте, лятото наближава и започнах да мечтая за море, плаж, летни басейни... Винаги съм се вълнувала от плажната мода и реших да направя тема, понеже не открих такава. Нека тук обсъждаме актуални тенденции, модели на бански, наметало и всичко, което би ни помогнало в оформянето на стила ни на плажа.
Миналата година бяха на мода целите бански, както и високата талия.
Сега зачитам, че отново са хит целите бански, но в металически цветове. Също така и асиметрични половинки и цели - с едно рамо например.

Фен съм и на плажните рокли и ризи и търся постоянно модели които да отиват на моята фигура. В колебание съм за цял бански, ронеже съм кача едно 10 кила след бременността и не зная дали няма да стои комично.

Ще се радвам да споделите ваши любими модели и нека се подготвим с красиви бански и рокли за плажа - не остана 😁.

Аз лично имам 4 чифта бански - 1 цял черен и останалите са половинки.

# 1
  • София
Аз се вълнувам също от темата, защото целогодишно ходя 2 пъти седмично на басейн в София (това ми е основният спорт), лятото изкарвам по 2-3 месеца на морето, а отскоро имаме и горско жилище в комплекс с басейн, та темата ми е в топ 5.
Заради плуването си купувам цели бански. Няма как да плуваш с цел спорт и да се бориш с "бягащо" горнище. Wink
На морето пък тичам след малките деца и покрай тях открих т.нар. танкини. Сега виждам колко удобни са и за хотелски басейни.
Хем е "цял", хем е в 2 части - бикини и мини рокличка. Удобството е, че можеш да се движиш свободно, можеш да излезеш и извън плажа, даже до магазинчето да отскочиш или да си лежиш спокойно на шезлонга. Неудобството е само в по-бавното съхнене на "поличката".
Пловинки не обичам по принцип, защото съм много бяла и гледам много части от мен да не са открити, а и коремът ми не е с най-красивата кожа. Макар и стегнат с безкрайни усилия, след раждане на 5 деца може да си представите пораженията по кожата.
В момента имам 2 чифта бански за плуване, 2 чифта танкини на морето и засега 1 чифт в гората, но трябва да се сдобия с още 1 чифт, за да ги сменям, когато са мокри. Снимки нямам на реалните и не знам дали е ок да сложа снимки от нета.
В момента актуални на мода са ми подходящите за басейн халати и джапанки и модерните за това лято плажни рокли и чехли, защото старите ми са за подмяна. Ще следя темата.

# 2
Отдавна се отказах от половинките и минах на цели бански и танкини. Годините, слънцето... Много са причините. Цели нося, когато съм на басейн или спа, танкини – на плажа.

Липсва танкини в анкетата. Монокини също.

# 3
Веднага поправих липсите 😁.
За танкините не се бях сещала като отделен вид, понеже ги броя по- скоро за цял. Но реално са си друг вид, прави сте.😃

# 4
  • София/Севлиево
Цял тип рокля,но без презрамки или рамене в горната част.

# 5
  • Пловдив
Към момента предпочитам половинки, тип боксерки и бюстие. Преди носех цели.
Нямам представа кое е хит, на пазара се намира всичко, повече или по-малко.

# 6
Бихте ли споделили примерни снимки на вашите танкини, коити са ви удобни, благодаря🙂

# 7
Последните години предпочитам цели, неудобството им е събличането за ходене в тоалетната. Имам предимно едноцветни. От половинките ми е трудно да си харесам нещо, защото много мразя подплънки и изрязани (с високо бедро ли му казват?) бикини, а то 90% от половинките са точно такива.

# 8
  • София
Направо ще покажа снимки от сайта, от който обичам да си купувам банските и съм доволна. Няма обаче да правя реклама. Български са.

Това са целите, с които ходя на плуване:

С тези двата съм се подсигурила за плажа:

Този взех за горския ни басейн:

Писах, че е добър за идеята да не се голещя пред съседите, но пък поличката държи мокро и сега умувам дали вторият чифт да е пак танкини или цял.
Имам опция и да си взема някой от двата от морето, а за там да си купя с ръкави и крачоли, но чак толкова затворен не съм имала досега и не знам дали ще ми е удобен.
Наличните ми танкини са с нормални дълбоки бикини, но има с боксерки, а даже и с къси клончета.

# 9
Аз предпочитам късите танкини. С тези, които са като роклички, нещо не се харесах.
Моите са нещо подобно:

Имам два чифта в черно, леко се различават, защото са купувани от различни магазини, но и на двата презрамките могат да се свалят. По ръба имат силиконова лента и държат здраво горнището дори при силни вълни.

Не точно същите, но подобен модел:

Последните ми са нещо такова, но още не съм ги ползвала и не мога да дам отзив:
https://share.temu.com/HMoor7rmaiA

# 10
  • София
Рокличката спестява необходимостта до плажа да се облича отгоре друга дреха.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 08:51 от Fever Ray

# 11
Аз имам няколко бански от две части, някои по- изрязани, други по- високи. Цял нямам. Танкините са ми супер непривлекателни и не бих носила. Обичам максимално да се препичам на слънцето. Нямам претенции някой да ме хареса в банския ми от две части.

# 12
На мен са ми най удобни максимално леките и лесно-съхнещи бански от две части. Минала съм през доста модели, включително цял докато бях бременна, чувството на мокра тъкан върху кожата едва ли не постоянно, ми разваля комфорта.
Избирам модели с връзки и без подплънки. Честно казано на плажа залагам на комфорта, гледам цветовете да ми отиват и това е.
До плажа и обратно залагам на памучни потник и къси панталонки, хем леки, хем не дразнят кожата, ако съм изгоряла леко от слънцето.

# 13
  • София/Севлиево
Рокличката спестява необходимостта до плажа да се облича отгоре друга дреха.

Аз обличам някоя по-широка и дълга рокля или вързвам парео,иначе се чувствам гола и никак не ми е комфортно.А и често сме в Бургас,а там не е разрешено разхождането по бански по центъра.

# 14
  • София
В моя случай имам само да пресека крайбрежната алея и ме мързи да се преобличам, когато ходя до вкъщи и до плажа по няколко пъти на ден.
Ние сме в квартал на малко градче през лятото и много хора си ходят по бански по крайбрежната.
В Бургас съм виждала хора по бански в центъра. Не знаех за забраната. Глоба ли има и налагат ли я наистина?
Аз право и подобни не обичам. Ходя на плажа буквално с празни ръце, бански, слънчеви очила, шапка и рогозка.
Рокля слагам, когато ходим да обядваме в ресторант извън плажа, но тогава направо отивам да се преоблека.
Във връзка с модата, обожавам за такива случаи дългите рокли тип риза с коланче. И еспадрили.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 08:59 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт