Какво повече НЯМА да купя - тема 12

• 170 546
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
И аз бих искала да знам - имаме проблем с молците (не в гардеробите - летят из стаите и влизат от отворените прозорци и тераси) - успяхме да ги изтребим за сега, но всички препарати са миризливи, особено спреят.

# 646
Препаратите миришат лошо, но ако нямате против миризмата на етерични масла, успешно съм прогонвала молци с тях.

# 647
За прогонването си права soul81, но аз искам да ги уморя (изтребя).
Отплеснахме се от темата. Stop

# 648
Кашкавалът на Маджаров си е страхотен. Не знам какво не ви харесва. Другите марки са много по-зле.
И ние купуваме Маджаров.
Другите са като гума.

м, като знам какво "качество" им е млякото, малко ме съмнява другите неща да са им добри.

# 649
м, като знам какво "качество" им е млякото, малко ме съмнява другите неща да са им добри.

И какво е качеството? Те са едни от малкото, които не влагат вносно мляко и други суровини.

# 650
  • софия
При сиренето и киселото мляко е въпрос на вкус. На едни има харесват по-кисели, по-узрели и т.н.  А за качество трудно може да се говори, ако не сте запознати със самата мандра...Ние с мъжа ми ядем коренно различн по вкус сирене....А аз отдавна съм спряла да се ориентирам по цените за качеството на продуктите.

# 651

И какво е качеството? Те са едни от малкото, които не влагат вносно мляко и други суровини.

няма много общо с кисело мляко. който е ял много домашно мляко може да усети, личи си.

# 652
Домашното кисело мляко не винаги е критерий за вкус. Аз например не кусвам такова, както и мъжа ми, за сметка на други домашни продукти, които консумираме с удоволствие.

# 653
  • София
То хубаво домашно, ама няма как всички да гледаме крави, да квасим, да имаме прасета, кокошки, да садим домати, краставици, картофи, ягоди и т.н., за да ядем. Ясно е, че домашно мляко, месо, яйца, плодове, зеленчици и т.н. са предпочитане.

По темата: мляко на "Маджаров" не ядем, кашкавалът им от златната селекция не е лош.

# 654
То хубаво домашно, ама няма как всички да гледаме крави, да квасим, да имаме прасета, кокошки, да садим домати, краставици, картофи, ягоди и т.н., за да ядем. Ясно е, че домашно мляко, месо, яйца, плодове, зеленчици и т.н. са предпочитане.

По темата: мляко на "Маджаров" не ядем, кашкавалът им от златната селекция не е лош.

за съжаление е така. но има варианти да се набавят и някакви по-сносни продукти /редовно гоня бабите по селата, като минаваме Wink/.
иначе не говоря за вкус, а за това да усетиш дали нещо е истинско или не.

# 655
Е, по какво друго човек може да прецени дадена храна, освен по вкуса?

По темата - повече няма да купувам зеленчуци от Кауфланд. Снощи от немай къде купих за салата и съжалих още след половин час.

# 656
  • София

за съжаление е така. но има варианти да се набавят и някакви по-сносни продукти /редовно гоня бабите по селата, като минаваме Wink/.
иначе не говоря за вкус, а за това да усетиш дали нещо е истинско или не.
Гоним при възможност, което не е всеки ден, но за съжаление всеки ден трябва да се яде нещо. Отделно домашно мляко съм купувала само от познат човек, защото от хигиенична гледна точка е опасна консумацията от непознати хора, които продават край пътя.
Отделна тема е, че вече не останаха много хора по селата, които произвеждат, изключвам фермите.

по темата: пробвах сирене "Зоров", не е лошо, но не съм очарована. Наистина е до вкус.

# 657
Е, по какво друго човек може да прецени дадена храна, освен по вкуса?

имах предвид, че критерият не е "харесва ми/не ми харесва". това, че нещо ти харесва на вкус не значи, че е качествено. особенео като гледам какви боклуци масово тъпчат хората

# 658
Повече НЯМА да купя ел.помпа за кърма на НУК!

Дайте съвет, моля:

Помпата ми за кърма се развали - не прави вакуум и съответно не изцежда. В гаранция е. Въпросът е - какви са ми правата? Могя ли да искам да ми дадат на момента нова? Ако изпомпването ня кърма е единствевият начин да си храня детето, какво ппавя в тая ситуация ? Кой знае колко време ще я ремонтират. А ако въобще предлагат за временно ползвяне някаква тяхна оборотна - ползвана от Х души преди мен..... не благодаря.

# 659
  • София
Вариант е да ти дадат нова, но това, ако не могат да я отремонтират, а за да знаят, трябва да опитат т.е. пак  ще мине време. Ако не се лъжа, срокът по гаранция е до 1м.

Аз бих заложила на нова помпа, но друга марка. Не виждам друг начин.

Скрит текст:
И с двете деца съм ползвала "Медела" (различни модели) и съм доволна.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт