Какво повече НЯМА да купя - тема 12

• 170 570
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
През ретро седмица в Лидл купуваме локум. Страхотен! Истински вкус на локум. Обаче, много бързо свършва.

# 541
  • София
Аз от ретро седмицата в Лидл взех Чайка- нищо общо с вкуса едно време.

# 542
През ретро седмица в Лидл купуваме локум. Страхотен! Истински вкус на локум. Обаче, много бързо свършва.
Снощи в Ринг мол имаше локум Peace

# 543
Снощи в Ринг мол имаше локум Peace

Благодаря, но живея във Велико Търново 😊

# 544
  • Стара Загора
Сирене Тракийка, взех го за баница, ами то и за това не става. Гума абсолютна.

# 545
  • до една звездичка
Сирене Моцарела (две топки в кофичка), на Бор Чвор! Мили Боже!!! Confounded

# 546
Халвата и локума са си по принцип като преди.Но хиляди други неща завинаги изчезнаха.

# 547
  • оттам, откъдето започва България
Teya75, ако вече си пробвала халвата, моля те сподели вкусът й дали е като на едновремешната.

# 548
  • София
Доста от ретро нещата си ги спомням и съм ги яла...но честно казано, не разбирам как помните толкова вкуса на нещо. Помня, че ми е било вкусно и до там. Сега като си взема може пак да ми е вкусно, може и да не е.Вкусовете ми са се променили на 30+ години.Едно време миш маш ядях, сега не близвам. А и е нормално, нещо да ни е било вкусно, когато сме били деца...просто, защото е сладко.А да си е било гадост и тогава.  Явно не съм особено придирчива.

# 549
  • оттам, откъдето започва България
Дези., разликата е, че твоите спомени са от детството, а моите са включая и от годините ми след пълнолетие.  Simple Smile

# 550
Халвата е ужасна,няма нищо общо с тахан халвата която аз си спомням от 90-те.Никога повече протектор или аксесоар от casebg,добре,че имаше тест преди да платиш,протектора нямаше нищо общо с този в сайта им.

# 551
Детска закуска,бонбони "Простор",суха паста "Балкан",обикновени Фафли-всичко,но в оригинал,ми липсва

# 552
Спомням си по лагерите - следобедна закуска филия, намазана с тахан халва и краве масло. И хлябът беше друг - с дебела и хрупкава коричка... Ех...

# 553
Тахан халвата от ретро седмицата в Лидл и Кауфланд е на Захарни заводи - Горна Оряховица, както и локума, лимоновите резанки и вафлите "Чайка".  Доколкото знам не са променяли рецептата поне за локума и халвата.

Има обаче много производители, които сега првят тахан халва, но с подсладители, което променя вкуса. На мен фаворит за халви ми е "Катеричка" от Димитровград, ама в София не я намирам Simple Smile

# 554
На мен ми липсва руло Свежест с оригиналния пълнеж. Купих си от Лидл някакво сега от тази ретро-седмица, но не е онова, което беше, просто тцъ.
Лидълското е отровно сладко и няма никакъв друг вкус, освен сладко. Свежест беше възкиселко такова... Чак да се затръшкам няма, но щеше да е хубаво на някои неща да запазят рецептите, защото бяха сполучливи и обичани от всички.

Общи условия

Активация на акаунт