Изпитани сайтове за парфюми - 11

• 152 493
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Купувала съм тестери от MG Parfumerie и друг път и мога да потвърдя, че момичетата в магазина разрешават да се тестват преди покупка.
Наясно съм с това и сега пак чакам тестери защото макар и пробвани и с липсващи милилитри цените си заслужават.

# 301
  • София
Сега ще изчакам Klodilia да каже дали парфюмът е оригинален, тоест дали прилича на онзи, който е пробвала, и ще реша. Ако е оригинален, може и да прежаля капачката, защото ароматът, макар и странен, никак не е лош.
Лична лаборатория нямам все още, макар че често ми се иска напоследък. Wink Със скромните си и ограничени човешки способности за себе си приемам, че съм получила оригинален продукт. Мога да се изкажа по повод втората част от изречението ти - 1:1 е течността в бутилката от Елинор, сравнена с тази от виалчето (което, пак казвам, е от бутилка от физическа, оторизирана парфюмерия). Пръсках всякак - малко количество в една точка, голямо количество в друга точка и съответно същите пропорции изсипвах/мазах от виала - разлики не открих.

Вчера споменах, че имам бутилка Fatal Charme (парфюм от същата линия Join the Club), купена от бутика на пл. "Света Неделя", съответно сравних кутии (големина, пропорции), надписи, шрифтове, разположение на надписите, големини на флаконите, капачки, разлепящите се етикетчета, които са от двете страни на кутията, картонения държач на кутиите, картите (пластиките)... Разлики не открих. Леглата на кутиите, в които се поставят парфюмите, са различни, но е нормално, като се вземе предвид, че са два различни парфюма, търсих клипчета в youtube и видях, че други парфюми от тази линия са в същото изцяло бяло легло, в което е полученият Shunkoin (при Fatal Charme леглото е с тъмносини стени и бял "покрив" на куба, дано се разбра какво казвам...). Разпръсквачите също пръскат по идентичен начин - фина мъгла с широк обсег. Нещо друго интересно - на дъното на капака на Shunkoin имаше залепено черно квадратно парче от изкуствен материал за предпазване при удар, предполагам (не дунапрен, не мемори пяна, по-твърдо е, но в тази посока). Беше леко разлепено, дръпнах го, за да видя дали няма нещо отдолу и видях етикетче с чип/антена, разлепих го, за да видя какво пише -  "Graphene by EasyRFID" - от тези, които се използват за проследяване на стока, за защита срещу кражба и т.н.: http://www.easyrfid.it/news/about-rfid/che-cose-lrfid-e-quali-so … li-utilizzi.shtml. Преведох си на английски с автоматичната функция на Chrome, защото не знам италиански.

Та поздрави от мен и антената ми, надявам се, че всичко е наред с парфюмите ни. Grinning

Oтносно капачките - капачката ми на Fatal Charme, както и металният обков на бутилката, също не са безупречни, имат малки точици/неравности при вглеждане под лупа, така че бутиковата бутилка също има съвсем леки, незабележими на пръв поглед дефекти. Ако само капачката те притеснява и си намерила начин да я стабилизираш, няма смисъл да се съмняваш само заради нея. Не пасват толкова плътно тези капачки така или иначе, мен би ме било страх да издърпам Fatal Charme от кутията, държейки го само за капачката, защото се отварят сравнително лесно.

Ще е полезно някой, който има бутилка от бутик, да сподели впечатления също, ако описанието не съвпада, както и ще се радвам, ако успееш ти самата да сравниш с друга бутилка, да споделиш мнение после. Simple Smile

Относно касовите бонове - последните ми няколко поръчки са от напълно легитимен холандски сайт, който е официален представител на доста нишови брандове - касов бон от тях нямам или поне не си спомням да е имало в кутиите, които получих. Имаше благодарствено писмо за поръчките.
Подписах се на 2 места при куриера от Спийди, едно от които е точно тази бележка, която Silveee е описала по-назад. Другото е стандартният лист с таблици за доставките за деня.

Silveeе, много полезна информация си споделила, благодаря!

Радика, следя казуса ти с парфюмите от Парфимо, много се надявам да има положителен изход за теб. Радвам се, че си сезирала и КЗП, дано помогне. Смятам, че това е най-доброто решение при такива ситуации, а Парфимо определено трябва много да поработят над отношението си при разглеждане на рекламации.

# 302
Klodilia, така се радвам, че писа и че ти се струва, че всичко е наред с парфюма.  bouquet
Аз вече не се съмнявам, че е оригинален - все още усещам аромата по якето си, дори по себе си, при все че го отмих - показва впечатляваща трайност, даже леко омръзваща, защото доминира над всичко. Капачката успях да я стабилизирам. Като имам път, ще мина през бутика на св. Неделя, не защото се съмнявам, а ей така, да видя и другите парфюми на този бранд и да купувам, ако нещо ми хареса, преди повишаването на цените, за което се спомена.

Много ми стана смешно за тази лепенка за проследяване на кражба. Simple Smile А аз какво да кажа, като освен нея (не съм проверявала, но навярно и при мен я има),  се сблъсках и със съмнителното обстоятелство от Спиди да не ми искат никакъв подпис - нито в онази таблица, нито другаде, само дадох парите, подадоха ми пратката и куриерът си тръгна. И касова бележка нямам, не мога да докажа покупка. Simple Smile

Дано от elinor направят и други намаления! И (понеже знам, че четат) да заредят с Atkinsons, Diptyque, Frederic Malle, Molinard (сега асортиментът е доста малък, пък аз мечтая за Secret Sucre) - ще съм много благодарна. Simple Smile

# 303
  • София
Куриерът от Спийди явно не е бил изряден, което е странно. Аз си получавам пратките в офиса и пропуски по процедурата с подписите не е имало никога. Но разбирам защо си се разтревожила, нормално е при първа поръчка бдителността да е изострена - аз също много се притеснявах, докато чаках.

Скрит текст:
В бутика не знам какво е останало oт старите опаковки от линията, май почти нищо - мисля, че бяха 2-3 неща само. Shunkoin нямаше, когато ходих, аз исках него да взема, но историята приключи с последната бутилка от Fatal Charme, който също е много хубав и една идея по-женствен ми стои. Не съм ходила оттогава и не знам дали вече са заредили новата серия в новите кутии и бутилки, но цените ще са още по-неприятни.
Kъм твоя списък с желани брандове мога да добавя поне 10 Laughing - дано наистина асортиментът се увеличи. Simple Smile Secret Sucre ми харесва и на мен. Wink

# 304
  • София
Куриерът от Спийди явно не е бил изряден, което е странно. Аз си получавам пратките в офиса и пропуски по процедурата с подписите не е имало никога. Но разбирам защо си се разтревожила, нормално е при първа поръчка бдителността да е изострена - аз също много се притеснявах, докато чаках.

Скрит текст:
В бутика не знам какво е останало oт старите опаковки от линията, май почти нищо - мисля, че бяха 2-3 неща само. Shunkoin нямаше, когато ходих, аз исках него да взема, но историята приключи с последната бутилка от Fatal Charme, който също е много хубав и една идея по-женствен ми стои. Не съм ходила оттогава и не знам дали вече са заредили новата серия в новите кутии и бутилки, но цените ще са още по-неприятни.
Kъм твоя списък с желани брандове мога да добавя поне 10 Laughing - дано наистина асортиментът се увеличи. Simple Smile Secret Sucre ми харесва и на мен. Wink
+ 100  Sunglasses

# 305
  • Козлодуй
И аз се изкуших от намаленията и поръчах сет Terre d'Hermes за ЛМ. Познаваме го добре и ще видя колко е читав. Днес ми се обадиха, за да ме попитат удобно ли е да изчакам до края на другата седмица, защото са го поръчали от склада на Сабина, което е някаква група парфюмерии със седалище на Канарските острови, откъдето имам поръчка преди време. Не съм напълно сигурна дали за същите става въпрос де Simple Smile Но определено ме спечелиха с отношение и имам добро усещане за този сайт-аз, дето съм Тома неверни.

Включвам се със сайт за черния списък: https://www.parfium-shop.com
Само като го отворих и видях популярното менте зелена ябълка Nina Plain (?!) - аромат, който липсва в портфолиото на Нина Ричи, но присъства в 3/4 от асортимента на фалшификатите, ми стана ясно що за стока е търговецът.
И този Шанел - поправете ме, ако греша, но сефте чувам такъв newsm78

# 306
  • София
Chanel Candy ми е най-любим в сайтовете за ментета Smile

# 307
И този Шанел - поправете ме, ако греша, но сефте чувам такъв newsm78

дръвче - дори и на вид Trollface

# 308
Здравейте,
И аз да дам отзив - рискувах, поръчах, днес пристигна и е ок (проверен в сайтовете за проверка). С куриера също всичко беше наред, иска си подпис на две места - касова бележка от апарата му и на неговия списък. Дано пак правят намаления. Simple Smile
Лек ден на всички.

# 309
Пишете какво си искате, но един търговец е длъжен да прилага касов бон или фактура! И документът от Спиди е нещо съвсем различно, но не замества касовия бон. При рекламация с бележката от Спиди ли ще търсите правата си? Успех с това.
Абсолютно! Ако не вярвате може да се обадите на данъчните.Никакви такива пощенски преводи и т.н., всяка продажба се отчита с касов бон щом е платено в брой, а не по банков път, т.е. парите да излизат от ваша сметка към тяхна.

# 310
Аз получих моя "СИ". Поръчах го "на сляпо" и не мога да кажа дали  миризмите съвпадат. На мен обаче, аромата много ми допада, лек , свеж, пролетен. Доволна съм!  Кутията беше без найлон, отваряна. Кодове не съм проверявала и не мисля да проверявам, не виждам смисъл,при положение че ми харесва. Ако има продължават с промоциите, ще ме спечелят като клиент. (Аз с това пазаруване от нета много съм се разглезила). Simple Smile))

# 311
ще можете ли да пишете за кой магазин говорите в постовете си?
темата не е само за елинор, за това коментари по подразбиране не са най-добрата идея

# 312
  • София
И моите тестери от Елинор пристигнаха  Heart Eyes
Ursa Tiziana Terenzi
Dolce Amalfi Xerjoff
Opera Sospiro.
Много съм доволна!

# 313
Извинете, става въпроса за Елинор, нали него обсъждаме напоследък Simple Smile

# 314
  • София
Получих си и аз пратката от Елинор.  Поднових добре познатите си любимци -  Montale Black Aoud , Patchouli Leaves и  Guerlain Santal Royal . Кутиите са с перфектни целофанови опаковки, ароматите са абсолютно автентични.
Елинор ме спечелиха, единствената ми забележка е, че можеха да пуснат някоя мостричка. smile3501

Общи условия

Активация на акаунт