Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 677
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
Честито бебе! Живи и здрави цялото семейство. Simple Smile А през нощта къде бяха бебетата, не ги ли дават ако сте по 2 в стая?

# 301
Честита радост, мами! Нека малките мишлета растат здрави, щастливи, лъчезарни и да изпълват сърцата ви с любов! ❤
Много е приятно да четем хубави, позитивни отзиви за болницата и родилното, още по-спокойна се чувствам, че съм избрала да се следя и да родя там! Благодаря! 😊

# 302
Малко преди 12:00 днес дадох кръв за БХС. Някой знае ли след колко време да чакам да видя резултатите в сайта? В лабораторията казаха, че ще станат за 3-4 часа, но още не са се появили в акаунта ми...
На мен тези резултати и цитонамазка не ми се появяват в онлайн системата. Видях си ги на самия преглед, сега проверих - няма ги качени.

А на деня на отворените врати ни казаха, че при 2 в стая не е желателно да оставяме бебето при нас, защото обикновено едната жена иска да почине и не е много удобно, хубаво е да се съобразим, включително и с големите роднински посещеня. И всъщност ни посъветваха да ги даваме през нощта, за да може да си починем няколко нощи след раждането (организмът ни има голяма нужда от това) и да се възстановим преди да се приберем вкъщи, където вече няма кой да ни отмени, аз лично съм на същото мнение. Иначе ги дават от към 6:30-7 сутринта до към 10-11 вечерта. И могат да ги вземат по всяко време, ако майката има желание, за което.

# 303
О, значи няма да се разберем с тях тогава. С първото ми раждане бебето беше при мен през нощта също, но тогава бях във ВИП-а, та нямах съквартирантка. Сега ако не успея да се доредя до самостоятелна стая, ще ме прощават потенциалната съквартирантка и тези дето ги разправят приказките за "почивката", но все пак  "Щерев" е АГ болница, а не СПА хотел. Аз бих желала бебето да е при мен през нощта, за да мога да го кърмя. Това за мен е от изключителна важност. Нощното кърмене е много важно, защото - най-просто казано - именно през нощта се синтезира хормонът, отговорен за лактацията. 2-3 нощи "почивка" всъщност могат да ти навлекат доста ядове и безсъние после. Също така не съм съгласна с "почивката". То и без това бебето през първите няколко дни само спи. Първите дни за мен са време за бондинг, напасване на майката и бебето. 
Моля, още някой, който е бил в двойка, да се изкаже за опита си с оставянето на бебето през нощта, защото ми е важно да знам. За мен това е deal breaker.

P.S. Иначе на мен днес лаборантката ми каза, че резлутатите ще мога да си ги видя в акаунта.

Колкото до отворените врати, нещата, които говорят там от моя опит не съответстват напълно на истината...Например, на моя въпрос дали подкрепят активното раждане и има ли условия за такова, ми беше отговорено твърдо позитивно и ми беше потвърдено, че разполагат с условия и конкретно с пилатес топка за целта. Когато всъщност дойде раждането, познайте дали имаше условия, хеле пък пилатес топка. Или пък някой ме "подкрепи" да раждам активно, освен Александров, ама и той малко по неволя, защото вече се беше запознал с благия ми нрав и гледаше да тушира нещата.
Да не говорим, че ПР-ката си позволи да ни посъветва дружно всички присъстващи бременни да родим секцио, защото така било "най-лесно" за нас.

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 18:14 от Кафе с Канела

# 304
О, значи няма да се разберем с тях тогава. С първото ми раждане бебето беше при мен през нощта също, но тогава бях във ВИП-а, та нямах съквартирантка. Сега ако не успея да се доредя до самостоятелна стая, ще ме прощават потенциалната съквартирантка и тези дето ги разправят приказките за "почивката", но все пак  "Щерев" е АГ болница, а не СПА хотел. Аз бих желала бебето да е при мен през нощта, за да мога да го кърмя. Това за мен е от изключителна важност. Нощното кърмене е много важно, защото - най-просто казано - именно през нощта се синтезира хормонът, отговорен за лактацията. 2-3 нощи "почивка" всъщност могат да ти навлекат доста ядове и безсъние после. Също така не съм съгласна с "почивката". То и без това бебето през първите няколко дни само спи. Първите дни за мен са време за бондинг, напасване на майката и бебето. 
Моля, още някой, който е бил в двойка, да се изкаже за опита си с оставянето на бебето през нощта, защото ми е важно да знам. За мен това е deal breaker.

Абсолютно съм съгласна! Аз също държа бебето да е при мен през нощта, за да мога да я кърмя. Ще се радвам наистина и други майки да кажат как е било при тях.

# 305
Казаха (а и написах) - желателно. Започвам да се замислям за желание за едничка или ВИП стая, не за друго, ама явно напасване с друг човек и желания може да се окаже проблем, добре че са само няколко нощи. За нощното кърмене не се замислих да разпитам конкретно, ама сигурно ги водят и пак ги прибират, едва ли ако бебето се събуди за хранене, жената има кърма и айде ще се видите на сутринта. По-скоро не е нон-стоп в стаята, да се буди, да плаче, но за хранене - да. Иначе няма логика.

За топка казаха, че има, да. Обаче пък никой не се е произнасял "за" секциото, а насърчаваха за естествено. Отделно моята следяща АГ ми казва, че към момента имаме всички основания да се надяваме на естествено, аз само трябва да си видя очите, че съм с висок диоптър. Т.е. към момента изобщо не говорим за секцио, а за естествено, въпреки че има време до окончателното решение.

# 306
Казаха (а и написах) - желателно. Започвам да се замислям за желание за едничка или ВИП стая, не за друго, ама явно напасване с друг човек и желания може да се окаже проблем, добре че са само няколко нощи. За нощното кърмене не се замислих да разпитам конкретно, ама сигурно ги водят и пак ги прибират, едва ли ако бебето се събуди за хранене, жената има кърма и айде ще се видите на сутринта. По-скоро не е нон-стоп в стаята, да се буди, да плаче, но за хранене - да. Иначе няма логика.

За топка казаха, че има, да. Обаче пък никой не се е произнасял "за" секциото, а насърчаваха за естествено. Отделно моята следяща АГ ми казва, че към момента имаме всички основания да се надяваме на естествено, аз само трябва да си видя очите, че съм с висок диоптър. Т.е. към момента изобщо не говорим за секцио, а за естествено, въпреки че има време до окончателното решение.

За мен пък това не звучи логично - хем ще си почива майката, хем ще й носят детето за кърмене? И ще те будят акушерките ли? Според мен в този случай му дават адаптирано мляко. Отделно - то като се буди и плаче няма ли да има нужда именно от кърмене, няма ли да има нужда да усети и почувства майка си...
Най-доброто нещо за бебето от първия му ден е да е при майката - не налагам мнение, просто това е доказано, явно обаче тепърва ще намира почва у нас, както много други неща.

# 307
  • София
На мен ми бяха казали 2016 г, че им дават мляко вечерта. При нас вземаха децата вечерта. Въобще по всички въпроси се разбирахме чудесно със съквартирантката. Имаше един ден, в който доста връщаше мляко, бях се притеснила и се чудих дали да не си остане при мен, но ме убедиха  да я вземат.  Simple Smile

Едва ли ще ви вземат бебетата на сила, ако искате да са при вас.  Simple Smile

# 308
Надявам се, че има наистина вече пилатес топка. На нас ПР-ката ни каза, че има, но като отидох да си я искам, дежурните акушерки ме изгледаха все едно съм извънземно и казаха, че такова нещо нямат. Но все пак това беше преди 4 години.
За носенето на бебето през нощта - ами ако така практикуват, то това вероятно създава повече дискомфорт за "съквартирантката", защото идват, търкалят креватче, отварят, затварят и т.н. Плюс това, не знам как се разбирате да го правят на някакъв интервал - едва ли като се събудят и заплачат бебетата, хукват да ги носят при майките посред нощ. Съмнява ме да е така и защото аз родих в 12 през нощта, след което ме върнаха в предродилна, където цяла нощ слушах разни бебета да се дерат. По-скоро нощно време или ги държат гладни или им дават АМ (със съгласие на майката).
Все пак, искам да кажа, че първите дни бебетата всъщност наистина почти само спят. Когато се събудят и искат нещо - например да ядат, се размрънкват лекичко и чак ако не ги нахраниш 5 мин, например, почват да плачат по-силно. Това е моят опит с моето дете и бебетата на близките ми. Дъщеря ми например в родилното не е плакала. Изобщо. Събужда се, промрънква като коте, аз веднага я кърмя и пак запсива. Това ни беше сценария в "Щерев". У дома през първите две седмици беше същото, с разликата, че трябваше да редувам кърменето със смяната на памперс, докато в "Щерев" памперсите сменяха те.
Това го пиша не за да убедя някого в правотата си, а за информация на тези, които искат да кърмят.
Иначе съм напълно съгласна, че трябва да се съобразяваме със съквартирантката, ако има такава - за посещенията от роднини, за ТВ, за хигиената и т.н. Но конкретно що касае комфорта и добруването на бебето, аз лично не оставям много място за свободно тълкуване.
Като евентуално решение предлагам всяка да си казва с каква съквартирантка иска да е - дали такава като мен и Lait или пък такава, която иска да си е сама през нощта. Наясно съм, че няма как да се спазва това на 100 %, но пък защо да не се опита. Мен ако някой ме пита, на драго сърце ще искам да съм с жена, която иска да кърми през нощта.

# 309
  • София
Аз родих на 21.01 14:00. Изключително съм доволна от др. Арабаджи и екипът ѝ. Просто, ако не бяха те Simple Smile. 20 дена преди термин ми изтекоха водите и дори със система окситоцин малкият не искаше да слиза. Има топка, дори я използвахме аз и другото момиче, което раждаше по това време. Бебетата ги водят в 6:00 сутринта и последното хранене при майката е в 22:00. После имат още едно хранене в 01:00 с АМ. После от 1 до 6 не ги хранят. В началото и двете с другата девойка хранихме смесено - на гърда и после АМ. Реално само на кърма почнахме в нас.
За бебета при майките, има различни бебета. Моят мишок едвам цвърчеше и почти не се чуваше, но другата бебка беше доста гръмогласна и особено, ако трябва да и се сменя памперса посред нощ, не знам как щеше да стане. Ако искате да е при вас, искайте самостоятелна стая. Дори и да нямат възможност за единична, ще гледат да ви настнят в двойка, без да слагат някой при вас, само в много краен случай.

# 310
Явно ще трябва да се поинтересувам за това, защото аз също съм с намерение за кърмене. Но все пак това ми е първо дете и много неща не са ми ясни.
Иначе сега отделението беше пълно до последното легло.

# 311
При мен за памперс идваха 2 пъти през нощта - взимат го, водят го за смяна и го връщат. Идеално да ти го разбудят, за да го накърмиш и после да си спите.
Иначе съм абсолютно съгласна, че най-добре е в единична стая. Аз съм готова да си платя и да настоявам, но предвид, че се стремя към нормално раждане, може и да не ми се получи. Предният път бях пак нормално и успях за ВИП-а единствено поради невероятното съдействие на Александров. Преносвах и родих точно в нощта, когато ми изтичаше резервацията. Даже първите думи на Александров като дойде да ме изражда бяха "Ти от зор да не изпуснеш ВИП-а, взе, че се разражда!" Ех, спомени. Simple Smile

# 312
  • София
Предполагам, че дори да няма самостоятелна свободна Simple Smile ще те сложат в двойка без съквартирантка. Но говори със следящият АГ. Това ни обясниха на отворените врати края на ноември и затова нямаше как да видим родилното, защото всички стаи заети.
А бе да питам. Имам епизиотомия с 2 шева. Вече е почти на две седмици. Според ММ е към 2 санта разреза. Но откакто сме в нас визуално нямало промяна. Пръска ме с цикатридина спрей 2 пъти на ден. Конецът, който е по към бедрото почти не се вижда, но там седяло като отворена рана с лека коричка. Трябва ли да го третираме с нещо друго? За колко време би трябвало да се затвори и ако не го направи кога да отида при АГ да види дали всичко е наред?

# 313
Хахаха Кафе, “благият тон” върши чудеса в Щерев при проблем, убедила съм се. А на глупостите дето ги говорят на отворените врати просто не се връзвайте. Истината е че през нощта в двойна стая не оставят бебетата най вероятно защото другата жена ще се размрънка. Другата истина е че с тн благ тон се убедихме - навиха се и на нощно кърмене, че единия път и стерилизирана помпа носеха за нощното хранене, защото забраних даване на АМ. Аз какво съм виновна че прословутата ВИП стая е една и я обещават на сто човека едновременно. А мойта съквартирантка мрънкаше че и било зле и иска да спи. Колкото до глупостите че в тоя случай настаняват сам в обикновена стая за 2ма на това просто не се връзвайте. То няма легла за всички родилки обикновенно, та пълни глупости. Да не говорим че съм виждала и при празна стая да бутат по две жени в една, за да не се чисти другата...Като ги подкарах почнаха да обясняват глупости че чакала настаняване на родилка, ...която дойде на края на втория ден.

# 314
Да, твърдост в желанията и ясно изразено намерение да ескалирате проблема нагоре по стълбата действително вършат чудеса.

Общи условия

Активация на акаунт