Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 634
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
Minimouse, да, права си, че специализант не трябва да преглежда без ръководство. В поста ми по - горе става въпрос вече за лекари, които сме избрали да ни следят. По една или друга причина се налага въпросният лекар да отсъства и да бъде заместен от колега (вече неспециализант). Раждането го намесих, защото по - назад в темата се обсъжда, че наблюдаващият АГ трябва да е лекарят, водещ раждането. Изказах мнението си, че лично нямам против да е друг колега на моето АГ, ако в момента на раждането е възпрепятствана. Да, бих искала да е тя, защото съм свикнала с нея, но приемам и обратната хипотеза. Никъде не съм намесвала прегледи/раждания, водени от специализанти, и не знам защо думите ми биват изопачавани.
Моето мнение за неспазването на графиците съм го изразила по - напред в темата. Но ще го повторя. Не ми се нрави хора, които не са се опитали да запазят час, да идват, да се регистрират на момента и да влизат между другите пациенти, когато лекарят ги повика, а аз да чакам по 2 часа. И не, не става въпрос за спешни случаи или за тонове. Това са жени, които чакат наред с другите. Ако случаят е спешен (имало е и такива), лекарят не позволява жената да чака и я преглежда веднага след като се е регистрирала/обадила му се е, че е в болницата.  Обмислях смяна на болницата (Надежда или Токуда), но останах в Щерев заради съпруга ми. Той беше против да се местя.

# 391
Ако това не ти се нрави, не трябва да посещаваш лекар лойто води и АРТ процедури. Въпросните пациентки които те дразнят са основно жени в стимулация. Да, не са спешни случаи и не ги приема на секундата, но интуито протокола се е получило че точно на този ден трябва са мине преглед за  да се види докъде са нараснали фоликулите, как да се дозират медикаменти и кога да се назначи интервенция. Пускат ги между пациентки със записан час . Друга категория такива пациентки са бременни в различни седмици с проблем - течения, контракции и т.н. И в двата случая не са спешни, но са неотложни, тоест минават в рамките на графика между пациентките с часове. За мен това е и редно и нормално, трябва да има разбиране.

Колкото до Надежда, явно нямаш идея за какво иде реч. Там стандарта е ако часа ти е в 10.00 да влезеш най- рано след два-три часа, като може да те приемат и в 22.00 ч. ако лекаря още не е заспал прав. За най-обикновени процедури  чакаш месеци за час и просто откъм времезагуба всякаква на пациенти е
пълен ужас.

# 392
В такъв случай е редно да уведомяват пациентите, че часовете са ориентировъчни. Аз не съм гадател и не знам кой за какво е дошъл - на профиликтика или не.  Нямам против, ако жената преди мен има нужда да бъде прегледана наложително. Всички сме хора и на всеки може да се случи.
Много добре знам какво е положението в Надежда, моя близка роди съвсем скоро в тази болница, но благодаря за информацията, Vespers.

# 393
Coelum, аз за съжаление вече не знам голяма клиника в София, в която часовете да се спазват стриктно. Пациентките за които говоря и от които идва част от забавянето не са профилактични, те са извънредни и частично ги предвиждат, но в рамките на смяната на лекаря - примерно че при среден преглед 15-20 м. ще има Х броя извънредни. Преди в Токуда се спазваха много точно часовете, от година насам е много различно, при по-известните лекари от отделение средно час висене. В Надежда в АРТ сектора е пълен ужас,  а в АГ проследяването трябва да си факир да си запишеш час... Затова с най- добро чувство казвам че в Щерев са сравнително добре. Иначе напълно те разбирам, на мен ми е супер сложно с времето и страшно ми обърква всичко извънредно чакане, но просто няма начин.

# 394
Coelum, аз за съжаление вече не знам голяма клиника в София, в която часовете да се спазват стриктно. Пациентките за които говоря и от които идва част от забавянето не са профилактични, те са извънредни и частично ги предвиждат, но в рамките на смяната на лекаря - примерно че при среден преглед 15-20 м. ще има Х броя извънредни. Преди в Токуда се спазваха много точно часовете, от година насам е много различно, при по-известните лекари от отделение средно час висене. В Надежда в АРТ сектора е пълен ужас,  а в АГ проследяването трябва да си факир да си запишеш час... Затова с най- добро чувство казвам че в Щерев са сравнително добре. Иначе напълно те разбирам, на мен ми е супер сложно с времето и страшно ми обърква всичко извънредно чакане, но просто няма начин.
Да, затова съпругът ми беше против. Може да попадна "От трън, та на глог".

# 395
Така е, важното е в крайна сметка всичко да е наред и да се върнете вкъщи със здрава рожба, останалото здраве да е! Пожелавам го на всички!!![

# 396
Момичета, кога се случва това записване за вип стая? Заедно със записването на дата за секцио или в друг момент? Знам, че е тото, но все пак бих искала да си пробвам късмета 😊 Благодаря предварително!

# 397
като идеш на консултация с анестезиолог и кардиолог, те поема старшата сестра. Тогава заявяваш и те записва в една тетрадка. Оттам нататък се молиш да имаш късмет и да е свободна...

# 398
Много благодаря 😊

# 399
Имам въпрос за болничен: при положение, че се следя на две места - МК "Щерев" и по ЗК в града, в който живея - от кое от двете места трябва да си взема болничния? Благодаря!

# 400
Болничния трябва да се издаде от следящия по ЗК лекар.

# 401
  • София
И от Щерев ще ти издадат, но се чака няколко дни и се плаща.
По лесно ще ти е от следящият те лекар по ЗК.

# 402
Това абсолютно сигурно ли е? Подозирам, че лекаря, при който се следя в нашия град и където се водя на ЖК може да се заяде и да ми откаже. С първата бременност ми издаваха от "Щерев", но се следях само там.

# 403
И  с двете бременности се следях и в Щерев, и по ЗК. И двата пъти всичко ми минаваше птез Щерев - по мое желание. На АГ-то по здравна каса му казах, че няма да го занимавам с болнични и той си прие нещата съвсем ок.

# 404
  • София
Аз бях и по ЗК и в Щерев, но се бях разбрала с моята лекарка по ЗК и тя ми пускаше болничните, но знам, че в Щерев също няма проблем. Бяха ме питали дали ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт