Мами в Италия 7

• 17 375
  • 284
  •   1
Отговори
# 255
  • в едно миланско село
Добър ви ден значи и от мен!

Бързо, докато върви форума да постна и аз няколко изречения.

Кала, аз не бих дала на бебето си ( не че имам) пармиджано реджано, според мен това нещо има 2 кг сол и доста калории. Да не направи някоя алергия... newsm78

smile3507
Що такова недоверие бе лени? Аз казах ли 4е съм с 2 девойки, захранени по абсолЮтно небългарски образец? Flutter
Демек, ниЩо алергенно през първите 2 години (ако може и пове4е). АбсолЮтна маниа4ка съм в това отноШение... smile3506

mcdirock, 4увствай се много виновна... с тия рецепти такъв глад ме налегна, 4е съжалявам 4е не съм достатъ4но близо до къЩи, за да се прибера и да пробвам неЩо #Crazy
и освен това на обяд, за да си задоволя лакомията кой знае каква простотия Ще отида да си купя...а се бях зарекла на салата...

# 256
Ей ме на пак!
Лени аморе,аз затова попитах тук,защото оттатъка ще ме почнат точно с алергиите и прочие,което според тукашните педиатри е нормално!Сиренето е в първата 5рка за захранване - плодове,зеленчуци,сирене,месо и череалите,така че аз карам малко по усет...месо дадох на 8месеца,сега сирене(4е нали бях в Бг 2 месеца и там кат чуха сирене леле мале),сега риба....та общо взето такивамити работи!
Сони,за фондентето...май щот аз не го вкусвам,та затова ми се струва странно!
За кафето аз съм с мляко...а на бар4ето съм на Капучо скуро:)
И на мен ми се прияде нещо готинко,....хм...липсва ми и китайското и Мкдоналд...абе егати...яде ми сееееееееееее!
Отивам за таратор  Blush

# 257

Знаете ли от къде може да си купи човек копър?!?
Тук не продават никъде кадето и да питам все нямат ,нали на ит. се казва "ането" или аз несъм казвала точната дума!

Здравей Даниела! Правилно, "aneto" се казва копъра. Аз намерих веднъж копър в подправки пресни,  наречени "misto pesce", но количеството на копъра беше почти незначително  Cry   Като отделн а   подправка, въобще не го намирам, нито като сух.
Аз адкси го обичам, на риба, картофки, таратор. И онзи ден взех че си купих семена и си насях копър в една саксия  Laughing Голям майтап. Надявам се да поникне и да си го ползвам скоро  Wink

# 258
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ДЕЦАТА И НА НАС СЪЩО   bouquet 

Heart Eyes

Последна редакция: чт, 01 юни 2006, 23:38 от Kaлa(Bella13)

# 259
  • Някъде под слънцето
Ехо Бонжур и от мен най-сетне!
Честит 1-ви юни на всички дечица и на който още се чувства дете  Hug    party006 baloni подарявам ви тези балончета Grinning
Аз уча за последния изпит ама понеже трябва и да спирам от време на време..ето ме тук. То изпита е за контрол, така, че идвам да проконтролирам кво става тука  Mr. Green Crazy
Гледам за папане говорите..аз мисля днеска да мина на 1 геврек и една активия с мюсли   chef
Иначе за кафетата..аз пия по две макар че съм с ниско кръвно...
Чувам че при вас е хубаво времет Peace тука е гадно, застудя духа вятър и е облачно ooooh!  Crossing Arms хипер гадно..аз съм от типа дето обича жегите..да се пържа една дума..ама няма Shocked
хайде..това е засега от мен..отивам да уча и да работя между другото
Хубав ден ви пожелавам и до скоро Party Flutter

# 260
Buon pomeriggio !  Peace
 Един ден да съм ин джиро и всички други са се появили тук!  Wink
Та да карам по ред,
Кала и аз съм с аличе,но не мисля,че зависи от него,просто сайта понякога е по-тежък.Факт е ,че всички други се отварят много по-бързо.  Peace
  Честит първи юни на всички малчугани!Да са ви живи и здрави!   bouquet

За кафето,аз го пия от макинета,не ми харесва от кафе-машина.Но не съм и кой знае колко зависима..случва ми се и цял ден да не се сетя ,в повечето случаи го пия,когато имам компания. А иначе помня за първи път когато пих кафе в Италия,толкова силно ми се видя,направо горчиво...и не можах да спя цяла нощ!  Shocked

За ядене не ми се говори,че само чакам дъщерята да завърши и да замине ,и почвам пак глада с плодове.  Peace Почнах  да ям и пак се появиха всички болежки...сутринта ми беше надута китката на ръката,все едно съм тригърба камила!  #Crazy

Хубав следобед на всички!

bouquet

# 261
Майко мила колко сте успяли да изпишете от сутринта!!! Shocked
Аз онзи ден писах, писах половин час, накрая ми се затри, и го зарязах.
Та да пробвам да се включа с мойто компетентно мнение  Laughing
ЗА манджите - казвала съм ви, че моят мъж е добро прасенце и абсолютно всичко яде, така че проблем нямам. А откак майка ми е тук, до кухнята почти не припарвам. Освен чиниите да измия понякога.
Уф, и още много имам да пиша, ама сега ми висят на главата за работа... до после

# 262
Ето че почти свърши и последния работен ден за тая седмица. Тук уикенда вече започва и става все по-пълен с ангажименти  Grinning  ХУбави почивни дни на всички, да си починете добре и  да се забавлявате-това са пожеланията от мен!
Целувки и прегръдки   Hug     Heart Eyes    newsm51
Много съм щастлива, че идва тази миниваканцийка и ще можем да попътуваме и да видим нови местенца  Grinning  а отсега чакам и голямата лятна ваканца  Wink въобще планове,планове ... дано успеем да ги осъществим всичките  Peace

# 263
Аз онзи ден писах, писах половин час, накрая ми се затри, и го зарязах.

Wink Парен каша духа!И на мен след като няколко пъти ми скрои същия номер си отварям един текстов документ пиша и после го копирам тук!  Peace

Деси,твоя мъж като моя...  newsm78 за него майка ми твърди,че сигурно  бил българин в предишен живот!  Hug

Весели и приятни почивни дни на всички!

bouquet

# 264
  • временно във Пицеландия
леле какъв чат сутринта направо не можах да ви стигна  Grinning и сега се върнах с лист и химикал да записвам рецептите,много благодарско.
Джорджа,исках всъщност от истинските руски пирожки,днес се разрових в един братски сайт и ще видим какви ще ги измъдря   chef много обичам тези тестенки,понеже детството си съм прекарала в Русия,все още ме преследва миризмата на техните булочки,пирожки и други,навяват ми спомени за щастливи години .но си купих и паста сфолия за всеки случай
пармиджаното все пак не се слага кой знае колко в храната на бебите,така че може,анци,полезно е
кафето-научих се как да пия нашенско тук,поръчвам лууууунго в голяма чаша и си искам мляко отделно,така ми е супер.докато бременеех бях на дек или съвсем без,но този период от живота на една жена се знае че няма нищо общо с нормалните и вкусови и хранителни предпочитания,гадеше ми се от кафе.поглъщах ненормално количество салати
Кала,много сте хубави бееееееееее(пу,пу,пу) ние нищо че сме ви каки,може да ви пазарим за един зет  Flutter
4естит първи Юни на всички малки и големи дечковци  Two Hearts dazzler1
Десинка,какви ги говориш?от учене съвсем се омотаваш,как така само на геврек и активия,сега не е момента за отслабване,по време на изпити в никакъв случай  Naughty
имаше и друго,но ще ви прегледам първо кулинарните излияния  Wink

# 265
  Деси,твоя мъж като моя...  newsm78 за него майка ми твърди,че сигурно  бил българин в предишен живот!  Hug

Джорджа, моя сам твърди, че е наполовина българин, и често сяда на масата пеейки "Моя страна, моя Българияяя"  Laughing
За кафето - преди да дойда тук пиех много по-често, винаги съм работила с доста колеги и все с тоя или с оня да пийнем кафе... А като бях секретарка, кафемашината беше на мое разположение, та... Откак съм тук, пия само сутрин кафе с мляко, просто нямам компания, мъжо сигурно е единствения италианец, който не обича кафе!

# 266
таааа, за КОПЪРТА да кажа
мама да ми е жива и здрава ми е донесла няколко пакетчета сух копър, семе , а така също 5 връзки пресен, който е момента е във фризера.
тук копър няма, ането не знае моя мъж какво е.
др. седмица си насаждам в градинката и толкоз.
аз съм виждала тук, но много скъп.

Peace

# 267
Та и аз за копъра - едно от първите неща, които потърсих в речника - ането е. Аз съм си го насадила на тераската от семена от България, и често си бера и замразявам. Но имам и купено пакетче със семена от тук на което си пише Ането, и предполагам, че е същото, но още не съм го отваряла, щото си ползвам от семената, които ми прави вече насадения копър.
За захранването - аз принципно спазвах италианската схема на захранване, с нашенски поправки. Напримен и кашичка на Слънчо, и попарка съм давала наред с бульона от зеленчуци с оризово брашно и пармиджано. Но не стриктно, давах му винаги да опитва от почти всичко, което е поисквал /без люто и морски дарове/, не съм се ограничавала със сиренца Мио или зехтин на Нестле, ами каквито и да са меки сиренца и нормален зехтин, пастичка също от обикновените марки, а не специална. И да чукна на дърно, всеяден си е! А познавам майки, които до третета година даваха пастичка на Плазмон с омодженицати и олио Нестле, вода Сан Джемини /аз - само от чешмата/, и се чудят що дечицата не искат да ядат.
ЗА китайското - аз съм им голям фен, но най-вече в София, пам порциите са супер големи, цените - смешно ниски. И тук сме ходили, ама по- не ми харесва, въпреки че обстановката е доста по-луксозна. Аз често правя едно пилешко с тиквички и кашу, рецепта от сайта на Бон Апети, мноооого вкусно става.
А как обичам Кентъки.... само за това си мечтаем с Валтер като стане дума за ваканцията в Бг.

# 268
Салве е буона джорната а тути!
Този път сутрешното кафе е от мен!!! Coffee
Мерси за отговорите ,а семената дето могат да се купят от  ербористерия дали ще дадат резултат ако ги засадя или може да са обработвани с нещо и да не ми дадат тази хубава българска си подправчица.
. newsm03

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 09:16 от makaui daniela

# 269
добро утро   bouquet
Тук пак студено и има една опашка от коли пътуващи към словения  ooooh!
кафето е супер и с бухти е още по добре  Peace за семената кажи да ти пратят от България  Peace

Общи условия

Активация на акаунт